Jestem bardzo ciekawa ile filmów z Deppem widziales? piratów z karaibów? to nie za dużo, tym bardziej, zeby sie wypowiadać na temat miejsca Deppa w top100. wypowiedz sie może na temat jego twórczości i poziomu, a nie tylko strugasz ważniaka i inteligenta potrafiącego klasyfikować ludzi.
skoro jestes taki mądry to wymień mi 39 osób, które powinny być przed nim
heheh blad Sherlocku Holmesie :D nie widzialem piratow z Karaibów :D ogladalem z nim mnostwo filmow i znam go dobrze juz od dzieciaka przez takie filmy jak edward czy beksa ,filmow troche bedzie kolo 20 ? z nim ale bez piratow ...
Wazniaka nie strugam naucz sie czytac a potem pogadamy ,i nie obrazaj mnie bo to jest moja subiektywna ocena mozesz sie z nia nie zgodzic ale nie gadaj glupot ze mnie znasz .ludzi nie klasyfikuje ale talent i uwazam ze sa lepsi aktorzy ktorzy powinni byc przed nim ale pisalem takze ze jest dobrym aktorem i go lubie
39 prosze bardzo
1.Robert De Niro
2. Al Pacino
3. Marlon Brando
4.Jack Nicholson
5.Anthony Hopkins
6. Tom Hanks
7.Sean Connery
8.Dustin Hoffman
9. Meryl Streep
10.Bruce Willis
11.Audrey Hepburn
12.Morgan Freeman
13. Edward Norton
14. Louis de Funes
15. Clint Eastwood
16. Jean Reno
17.Humphrey Bogart
18.Gary Oldman
19.Paul Newman
20.Gene Hackman
21.Kevin Spacey
22.Denzel Washington
23.Mel Gibson
24.Robert Redford
25. Nicolas Cage
26. Brad Pitt
27. Samuel L. Jackson
28. Robin Williams
29.Robert Duvall
30.Lee Marvin
31.Telly Savalas
32.Gregory PEck
33.Robert Mitchum
34. Christopher Walken
35.Steve Buscemi
36.Donald Sutherland
37.Danny Glover
38.John Malkovich
39.Michael Caine
jeszcze pare osob by sie znalazlo a pozatym nie pisalem Polskich aktorow
podkreslam to moja lista mozesz sie nie zgodzic ale pomysl zanim cos napiszesz
ale sie wysiliłeś! moją subiektywną oceną jest, ze miejsce J.Deppa jest tu, gdzie sie teraz znajduje. a ci twoi aktorzy...uważam ze barrrdzo wielu z nich wyszukales na siłe, zeby zabłysnąć. Musze z przykroscią stwierdzic, ze wielu aktorów "odkopales" sprzed np 30 lat, a my mówimy o terazniejszym top100 nawet jesli są dobrymi aktorami.
pzdr. nie chce sie kłocic bo tu sie ciagle wszyscy kłocą
Ja mam tylko jedno zastrzeżenie do rankingu Top 100 Ludzie...Czemu Alan Rickman i przede wszystkim Gary Oldman sa tak nisko??:) Mom zdaniem zasługują na nieco wyższą pozycje. A zresztą czy to ważne. Każdy ma jakaś listę najlepszych.Ja również. utaj pokazywane są gusta i zdania ogółu z którymi nie każdy musi się zgadzać.
Pozdrawiam:)
hehe dobra chcialem z toba porzadnie dyskutowac ale widze ze sie nie da bo jestes ograniczona ... nie odkopalem na sile bo mnostwo filmow z nimi ogladalem za dzieciaka i uwielbiam ich ... nie wiem o czym mmowisz ale to jest top 100 swiat wszechczasow a nie terazniejszosci , jestes zbyt zauroczona w urodzie deppa bo napewno sama nie znasz jego zdolnosci aktorskich skoro tak wielbisz piratow a nie doceniasz jego innych filmow wiec dalsza polemika z toba nie ma sensu . jak to nie chcesz sie klocic a mnie obrazasz na wstepie ? ja spokojnie ci tlumacze a ty caly czas mi cos zarzucasz ze jestem jakims pseudo inteligencikiem i pseudo krytykiem .
sam jestes ograniczony. CZłOWIEKU CZY JA CIE PRZEZYWAM? to z jakiej racji ty tak robisz w stosunku do mnie?! nie znasz mnie i nie masz prawa tak na nie mówić, nie życzę sobie tego.
