Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 546 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Proponuję abyście Szanowni użytkownicy filmwebu napisali mi jakie Waszym zdaniem są najlepsze filmy w jakich Depp grał?Mam nadzieję,iż takiego tematu nie było i zapraszam do podawania około trzech tytułów!
Moje typy:
Donnie Brasco
Don Juan DeMarco
i może Edward Nożycoręki:)Pewnie zapomniałam o jakimś rewelacyjnym,jak sobie przypomnę to napiszę...
POZDROWIENIA

_Tanya_

Dziewczyno z wyższych szczebli takich tematów już było hoho dużo,ale odpowiem bo takie tematy lubię,a dlaczego je lubię??Bo są to tematy,które powinny pojawiac się na forum aktora/filmu ;)

No więc tak:
Edward Nożycoręki (niezapomniana rola w której Depp zagrał wspaniale,mimo zaledwie 169 wypowiedzianych słów)

Benny&Joon (genialna scena na huśtawce)

Z piekła rodem (po prostu mi sie podobało)

pozdro i hej ho ;)

taCoryje

Ed Wood- w tym filmie wszystko jest wspaniałe, zaczynając od reżyserii, przez zdjęcia i scenografię, na roli Johnnego i Martina kończąc. Nawet muzyka była niezła, chociaż nie zapadła mi jakoś szczególnie w pamięć. Według mnie "Ed Wood" to świetne połączenie dramatu i komedii, a przy tym ciekawa biografia. Najbardziej wkurzają mnie w filmach takie głupie dialogi, które nic nie wnoszą, tylko są ot tak- bo scenarzysta nie miał czym zalepić dziury w tekście. W "Ed Woodzie" takich nie było. Ogólnie mówiąc to kocham ten film i bez wahania ma ode mnie 10/10.
Jeździec bez głowy- podobnie jak "Ed Wood" film Burtona, więc chyba nikogo nie dziwi to, że jest jednym z moich ulubionych ;). Wiem, że niektórych wkurza to, że miał byc horror, a w pewnych momentach wyszła komedia, ale mi np.: to właśnie się spodobało w tym filmie- nie dość, że wyszło oryginalnie i w klimacie Burtona, to na dodatek zrobili sobie mały żart z horrorów ;). Rola Johnnego oczywiście świetna i niesamowicie sympatyczna :).
Benny i Joon- po pierwsze- oryginalna, ciepła i śmieszna historia. Po drugie- świetne dialogi i muzyka. Po trzecie- idealnie dobrana obsada. Zdecydowanie film na poprawę humoru, a ta scena w oknie Joon, albo robienie grzanek...cudo! ;)). Wiem, że na 10 może nie zasługuje, ale ja dałam 10, bo inaczej nie umiem ;).

Troche się rozpisałam, ale nie chciałam by ktoś zarzucił mi brak argumentów ;). Wiecie- różnie bywa na tym forum...

Lady_From_Burton_World

Podobnie jak Klaudyś,ale Ed Wooda nie miała okazji obejrzeć:)
Dlatego Ed Wooda zastąpie filmem Blow---wedłum mnie Johnny zagrał tam znakomicie i nie wyobrażąm sobie innego aktora grającego George'a...a Diego Luna też dobrze grał:)

_Tanya_

Edward Nożycoręki
Piraci z Karaibów
Wakacje w kurorcie
i Z piekła rodem. :)

_Tanya_

Lubię dużo, więc mogę o czymś zapomnieć ^^
Blow - Ten film jest taki... Wzruszający. Ryczałam na nim 2 godziny bez przerwy. Nogdy w życiu nie popłakałam się tak na żadnym filmie.
Don Juan DeMarco - Jest taki śmieszny. Zupełnie różni się od zwykłych komedii romantycznych.
Ed Wood - Po pierwsze Tim Burton&Johnny Depp. Oni razem są świetni. A poza tym... Johnny był przekonujący jako Ed... Taki śmieszny i żałosny za razem ^^
Co gryzie GG - Kolejny film, na którym się poryczałam. Był taki gorzki. Może nie o prawdziwym życiu, ale... Najbardziej podobał mi się klimat - taka monotonna codzienność, jak taniec bez muzyki.
Corpse Bride - Świetny, po prostu świetny. Ale bardziej podobał mi się ze względu na Burtonowski czarny chumor i muzykę Danny'ego Elfmana ^^
Sweeney Todd - Kolejny smutny film. Nikt tam tak naprawdę nie jest dobry. To jest właśnie najlepsze w tym filmie, że Sweeney nie jest dobry, ale ludziom robi się go żal, kiedy patrzą na jego cierpienie.
No, to chyba wszystkie ^^

Gehenn

Jak dla mnie zawsze i niezmiennie BLOW i EDWARD NOŻYCORĘKI

BLOW- bo ma charakter i jest o czymś konkretnym.
EDWARD NOŻYCORĘKI- całokształt. szczególnie postać edzia ;]

użytkownik usunięty
_Tanya_

Ale musi sie zgodzić że ten temat jest już nudny. I powtarza się.

użytkownik usunięty

musi = musicie*

Na tym forum praktycznie każdy temat się powtarza, ale przychodzą czasami nowi fani Johnnego i może chcą napisać o swoim ulubionym filmie czy roli. Przepraszam, jeśli Cię tym urażę, ale nie napiszą tego na kolejnej kontynuacji, prowokacji lub grze, tylko tutaj.

użytkownik usunięty
Lady_From_Burton_World

Niby tak. Ja tam na kontynuacje już praktycznie nie zaglądam. Tylko czasami. Ale brakuje tu naprawdę fajnych tematów. I moderatorzy tez powinni coś z tym robić. Bo samo forum Depp'a ma powyżej 45 stron...

Może coś sie kiedyś pojawi, w sensie- ciekawy temat.

Lady_From_Burton_World

Sorki,ja poprostu nie zauważyłam,żeby był tu taki temat.Jestem na FW około dwa miesiące:)Fajnych tematów brak,a skoro ten był już setki razy to trudno.Lepszy taki temat po raz setny ,niż jakieś prowokacje itp. Pozdrawiam wszystkich serdecznie:)

użytkownik usunięty
_Tanya_

Nic do Ciebie nie mam :) Ale z Ci moderatorzy naprawdę powinni się wziąść za fora. I użytkowników. Znam takich którzy piszą tematy typu:
"eeeeeeefffffffffffffgggggggggggg"
:) Ciekawe, nie.

Albo 'Nudzi mi się'... To już naprawdę fajny temat.

Gehenn

Co do mojej wypowiedzi ...napisałam Diego Luna,nieprawdaż?
Nie wiem czemu akurat Luna,ale chodziło mi o Diego Delgano
Co mnie popchnęło w strone Luny,bo on grał w Zanim Zapadnie Noc...:)