Jodie Foster

Alicia Christian Foster

8,4
36 097 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jodie Foster

Jedyną dobrą role zagrała "w milczeniu owiec' a reszta to nic.Zreszta teraz się lansuje w mediach i propaguje lesbijską propagandę.Z początku ja lubiłem,ale gdy dowiedziałem sie że jest lesbijka skresliłem ja na zawsze.I co ona tobi w top 100?

Karatos

no proszę. jakie typowe dla MP podejście do sprawy. gdzie tolerancja, szacunek do człowieka? jeżeli ktoś jest inny, nie znaczy, że jest gorszy. skreśliłeś ją na zawsze jak dowiedziałeś się, że jest lesbijką?? zobaczymy jak twój syn kiedyś przyjdzie i powie: 'tato, wolę chłopaków.' też go skreślisz na zawsze? bo nie będzie taki, jakim go sobie wymarzyłeś? naprawdę wstyd mi przed światem za takich ludzi jak Ty.

SatineNic

Doprawdy?Oto osoba która kocha liberałów,wolnne narkotyki,prostytucje,aborcje i inne rzeczy po prostu wstyd że tacy ludzie istnieja jak ty.I jeszcze jedno co do dziecka.Nigdy go nie będe miał.Dla mnie liczy sie cnota i poświęcenie dla siły wyrzszej a nie jakies ludzkie przyjemności.

Karatos

poświęcenie dla siły wyższej?? jesteś księdzem?? w takim razie chyba powinieneś wiedzieć, że dziecko to nie 'jakieś ludzkie przyjemności' tylko też poświęcenie dla siły wyższej: jedni zakładają rodzinę, a inni wybierają powołanie.
poza tym obrażasz mnie, nie wiedząc kim jestem i jakie mam poglądy. w którym miejscu napisałam, że kocham wolne narkotyki, prostytucje czy aborcje?? pokaż mi, gdzie użyłam tych słów, a przeproszę.

tak na marginesie wyższej pisze się przez 'ż'.

pozdrawiam nietolerancyjnego Pana

SatineNic

Skąd żeś ty sie urwał człowieku?? Skreślasz kogoś na zawsze bo ma inną orientację, nie znając tej osoby, nie interesują cię jej dokonania aktorskie tylko to z kim śpi i na tej podstawie jej nienawidzisz i ją oceniasz.I jeszcze ten tekst że ważniejsza jest cnota niż dziecko które jest przyjemnością i to że chciałbyś żeby tacy ludzie nie istnieli. Zalecam dłuższy pobyt w jakimś miejscu odosobnienia, może sobie poradzisz z tą twoją agresją i ci wyjdzie na dobre.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Karatos

Xanos, dobra rada starszej osoby: zastanów się, co piszesz, bo czasem sam sobie zaprzeczasz.

SatineNic

Kolejny bohater z fikcyjnym kontem...
"Kim ona jest?" ?!
Ale Anetę Zając czy Vanessę Hudgens kojarzysz?

I_am_a_Bad_Girl

W mediach to się Miley Cyrus lansuje... <za krótki>

I_am_a_Bad_Girl

jaka Miley Cyrus?? ja pierwsze słyszę o takowej. to jakaś aktorka?

SatineNic

W pewnym sensie. Dla mnie to jest "aktorka". W żadnym filmie nie grała. Chyba??? Tylko w serialu. No i jeszcze "śpiewa"... Podobno.

I_am_a_Bad_Girl

już się dowiedziałam, kim jest owa Miley. nie dziwię się, że nie znałam. mogłaby być moją uczennicą. to straszne. ja uznaję aktorów, którzy mają 'swoje lata' i porządny dorobek na koncie (oczywiście mam na myśli filmy godne uwagi, ambitne, czasem trudne...)

Karatos

Oglądanie filmów nie jest "ludzką przyjemnością"? Dla Ciebie to katorga czy poświęcenie? Rzeczywiście -skądeś się urwał i przytransportował tutaj...?