jest takie powiedzenie "Nie rob blizniemu co tobie nie mile" obrazilas mnie teraz widzisz jak to jest trzeba bylo pomyslec zanim to zrobilas ,a ty mnie znasz ze mnie obrazasz i oceniasz nie!! wiec pomysl to nie boli . ja cie nie znam ale pokazuje tobie jak to jest oceniac kogos jak sie nie zna z mojej strony byla to prowokacja zebys zrozumiala i wkoncu przyjela do siebie
Kurcze, zawsze wpadam tu na forum, kiedy nachodzą mnie chwile totalnego znużenia i za każdym razem fani Deppa potrafią mnie pobudzić, rozbawić.;-)
Dziewcynko droga, ja Ci wymienić mogę co najmniej setkę aktorów lepszych niż Depp (co w istocie rzeczy nie oznacza, że aktorem jest złym - bo prawda jest nieco inna).
A kłócić się nie chcesz, bo merytorycznie, Max, którego lista i tak doskonałą nie jest (obecność Mitchuma, Willisa, Marvina, Cage'a i Hanksa uznaje za pomyłki), zmiótłby Cię z powierzchni ziemi.
Skoro nie masz ochoty na kłótnie, to po co wypowiadasz się na tematy kompletnie Ci obce? Najpierw poznaj wszystkich aktorów, których wymienił @Max (poznaj - obejrzyj film z ich udziałem), potem zapoznaj się z kolejną - powiedzmy - setką, wtedy śmiało będziesz mogła się już wypowiadać, bez większych obaw, że napiszesz coś głupiego (choć z kobietami to i tak nigdy nic nie wiadomo).
Nie żebym był do Ciebie wrogo nastawiony. Nie bierz mojego nieco protekcjonalnego tonu do siebie. Dziewczyn takich, jak Ty, są miliony. Taka rada, cobyś się uchowała, jak przysłowiowa perła, pomiędzy kamieniami.
Pozdrawiam.
wiesz ja pisalem o nazwiskach ktore mi przychodzily do glowy w tej chwili akurat pomoglem sie lista top 100 i moimi ulubionymi a i tak zapomnialem o wielu swietnych aktorach jak Sidney Poiter itp.wiec troche bym ich jeszcze wyminil. Wiesz tych aktorow co ci sie nie podobaja ja uwielbiam ,zwlaszcza Hanksa ktorego oprocz De Niro (ktory nie ma konkurencji u mnie) jest w czolowce ulubionych. I to moja opinia i nikt mi jej nie zmieni . Ale przynajmniej z toba mozna podyskutowac pomimo tego ze ci sie nie podoba czesc moich aktorow widac ze znasz sie na kinie ale sam wiesz ze nie warto komus wmawiac na sile ze ci aktorzy sa zli co proboje wmowic ta o to uzytkowniczka twierdzac ze depp jest najlepszy i nawet nie podyskutuje tylko mi wrzuca... pozdrawiam ciebie
Wiem, wiem, że przekonać Cię w kwestii Hanksa byłoby niesłuchanie trudno, ale czyż istotą dyskusji nie jest przypadkiem przekonanie drugiej osoby do swojego zdania?
Śmiem twierdzić, że Hanks to aktor przeciętny, choć świetnej roli Forresta odmówić mu nie mogę. Szkoda, że była to pierwsza i ostatnia jego świetna rola (niektórzy uważają, że zagrał siebie - to byłoby całkiem logiczne wytłumaczenie;-)).
Ja uwielbiam Hanksa jak mowilem i uwazam ze mial mnostwo Roli swietnych jak
Filadelfia,Cast Away,Szeregowiec Ryan,Zielona Mila,Droga do Zatracenia czy LAdykilers choc sam film slaby to Hanks Genialny. Pozatym swietnie gral napoczatku kariery w komedyjkach na ktorych sie wychowalem i za to go takze uwielbiam .
z tym Nicolasem Cagem to się troche wygłupiłeś :) tak poza tym to dobre nazwiska.
BTW;
W mojej subiektywnej ocenie Depp jest w pierwszej 10. U mnie na pierwszym miejscu.
