Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
246 822 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

w normalnej roli - http://www.filmweb.pl/news/Johnny+Depp+gangsterem+u+tw%C3%B3rcy+%22U%C5%9Bpionyc h%22-92798

użytkownik usunięty
Sparow5

może być ciekawie...

Wstydź się, tak wchodzić na Deppa.

użytkownik usunięty
nikike

oj mam ochotę czasem na niego wejść xD

:/

użytkownik usunięty
nikike

co z tego, że starszy ? mi ostatnio właśnie coś starsi bardziej się podobają.

podobno penis deppa ma tylko 16 cm tak mówiła jakaś jego kochanka (mój 23,5 cm długości 16 obwód)

PanLeszek_2

luknij na forum Wstydu

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
PanLeszek_2

już wiele razy to pisałeś.

Sparow5

I LUZIK:)

JaFw

:O :) :) :)

Sparow5

:):):)!

JaFw

Te forum to już kompletnie kaput :( Ale miło Cię widzieć :) :) ;) hehe

Sparow5

Hehe, dzieki, Ciebie tYz. Nie mam neta, korzystam u kumpla, temu sie udzielam tak, a nie inaczej:(
... Zreszta widze, ze niewiele trace.
A moze forum choruje, bo mnie nie ma? (taki zarcik) :)
Pozdrawiam cieplo!

JaFw

To już nie jest choroba, te forum już jakiś czas temu pochowano. Też Pozdrawiam! :)

Sparow5

pewnie kolejni wrogowie publiczni...

DonVitoCorleone

zreszta depp gangster buahahahaha

DonVitoCorleone

wrogowie to niezly film z wnerwiajaca kamera. sama rola deppa tez nienajgorsza, chociaz musze przyznac, ze zabraklo wyrazistosci w tym wszystkim

DonVitoCorleone

wroga publicznego z cagneyem bym se ogladnal

Sparow5

ogladalem juz dawno-bardzo dobry. nie wiem czy widziales, ale polecam aniolowie o brudnych twarzach z cacgneyem, 10

DonVitoCorleone

Aniołów widziałem dalej świetnie się ogląda, a Cagney w tym filmie jest na maxa kozakiem

Sparow5

ta klasa 84 to cos w stylu klubu winowajcow? bo tamten mi sie podobal bardzo

DonVitoCorleone

Oba te filmy krąża wokół tematu "za chwilę dorośli, czyli opowiesci o trudnym dojrzewaniu"
ale w sposób w jaki to robią jest zupełnie inny. Klub winowajców to lekka obyczajówka, w której bardzo różniące postacie się poznaja ( kazdy postac zostala naprawde dobrze rozwinieta, dajmy ukazanie motywow ich postepowanie itd , z pozoru negatywna postac Bendera pokazuje inne oblicze i ostatnie co moze przyjsc na mysl, ze to jest zla postac ) zżywaja, dyskutując o problemach, presjach i ogólnie trudach jak w tym okresie przeżywają, naprawdę rezyser wiarygodnie toi opowiedział, można uwierzyć w bohaterów i wsiąknąć w to. Ta laska co przezywa na koncu metamorfozę w kontekscie wygladu, zdaje się być najbardziej intrygująca postacią. Aktorstwo też w normie, ten gościu co grał tego sportowca chyba w sumię miał być taki trochę drewniany.
Klasa 1984 za to jest to bardzo brutalny ( dajmy jest taka scena gdzie pewna laska aby wejść do gangu musi się rozebrać do rosołu ) mroczny obraz zdemoralizowanej mlodziezy. Konflikt na linii ambitnego, chcącego wiele zmienić nauczyciela z pewnym gangiem jest fundamentem tego filmu. Nie ma tu prób nawracania na lepszą drogę, kompromis to jest ostatnie co mogą zrobić. Obie strony walczą ze sobą w każdy możliwy sposób , nie cofną się przed niczym aby teraz powiem cholernie delikatnie uprzykrzyć sobie życie. Hmm defektem tego filmu zdają się postacie z tego gangu - dosyć jednoznaczne i płytkie ( az kusi się aby bardziej rozwinąc ten wątek z ojcem ) żadnego współczucia wobec nich nie miałem . No i parę scen jest przesadzonych, dajmy 30 minut to jakis horror jest xD. W sumię jednak nie uważam, żeby jakiś zakłamany był to obraz. Na 7, 8 uwazam ze zasluzyl

Sparow5

sportowca gral emilio estevez. wlasnie, klub ciekawy, trzymajacy w napieciu jak na obyczajowke, dobrze zarysowane postacie i relacje meidzy nimi, lekki w sumie moze przez to sie tak dobrze oglada.
klasa jestem zachecony, dzieki. jakbys gdzies widzial na necie daj znac