Karatos

Xanos jesteś tak zabawny, że mam umilony dzień dzięki tobie xD
Twierdzisz, że dążymy do tego, aby rasa ludzka wyginęła, tak? Uważasz, że homoseksualizmu nie wolno tolerować (co jest śmieszne, bo co, pozabijasz? xD) bo nie będzie dzieci i w końcu ludzkość zginie, tak? I w tym momencie kawał roku, bo mówisz, że nigdy nie będziesz miał dzieci, bo cnota jest ważniejsza. Czyli nie będąc homoseksualistą robisz tak naprawdę to samo, o co ich oskarżasz. Poza tym, nie bierzesz pod uwagę jednego... homoseksualiści często adoptują biedne dzieci, które cierpią, straciły rodziców, nie maja pieniędzy i w ogóle. Takie dzieci zawsze będą a oni są na to lekarstwem. wybaczcie mój trochę przeciętny sposób napisania tego posta, ale nie mogę przestać się śmiać.
Tak btw, gdybym urodziła się lesbijką, chciałabym mieć normalne życie i być szanowana, jak każdy inny człowiek. Nie wiem czy jesteś wierzący, ale z twoich wypowiedzi wnioskuję, że tak, więc Bóg każe również szanować ludzi. Miłosierdzie... wiesz co to? Pozdrawiam

Karatos

W takim razie dziecko odstaw ten przyziemny i deprawujący internet, stworzony przez szatana w celu odsunięcia ludzi od Boga i idź się pomodlić :P
PS: W imieniu ludzkości dziękuję ci, że nie spłodzisz potomstwa :)życzę ci pozostania przy tej decyzji, bo inaczej pies zejdzie na psy..

martynkatonie

hahahaha widzisz co ze mną zrobiła twoja cnotliwa postawa :P
Oczywiście "świat zejdzie na psy".. no chyba, że ktoś zna przypadek jakoby pies zszedł na psy to zwracam honor xD

Karatos

Pytanie: Jakie filmy z Jodie Foster widziałeś oprócz "Milczenia owiec"?

Możesz sobie nie lubić, ale aktorek nie oceniamy po życiu prywatnym etc., tylko po rolach właśnie.

mala_madi

Widocznie mało jeszcze widziałeś a szkoda. Przytoczę chocby "Kontakt", który ostatnio zobaczyłem, film całkiem przyzwoity a kreacja Jodie bardzo przekonująca.

Karatos

Zdaję sobie sprawę, że to pewnie tania prowokacja, ale kiedy widzę, że ktoś pisze takie bzdury, to moje poczucie humoru znika.
Lansuje się w mediach? Ona? Przecież ona nigdy nie przyznała publicznie, że jest lesbijską, nie udzielała łzawych wywiadów, rzadko pokazuje się ze swoją partnerką, a na pewno już nie urządza żadnej propagandy, a Ty pewnie przeczytałeś to na pudelku czy innym podobnym portalu i piszesz bzdury. Szanuję ją nie tylko za wielkie kreacje (nie, nie tylko "Milczenie owiec"), ale za to że nie mówi o swoim życiu prywatnym, nie pojawia się często w mediach, a i tak dostaje wiele propozycji filmowych. Co prawda ostatnio te produkcje są trochę kiepskie, ale jej to akurat można wybaczyć. I ona akurat w top 100 powinna być wyżej z 20 miejsc.

użytkownik usunięty

Dobrze.
Intelegincja jest niczym jesli ja porównac do mądrości czy wiedzy.Inteligencja może poszczycic się ,byle złodziej z ulicy.A mądrością np. pustelnik czy człowiek pogardzany przez innych.Zreszta ta inteligencja teraz stała sie bardzo modna.
Ale takie społeczenstwo ,gdzie wraz z wejściem demokracji pojawiły sie zaburzenia umysłowe.

