Chciałabym zauważyć,że Johnny jest nawszechstronniejszym aktorem.Każdy film z jego udziałem to hit ( np. ,,Piraci z Karaibów" , ,,Sweeney Todd" i wiele wiele innych). Niech ci, co się ze mną zgadzają pisali że też tak uważają i dlaczego. Ten aktor na to zasługuje!!!!!!!!!
"Niech ci, co się ze mną zgadzają pisali że też tak uważają i dlaczego. Ten aktor na to zasługuje!!!!!!!!!" - no cóż ja akurat nie bedę go wychwalać pod niebiosy...oho...zaraz mnie ktoś pewnie zagryzie ;)
"Chciałabym zauważyć,że Johnny jest najwszechstronniejszym aktorem." - no nie przesadzaj
"Każdy film z jego udziałem to hit ( np. ,,Piraci z Karaibów" , ,,Sweeney Todd" i wiele wiele innych)." - nie zgadzam się, oglądnełaś "Piratów" i "Sweeneya" i już pierniczysz, że każdy film z jego udziałem to hit :/ hmmm, co kolejna powalona fanka Johnny'ego, co ubóstwia go jak jakąś za przeproszeniem świętą krowę???
PS: Nie chciałam Ciebie urazić i nie myśl, że nie lubię tego aktora...
Pozdrawiam :*
Oj Irysk cięty masz języczek;)
Szcególnie podoba mi się tekst- "kolejna powalona fanka Johnny'ego, co ubóstwia go jak jakąś za przeproszeniem świętą krowę"
O matko poprawiłaś mi humor nie ma co:DxD
Ale żeby nie było: Jestem za, a nawet przeciw:D
Z tego co ja wiem to o filmie Sweeney Todd mało kto słyszał!! więc jakimś wielkim hitem to nie było choć film fajny. A moje dugie pytanie podaj inne tytuły hitów(zalezy co masz na myśli pisząć słowo hit -"hit kinowy" czy "hit-dla ciebie" Jeśli o to pierwsze(a tak wnioskuje z tematu) to dużo tego nie było a jeśli o to drugie to obszerna lista)?? Bo widze że na dwóch tytułach kończy się twoja wiedza!!
Wiesz co Irysek wstydź się! Powinnaś wiedzieć, że człowiek mądry ma zawsze poczucie względności i dlatego zdanie swoje wypowiada w formie ostrożnej i uprzejmej...
"Chciałabym zauważyć,że Johnny jest nawszechstronniejszym aktorem" - nadaje się w zasadzie najbardziej do ról nietuzinkowych postrzeleńców, bąź postaci oryginalnych, głównie młodzieńców. W innych rolach wypada co najwyżej "nieźle", choć przyznam że aktorem jest naprawdę dobrym. Wszecgsronnośc to umiejętnośc radzenia sobie ww każdej roli w każdym gatunku. Widziałeś Deppa w tak ważnych gaunkach filmowych jak fantasy, science-fiction czy kryminał? Tu potrzeba czegoś więcej niż strojenia min (jakkolwiek dobrze J.Depp sobie z tym radzi - nie zaprzeczę)
"Każdy film z jego udziałem to hit ( np. ,,Piraci z Karaibów" , ,,Sweeney Todd" i wiele wiele innych)" - oj, nie powiedziałbym. Sweeney todd specjalnie wielkiego sukcesu nie odniósł, a jesli chodzi o mnie to jest to film co najwyżej "nienajgorszy". I to nie tylko jako musical (zdecydowanie lepszy w moim przekonaniu jest stosunkowo stary film "Bracie, gdzie jesteś") ale też jako film w ogóle. Charlie i Fabryka Czekolady - może być, ale wolę starą wersję z 1971. żona astronauty - słabe powielenie schematu, który był już w kinie eksplaatowany i to nieraz znacznie lepiej. Beksa - wogóle mi się nie spodobał.
Tak więc, jak widzisz, tu z twoim zdaniem bym polemizował.
A tekst z krową to jest stary jak swiat kochani :P
Jaszczurze
-Fantasy-Charlie i fabryka czekolady (nie sądzisz,że cały ten film to jedna wielka fantazja od pierwszej do ostatniej minuty)
-Kryminał-Dziewiąte wrota (gdzie Johnny poszukując tytułowych dziewiątych wrót miesza się w dośc niebezpieczną walkę z bogatym kolesiem,który,jakby nie było,także poszukuje wskazówek potrzebnych do ich otworzenia)
Sweeney Todd-kostiumowy,horror
Don Juan de Marco-kostiumowy
Rozpustnik-kostiumowy
Piraci z Karaibów-kostiumowy,komediowy
Marzyciel-dramat,biograficzny
Sekretne okno-thriller
Można by jeszcze długo długo wymieniac,ale komu by się chciało, ale że Johnny gra podobne do siebie role w podobnych do siebie filmach? No z tym się zgodzic nie mogę,chociaż fakt-są filmy,które można uznac za porażkę np. w Na żywo czy Żonie astronauty, jego role w ogóle mi się nie podobały.
No wiesz, faktycznie Charlie i Fabryka Czekolady to film opierający się na fantazji, ale określenie go mianem kina fantasy było pewną obrazą dla tego gatunku :P Bo "prawdziwe" fantasy to jednak nieco inne filmy niż bajkowy i do bólu cukierkowy Charlie i Fabryka Czekolady.
"Niech ci, co się ze mną zgadzają pisali że też tak uważają i dlaczego. Ten aktor na to zasługuje!!!!!!!!! " - to dobre jest, mogę cię cytować???