DonVitoCorleone

Tak relacje, relacje, relacje. Tak btw. znasz jakieś takie szkolne filmy?
Ja się zdaję kiedyś to z (c)homika pobrałem. Na torrentach pewnie leży, a na yt po ang pewnie jest

Sparow5

ok pewnie kiedys poszukam,
szkolne raczej nie kojarz teraz, ale o mlodych to np ostatnio (tzn i tak pare miesiecy temu moze rok) moze http://www.filmweb.pl/film/Stań+przy+mnie-1986-9740

DonVitoCorleone

fajnie wygląda

Sparow5

a ogladales dinera tak a propos tematu...? ja nie a ciekawy jestem bo rourke <kocha>

DonVitoCorleone

Aha dobre kino obyczajowe ukazujące życie grupy przyjaciół, ich problemy, wzloty itd. Dobrze napisane relacje, ciekawe postacie ( każdej poświęcono odpowiednią ilość czasu ). Akcja się dzieje chyba w latach 50 albo 60. Ogólnie fajne kino z klimatem, a Rourke zdaję się stworzył najbardziej ciekawą i prawdziwą postać. 7 dałem

Sparow5

najlepsza w tym filmie, nie w karierze?

DonVitoCorleone

za malo z nim widzialem na takie werdykty. Za zapasnika juz jakis czas sie biorę

DonVitoCorleone

http://www.filmweb.pl/film/Ta%C5%9Bma-2001-32023 to bym se obejrzał. W tym roku wyjdzie film tego reżysera, który będzie kolejną już częścią historii opowiadającej o losie Jessego i Celiny. Poprzednie mi się bardzo podobały, więc pokładam w nim nadzieję.

Sparow5

ogladalem -9. naprawde warto, film z rodzaju tych gdzie wystarcza dialogi

Sparow5

przed zachodem slonca i po nie ogl niestety. tez chyba dialogi tam graja glowna role. lubie takie kino

DonVitoCorleone

Aha dialogi, którymi posługują się bohaterowie dla wyrażenie siebie grają kluczową rolę. Trza obejrzeć od tego reżysera więcej bo całkiem dobre filmy robi.

DonVitoCorleone

Jeżeli chodzi o kino dialogu to cholernie mi się podobają Clerks ( dalem 9 i nie wiem, czy w przyszlosci nie dam 10 ). Pod okazałą warstwą wulgarności i nieprzyzwoitości porusza ważne kwestie dotyczące życia, kobiet, związków międzyludzkich, analizy ludzkich codziennych spraw i Star warsów xD. 2 głownymi bohaterami są Dante i RAndall, dwóch szaraków pracujących w 2 blisko położonych obok siebie sklepach, którzy rozprawiają na temat swojego życia, ale w jaki sposób jest to zaserwowan, naprawdę oglada się to z wielką przyjemnością i ożywieniem, a postacie nie sa z waty. W ogóle lubię filmy Smitha, który rzadko nie przekracza granicy, nie sili się na ugrzecznione kino, umie się bawić. Niestety ostatnio ma tendencję spadkową ze swoimi filmami ( zack i miri i fujaryna tropie przecietne do bólu )

Sparow5

clerks jakis czas temu ogladalem -7 wtedy, trzeba przyznac, ze swieze:).
miri i zack 5

DonVitoCorleone

W pogoni za Amy widziałeś?

Sparow5

nie, dobry?
ps oscary niezly szit

DonVitoCorleone

zdaje się moja ul komedia roman.
Szemu? Argo jakimś geniuszem nie jest, ale to dobre kino. Jednak Django i Poradnik uwazam za lepsze. ZDT, Miłości i bestii z nominowanych jeszcze nie widziałem

Sparow5

argo? nudne, poprawne, zero zaskoczenia (co do stylu, napiecia, a nie co do znanej tresci rzecz jasna), aktorstow procz goodmana tez srednie, klimatu zero, oczywiscie amerykanski patos, 5/10. zreszta-film oscarowy powinien byc co najmniej rewelacyjny (!!!).
django film o niczym, jak na rozrywke to tez nudny, wleczacy sie, dialogi niby madre ale chyba tylko w tonie, aktorzy mizdrza sie do tej kamery, zalosnie to wygladalo(foxx nie mial co grac wiec kamienna facjata, ew l jackson naturalnie ale rola podglupiasta). muzyka tak nie pasujaca ze az to bolalo w uszy. tych 3 ostatnich nie ogl, a miserables wydaja sie typowo hollywodzkie 'skakance'. reasumujac, to nie kino, a oscary nie maja dzis zadnej wartosci. a i dd lewis oczywiscie, a wszyscy mowia ze to feniks zasluzyl. ps te bestie wydaja sie dosc oryginalne i ciekawy jestem

Sparow5

No nie wiem. Jako Dillinger mnie nie przekonał.