Ludzie nie kłóćcie sie! ;P. Moim zdaniem tak jest dobrze jak jest. :) I nie przesadzajcie, że dalibyście Deppa na pierwsze miejsce. Ja też go lubie i tak dalej ale wiem, że są lepsi aktorzy od niego. U mnie na pierwszym miejscu jest Robert De Niro i na top100 też jest więc jest git ;].
pozdro :)
Nie no, a ja na pierwszym miejscu dałabym Papę Smerfa a na drugim...chyba Smerfetkę albo Ważniaka bo wczoraj trafiłam na tą bajkę i ich mimika mnie ZACHWYCIŁA! Depp przy nich wysiada, nie mówiąc o Pacino! ;) Nie wiem czemu każdy tak przeżywa tą listę. Dziś Johnny jest powiedzmy na 20 (nie wiem na którym jest, mało mnie to obchodzi) a jutro może być na 50. Niewiele się od tego zmieni na świecie. Najlepiej by było, gdyby była taka lista jaką wy chcecie. Tylko wtedy takich list byłoby miliony. Zawsze możecie mu obniżyć miejsce przez wstawienie 1, tylko wtedy to będzie przesada. Ja np. uważam, że Johnny jest rewelacyjny a jakaś tam lista obchodzi mnie tyle...no właśnie :). To nie jest powód do kłótni, naprawdę.
Brad Pitt zagrał kilka dobrych ról. Np. Fight Club był niezły ale czy jest lepszy od Deppa?? Niech każdy oceni sam. Ja myślę,że Johnny bardziej emocjonalnie podchodzi do każdej granej postaci.I to nadaje kazdej z nich coś co nas urzeka:)
Na pewno Pitt ma na swoim koncie wiele lepszych filmów, niż Depp (nie tylko Fight Club, ale też Joe Black, Zdrada, Siedem, Zawód: Szpieg, Siedem lat w Tybecie, Snatch, Wywiad z wampirem, czy 12 małp.
Aktorsko to jednak poziom porównywalny, z lekkim wskazaniem na Deppa, niech wam będzie.
głupoty?
prostak ;*
Kochaj sobie Nicholsona w spokoju a ode mnie wara prymitywie bo ani troche nie interesuje mnie to co sobie tam przed ekranikiem winszujesz ;)
Jak cudownie, że masz genialny gust i wszechwiedzę!
U siebie przed komputerkiem ;)
nie odpisuj mi ;)
Dzięki za tego prostaka. Chętnie bym się zrewanżował podobnym komplementem - nie cenie sobie jednak Ciebie na tyle wysoko... Wybacz - musisz się bardziej postarać.
Zostawiłbym Cię w świętym spokoju, gdybyś nie była taką ignorantką, jaką niestety masz mniejszą lub większą przyjemność być (choć to podobno uczucie podobne do nawalających zwieraczy - Ciebie nic nie boli, tylko wszystkim wokół śmierdzi). Altruistyczna strona mojego "ja" powzięła sobie zatem za zadanie wyperswadowanie Ci krytycznego błędu, w którym wciąż żyjesz.
Ale przynajmniej doceniasz mój świetny gust i wiedzę, we wszelkich dziedzinach. Nie wiedziałem, że stać Cię na napisanie czegoś zgodnego z stanem faktycznym - tym milej mnie zaskoczyłaś.
Nie odpiszę Ci. Słowo harcerza.
Tak, tak - pogadam sobie, dziewczynko.
Wierzę, że Ci zwisa i powiewa to, co do Ciebie sapię. Właśnie dlatego wciąż mi odpowiadasz.
i gówno było warte Twoje słowo harcerza ;)
Ale to akurat nie tak źle- nienawidze harcerzy.
W każdym razie z nas dwojga tylko Ty obiecałes już nie odpisywać, nie ja;) Ja wyraziłam tylko taka prosbe, ktora nie spełniłeś a w zasadzie to kulturalnie jest odpowiadać gdy ktoś coś do Ciebie sapie (pisze).
ok, enough mój drogi ;*
Światło z Tobą i niech Ci życie lekkim będzie.
Nigdy nie byłem harcerzem, najdroższa.
Można posądzać mnie o różne zboczenia, ale harcerstwo to już cios poniżej pasa.
A to nie leciało jakoś tak z ziemią? "Niech Ci ziemia lekką będzie"? Jakieś aluzje?;-)
PS - Gratuluje znajomości języka obcego. Po francusku też coś potrafisz?
C**j z harcerzami :) niecierpie ich...