użytkownik usunięty
Karatos

no dobrze i... ?
kobieta ma talent , skonczyla studia z literatury (niczym wielkim oczywiscie nie jest), w wieku trzech lat sama nauczyla sie czytac a majac 6 miesiecy juz umiala chodzic sama.
co oczywiscie nic nie znaczy oczywiscie.
wystarczy poogladac z nia wywiady by zobaczyc ze nie jest glupia.
ale wiadomo ani ja ani ty jej nie znamy prywatnie wiec co mozemy wiedziec.
a czy ty wiesz jak sie robi testy na inteligencje?
bez jakiejs wiedzy mozesz nie umiec odpowiedziec na wiele pytan. nie wszystkie wymagaja tylko "inteligencji"
zreszta temat byl o homoseksualizmie.
wszystko juz napisalam w poprzednim poscie.
nie ma sensu pisac ze zlodziej tez moze byc inteligentny...
oczywiscie ze moze nawed morderca (choc inteligentych jest malo...)
ale przeciez to ze spi z kobieta (a co komu to przeszkadza)
nic tak naprawde o niej nie znaczy, nie robi z niej ani glupiej ani madrej, chorej czy nienormalnej, wegetarianki, wiezacej w boga lub nie, sluchajacej heavy metalu czy popu, kochajacej zwierzeta czy przyrode pijacej alkohol, lubiacej lody truskawkowe, nie lubiacej mrowek i dzdzownic, lubiacej gry strategiczne, czytajacej nowele czy historie....ble ble ble....
po prostu to tylko seksualnosc nic wiecej.
dwie dorosle kobiety czy mezczyzni ktorzy chca byc ze soba z milosci (lub nie) bedac wiernym sbie (lub wrecz przeciwnie)
czy to cos zlego?
nie musi byc wcale madrzejsza piekniejsza od nas ale tez nie jest w niczym gorsza.
chyba to wszystko co mam do powiedzenia (co za banaly... wybaczcie mi...)

Popieram w całej rozciągłości, choć nie wiem czy wiesz, ale ona ukończyła studia w Yale! To JEST coś wielkiego ;) pozazdrościć
Dlatego tym bardziej ją podziwiam, bo mogła zostać właściwie każdym. Nawet był jakiś wywiad, gdzie się pytali, czemu nie została drugą Hilary Clinton czy coś takiego. Właśnie jak dla mnie to ją wyróżnia z tych wszystkich aktoreczek. Oprócz niesamowitego talentu, mądrze i inteligentnie się wypowiada, nie ma swojego życia prywatnego na wierzchu, nie ma sensacji czy skandali z nią w roli głównej... itd itp. no i szkoła oraz studia. Mało jaka aktorka może się poszczycić takimi studiami, a to jest coś. Interesując się nią, oglądając wywiady, czytając artykuły, po prostu wie się, że to jest kobieta mądra i myśląca ;D

Karatos

Jak dla mnie to ten temat to czysta prowokacja. Takich głupot dawno nie czytałem. A podobny temat ostatnio widziałem chyba na forum o Natalie Portman (gość oceniał ją na podstawie tego, że jest ateistką).Autor tego tematu może sobie z nim podać rękę.

Karatos

No tak, nie ma to jak patrzeć na czyjś dorobek zawodowy przez pryzmat życia osobistego. Nic nie mam do lesbijek, ale nawet jakbym miała, to nic by to nie zmieniło w postrzeganiu jej aktorstwa. Ktoś może sobie być seryjnym mordercą, ale nie pyta się nas, czy fajny z niego kolega, tylko czy fajny z niego aktor...
Ludzie, myślcie, to nie boli.

Karatos

Zwykle szanuję cudze zdanie, ale czytając twój post po prostu ręce opadają. Nie wiadomo czy się śmiać, czy płakać... CO CIĘ OBCHODZI JEJ SEKSUALNOŚĆ?! Co cię to obchodzi, powtarzam? To nie twoja sprawa! A Jodie jest jedną z tych, które wcale nie obnoszą się ze swoim homoseksualizmem! I ona nawet nigdy publicznie nie przyznała się, że jest lesbijką, bo po co ma to robić? Jest takim samym człowiekiem jak heteroseksualiści. Człowieku, ta kobieta W OGÓLE się nie lansuję, co jest straszną rzadkością w dzisiejszych czasach!

Nie powinno nikogo obchodzić jej seksualność, a to, że jest świetną aktorką! I na tym kończę, tak samo jak autor powinien!!!

googaify

Nie lansuje?To mirnota ,aktorskie dno.Jedyna dobra role zagrała w Milczeniu Owiec .Zresztą wszystkie kobiety aktorki ,nie dorastaja poziomem do męższczyzn aktorów /reżyserów/kompozytorów.Staroizytni grecy mieli racje że nie brali kobiet do swoich sztuk.

