Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 546 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Przyznam się szczerze że jestem trochę leniwy i nie chce mi się przedzierać przez jego całą filmotekę aby wybrać tych kilka bardzo dobrych filmów. Zatem pozdrawiam i czekam na odpowiedzi;)

przemoo66

osobiście polecam Sleepy Hollow i From Hell.
te 2 filmy są moimi ulubionymi.
świetna komedia: Cry-baby.
no i b.dobra gra Johnny'ego w Sekretnym Oknie. Praktycznie cały film jest umiejscowiony w jego mieszkaniu, więc prawie całe 1,5h widzisz samotnego Johnny'ego. Film dla kogoś kto uwielbia się na niego patrzeć ;p

Carmen_18

Ja polecam Jeźdźca bez głowy, Marzyciela,Sweeney Todda(chyba że nie lubisz musicali),Edwarda Nożycorękiego a jak te nie przypadna Ci do gustu to fajne sa jeszce filmy takie jak Don Juan Demarco, From hell, Dziewiąte Wrota,Beksa i Co gryzie Gilberta Grape'a.

monique_19

I jeszcze Blow.
Pozdrawiam serdecznie.

monique_19

Ja szczególnie polecam Arizona Dream. Muzyka w tym filmie zachwyca.

przemoo66

Rozpustnik.
Rozpustnik.
Rozpustnik.
Sweeney Todd.
Ogólnie wszystkie filmy reżyserii Burtona z Johnym, chociaż możesz sobie oszczędzić Charliego i fabrykę czekolady.

Gehenn

Ale Rospustnika warto, warto, trzeba obejrzeć.
No.

Gehenn

Ed Wood!!!!!!!!

paciek

Zresztą i tak bez sensu się pytasz bo każdy ci powie co innego i czy chcesz czy nie bedziesz musiał większość jego filmografii oglądnąć:)

paciek

Rozpustnik.

Gehenn

Ale najbardziej to chyba podobał mi się Marzyciel

paciek

Rozpustnik.
Chociaż Marzyciel też byl fajny. Wzruszający. Piękny.
Ale i tak Rozpustnika lubię najbardziej.

Gehenn

tak, Rozpustnika na pewno warto obejrzeć. i Marzyciela. Marzyciela lubię najbardziej...
Co Gryzie Gilberta Grape'a warto szczególnie dla Di Caprio, genialnego w swej roli.
a poza tym- Z piekła rodem, Odważny i polecałabym tez Piratów z Karaibów (myślcie co chcecie, ale ja uważam że rola Jacka Sparrowa jest świetna i Johnny wykreował niesamowitą postać).

eM_Barrie

Koniecznie obejrz Koszmar z ulicy wiązów!! Zajebiście tam Deppa rozrywa na kawałki muhahahahah! ]:>

przemoo66

Bardzo fajne są:
-Sweeney Todd
-Benny i Joon
-Marzyciel (naprawde warto)
-Co gryzie Gilberta Grape'a
-Czekolada
-Jeżdziec bez głowy

Lady_Van_Tassel

I Rozpustnik.

Gehenn

Ed Wood

Lady_From_Burton_World

I Rozpustnik.

Gehenn

PLUTON, SLOW BURN, LADY BLUE I HOTEL HŁE HŁE HŁE

przemoo66

Jeśli nadal szukasz odpowiedzi to mogę być nieobiektywna bo jest on moim ulubionym aktorem,ale osobiście polecam filmy:"The Brave","Blow","Co gryzie Gilberta Grape'a","Nick of Time","Benny & Joon","Finding Neverland","Z piekła rodem","Cry Baby","Ed Wood","Edward Nożycoręki","Chcolat","Sweeney Todd"(jeśli lubisz musicale),"Jeździec bez głowy","Donnie Brasco" ,"Gnijąca panna młoda","Don Juan De Marco" i oczywiście wszystkie trzy częci "Piratów z Karaibów".

rrr_Angel

heh.. chyba lepiej jak obejrzysz wszystkie i sam ocenisz ;>