W takim razie przepraszam, za posądzenie o bycie harcerzem, bo to faktycznie duża obraza- zgadzam sie ;) Tak więc cofam to ;)
W zasadzie to chyba masz racje nie byłam pewna jak to dokładnie leciało gdy to pisałam wczoraj tzn. nie zastanawiałam sie dłużej nad tym, ale jak Cie teraz czytam to chyba faktycznie masz racje, nie chce mi sie tego sprawdzać :) I żadnych aluzji.
Angielski znam bardzo dobrze ale z francuskiego nic a nic.
Zrobiło sie nawet miło.
Ze mną zawsze jest miło. Nawet wtedy, kiedy jest niemiło.;-)
Ta, "nie byłam pewna"... Już byś mnie chętnie żywcem pogrzebała, co?
To prawie tak jak ze mną ;)
I nikogo, a już na pewno nie Ciebie nie grzebałabym żywcem, nic mi przecież nie zrobiłeś- więc możesz być spokojny ;)
ile masz lat? student?
Ja uważam, że Johnny jest lepszy od Brada Pitta.
Anastazjo...no cóż kapuje, każdy ma swój gust :]...
I rzeczywiście, nie powinno się tak emocjonować tym rankingiem bo dla każdego inny aktor jest lepszy, a nie wszystkich można zadowolić ;)
pozdrawiam :)
Na pewno wielu aktorów lepszych od Deppa, ale jest skurczybyk dobry... Podoba mi się w nim to, że każdą rolę kreuje inaczej, nie daje się zaszufladkować. Na prawdę koleś potrafi grać. Jego największą wadą są fanki Deppa po obejrzeniu "Piratów z Karaibów"(film niezły, rola Deppa dobra, ale niektóre dziewuszynki doszukują się w niej geniuszu...) Prawdziwą pomyłką na tej liście to jest ten drewniak Willis, on w ogóle nie potrafi grać.
Jak komuś się nie podoba że Depp jest na 10 miejscu, to niech sobie idzie protestować na fora tych aktorów co według niego powinni być przed nim, bo tam napewno będzie miał poparcie, a kłótni by nie było...
Deppowi słusznie należy się miejsce w pierwszej dziesiątce, a ci co protestują to w większości zwykłe snoby. Np. taki John Malkovich, którego filmów prawie nikt nie zna, czy Jean Reno, którego jedyną dobrą rolą był Leon (chyba że za szczyt jego możliwości aktorskich uznamy "Gości, Gości" czy reklamę EB). Za nisko jest Nicolas Cage i Brad Pitt, którzy w większości filmów wypadli genialnie lub bardzo dobrze (Cage w "Dzikości Serca" czy "Naciągaczach", Pitt w "12 Małp" czy "Kaliforni").
Pozdrawiam
ehh no wlasnie według mnie Brad jest jednak troche za nisko no ale coz zrobic...jest swietnym aktore :D Johnnego rowniez lubie głownie za wspołprace z burtonem :D ale co jak co to Depp stwarza niesamowite i nie zapomniane kreacje :D aaa i jeszcze cos mi na top100 brakuje Benicio Del Toro...
PzdR
"Np. taki John Malkovich, którego filmów prawie nikt nie zna, czy Jean Reno, którego jedyną dobrą rolą był Leon (chyba że za szczyt jego możliwości aktorskich uznamy "Gości, Gości" czy reklamę EB)."
To mnie dobiło pewnie "Jądra Ciemności" nie ogladałaś, ani "Imperium Słońca" też, to jeśli chodzi o Malkovicha, a Jean Reno no cóż, zobacz sobie "Wielki błękit" to zmienisz zdanie. Cage w praktycznie każdym chyba filmie jest jakiś anemiczny i niepewny siebie, jakby chce, a nie może, co nie znaczy że go nie lubię. Natomiast Pitt ma miejsce za wysoko, chociaż z drugiej strony "Siedem lat w Tybecie" czy "Joe Black" jak najbardziej przemawiają na jego to inne jakoś tak nie bardzo, szczególnie "Mr. & Mrs. Smith".
