Serio, czemu go tak nie lubicie? Czemu uważacie, że ma za wysoką ocenę?
Przyznaję się- ma u mnie 10 i serduszko. No ale jest powód !!!
obejrzałeś: 10 tytułów
chcesz obejrzeć: 17 tytułów
I wierzcie, w każdym filmie był dobry.
Jak sam napisałeś -dobry, ale niestety nie jest wybitny i nigdy nie będzie. Lubię go, ale powinien być gdzieś koło 100-tki.
Co wy z tymi arcydziełami.To akurat kwestia indywidualna.Dla mnie Nozycoręki jest arcydziełem,Piraci oczywiście też.Film ten znają ludzie od lat 5 do 65
pojecie arcydziela nie jest subiektywne. moze niestety, ale tak jest.
10 na fw =/= definicji arcydziela. zeby nie byc goloslownym i nie wyjsc na balwochwalce czy nie robic z siebie 'znafcy', sam oceniam bardziej jak mi sie film podoba, oddzialuje na mnie, i tak : taj los angeles, harry angel, batman burtona-dalem im 10, ale to raczej nie arcydziela, co najwyzej wybitne/swietne filmy w swoim gatunku. indianna jones poszukiwacze...10(ode mnie ale i tez oceniany wysoko-jako film przygodowy, wybitny w swoim gatunku, ale ogolnie (dla kina, sztuki...itp) czy jest arcydzielem? watpie. nie jest madry, nie mowi o niczym waznym, nie przekazuje jakis wartosci. itd przykladow jest mase.
tak samo nie musi byc tak ze kazdy film jakiegos wybitnego rezysera-artysty czy kazdy film uznany za arcydzielo czy film wybitny musze oceniac na 10, ale tez nie rowna sie to temu ze jak nie dam 10 to nie znaje go za arcydzielo.
ja tam do niego nic nie mam,ale hejters gonna hejt i nic sie z tym nie poradzisz ( a szkoda)
"I wierzcie, w każdym filmie był dobry." datego u mnie Depp ma ocene 7, fakt, dobrze gra ale obiektywnie patrzac wedlug mnie nie jest żadnym geniuszem, poprostu trafił na dobrych reżyserów, scenarzystów i charakteryzatorów którzy umieją go ubrac wstawic w ładne tło a on dobrze wykonuje robote jaką mu każa robic jego przełożeni.
nawet najwięksi fani Deppa powinni obiektywnie stwierdzić, że jest za wysoko i nie jest żadnym wybitnym aktorem.