Karatos

O kurcze, czytam i nie wierze...
Ktos tu bardzo nie lubi kobiet a prawdopodobienstwo, ze moglby sie spelnic z kolega napawa przerazeniem (przynajmniej na razie).
Hehe usmialem sie szczerze z tego jak sie tu sprzedajesz.
No ale nic - wracamy do Jodie Foster bo w koncu to jej poswiecony jest ten watek.
Ja rozumiem, ze moze ci sie nie podobac jej prywatne zycie (nie musi) jednak opisanie jej aktorstwa jako miernota to zdecydowana przesada.
To swietna aktorka, doskonale znajace swoje mozliwosci, stad starannie wybiera badz odrzuca proponowane jej role. Decyduje sie wylacznie na takie, o ktorych doskonale wie, ze jest w stanie wykreowac spojna postac.
Powszechnie znana jest jej punktualnosc na planie, przygotowanie na kilka dni zdjeciowych do przodu i staranne przestrzeganie zalecen rezysera - slowem: doskonala rzemieslniczka.
Do tego zasmuce cie - ale jej rola w Milczeniu Owiec jest z pewnoscia najbardziej popularna jednak mimo, ze swietna to jednak nie najlepsza w dorobku. Polecam zapoznanie sie z jej dorobkiem zanim zabierzesz sie do oceny.

Borys_17

Przykro mi nie jestem gejem.Po prostu stwierdzam fakty że męższczyżni aktorsko bija kobiety klasą.

Karatos

Nie musi ci byc przykro z tego powodu, ze nie jestes gejem.
Rozumiem, ze TWOIM ZDANIEM mezczyzni reprezentuja wyzszy poziom aktorstwa niz kobiety. To czego nie rozumiem to skad nagle twoje skromne zdanie staje sie FAKTEM. To ze cos nam sie wydaje nie oznacza jeszcze, ze tak jest.
Zwroce jeszcze uwage na jedna rzecz dotyczaca samej aktorki. Zwroc uwage, ze mimo iz jest lesbijka potrafi swietnie kreowac role wampa, byc seksowna, odpowiednio zachowac sie w meskim towarzystwie. To jest kolejna rzecz, ktora moim zdaniem swiadczy o poziomie jej aktorstwa. Gdyby nie potrafila tego zagrac nie obsadzano by jej w takich rolach (ostatnio chocby Inside Man). No ale jesli ty ciagle uwazasz, ze na wyzyny swoich mozliwosci wspiela sie grajac w Milczeniu Owiec no to chyba sie nie dogadamy...

Karatos

"mężczyźni aktorsko biją kobiety z klasą..." hahaha no nie mogę, minął ponad rok, a ty dalej rozbawiasz mnie do łez :D

Karatos

no ręce opadają - szkoda sobie strzępć języka

kazet13

No więc nie karm trolla, na takich aberratów najlepszy jest ignor.

ixtl

Jak ja się cieszę, że jednak znajduje się tylu ludzi, którzy są inteligentni i tolerancyjni, którzy nie mogą przejść obojętnie obok takiego postu(choć ignorowanie czasem jest najlepszym wyjściem; tyle wyzwisk i bzdur można tu niekiedy znaleźć, że głowa mała), którzy walczą, przynajmniej słownie, o szacunek i równość, którzy zawsze pamiętają, że inny nie znaczy gorszy.
Naprawdę budujące.

Pozdrawiam Was wszystkich, ludzi myślących i tolerancyjnych. :)

mindwinder

haha,to chyba żart albo durna prowokacja,nie wierzę że ktoś tak głupi jak Xanos naprawdę istnieję

Karatos

nawet jak by nie byla lesbijka i tak bym jej nieznosila! To jest najgorsza aktorka jaka znam. Zniecheca mnie do ogladania filmow. Dalam rade poogladac tylko 1 odcinek "Przyjaciół" z nia, ale dzieki niej ten odcinek mi sie nie podobal ;(

aniavidel

Że co?