A teraz do sedna czyli do Deppa. Jeżeli jemu słusznie należy się miejsce w Top 10, to De Niro nie ma pieprzyka na prawym policzku. Owszem gra bardzo dobrze, ale brakuje mi w nim "Tego czegoś" ma taki charakterystyczny uśmiech(Do "uśmiechu" Forda jeszcze mu trochę brakuje, ale...) Natomiast patrząc na jego wszystkie role, brakuje mi tutaj złej postaci do szpiku kości. Ostatnio w telewizji leciał "Blow" kiedyś go oglądałem, ale pomyślałem że można go jeszcze raz obejrzeć, ale coś ten facet był za dobry, jak na głównego importera kokainy, po prostu przyjemnie się go oglądało, lecz nie sprawiał wrażenia złego, tylko takiego jakiegoś dobrotliwego z natury.
"A teraz do sedna czyli do Deppa. Jeżeli jemu słusznie należy się miejsce w Top 10, to De Niro nie ma pieprzyka na prawym policzku."
Więc w czym problem? Przecież właśnie mi o to chodziło że on ma na prawym policzku, nie napisałem że na lewym.
Moze nie znam wszystkich aktorow, ktorzy sa "genialnymi ludzmi" ale chyba kazdy ma prawo do swojego glosu i swojej osobistej listy najlepszych. Dla mnie Johnny jest w pierwszej 10 na bank. Uwazam ze jest bardzo utalentowanym czlowiekiem, ale nie bede sie z nikim spierac o to. To moje wlasne zdanie i wazne jest dla mnie, ze nikt tego nie zmieni... To sie powinno liczyc...:)
Pozdrawiam.
Oczywiście, że masz prawo do swojej listy najlepszych.
Tylko - pomyśl, proszę - ile będzie warta Twoja lista najlepszych, skoro ów najlepszych nie znasz?
Ale do listy ulubionych już nikt nie powinien się czepiać. Bo w takich wypadkach słowo "ulubiony" jest o wiele trafniejsze od "najlepszy".
"Ale wy jesteście debile.
Ja lubie Deppa, ale nie wymagam, zeby inni ludzie również go lubili"
Zależy co rozumiesz pod pojęciem "lubie". Bo ja lubię ludzi którym znam, ale aktorów nie lubię bo ich nie znam, bardziej cenię, albo podziwiam, za to jakimi aktorami są. A odpowiedzi w stylu: "Ale wy jesteście debile" powalają mnie pod względem argumentów, że aż uginam się pod ich ciężarem.
Zawsze jak wchodze na forum Johnnego to odrazu coś we mnie wrze. Dlaczego? Wieczne kłótnie i porównywanie. W tym problem że niektórych poprostu porównac się nie da. Czemu zawsze przy Deppie poruszany jest temat Brada Pitta? Czy nie można ich obu cenic za wspaniałą grę aktorską? Oczywiście że tak. Jeśli ja daje radę to inni napewno też. Niepotrzebne jest naskakiwanie na siebie tylko dlatego, że ktoś ma inne zdanie :P Po to właśnie jest forum żeby je wyrażac - chodzi tu o kulturalny sposób :D
Moim zdaniem, jeśli nie obejrzałeś (nie zwracam się tu do nikogo tylko do ogułu ludzi korzystających ze strony) minimum dwóch filmów z danym aktorem to nie jest dane ci ocniac typu: ALE ON JEST BOSKI!!!!! lub BEZNADZIEJNY AKTOR!! bLEEHHHH
Oczywiście nie mówię żę nie można oceniac. Wręcz przeciwnie. Ale z głową :D
Pozdrawiam wszystkich na forum :*
uważam ze miejsce wpierwszej 10 swiatowej nalezu mu sie.jest jednym znajlepszych aktorow "młodego pokolenia",większpość ról jakie odgrywał nie były łatwe,potrafi sie wcielic w kazda postac,od Edwarda po Williego Wonke.
'Piraci' to kiepski przypadek gdyz jest to jeden z tych nie wielu komercyjnych filmow w ktorych depp zagral.takie jets moje zdanie.jednakze Jack Sparrow to wspaniala kreacja.
Depp potrafi zagrac postacie komediowe,jak i dramatyczne i tragiczne.nie jest zaszufladkowany.
MAX w takim razie jestem ciekawa gdzie umieściłbyś pana JANA FRYCZA i jakąś JORDANE BREWSTER znajdujścych sie w top10?
nie no to chyba jakis zart -,-
to logiczne ze uzyskali dopiero co 1000 glosow i weszli na liste nie dlugo spadna takie uroki filmwebu ...