Naprawdę, Depp to fenomen nie tylko naszych czasów. Repertuar olbrzymi, sprawdza się w każdej konwencji, nie do zaszufladkowania. Jedyna ryska to fakt, że nie ma jeszcze roli w wybitnym filmie, bo w "Plutonie" statystował, a "Piraci z Karaibów" to choćby nie wiem co, nie ta liga. Mam nadzieję, że od "Sweeney Todd" Burtona to się zmieni.
Pzdr.
raczej kiepskie te przykłady filmów. jeden z początków kariery, drugi bardziej komercyjny... Depp grał w wielu świetnych filmach! NIe wiem, jaki to jest dla Ciebie film wybitny, bo jednak każdy ma trochę inny gust. Dla mnie np. Marzyciel jest pięknym filmem, moze nie wybitny,, ale wzruszajacy i niecodzienny. tam jednak Depp nie mial jakeigoś wielkiego pola do popisu
"Marzyciel" też jest świetnym filmem ale jakoś (prócz "Piratów...") bardziej podobają mi się jego starsze kreacje jak np w "Co gryzie Gilberta Grape'a"
moze sie myle ale chyba "Edward..." jest takim filmem.
"Blow"? "Jeździec..."?
mozliwe ze jest w tym troche racji.
Ktos powinien napisac scenariusz specjalnie dla geniuszu Deppa;)
co by nie mowic - w kazdym filmie kreacja Johnnego jest stuprocentowa,genialna i fenomenalna ;) co on ma w sumie,że tak łatwo przychodzi mu odgrywanie autentyzmu postaci?:)
Hmm...ja obstawiałabym "Edwarda Nożycorękiego" albo "Ed Wooda". Oba te filmy są rewelacyjne i role Johnnego także, ale...co kto lubi ;). Pozdr!
Ja chciałabym, zeby Johnny zagrał jakiegoś psychicznie chorego człowieka, ale nie tak jak w "Don Juanie..." . To byla raczej komedia romantyczna, przynajmniej ja miałam takie odczucie.
Tak wiec licze jeszcze na to, ze Depp odegra role wariata w jakims dramacie albo horrorze...
Wydaje mi sie, że horror z Johnnym nie byłby straszny, bo on sam jest taki bardziej...komediowy? :) ;). No nie wiem, ale w horrorze go nie widzę, bardziej w dramacie albo ewentualnie thrillerze. Pozdr!