Mam pytanie dla fanów Johnny'ego Depp'a, jakie filmy z jego udziałem trzeba koniecznie obejrzeć? Z góry dzięki za odpowiedź =)
tak, Piratów oglądałam już setki razy i od tego czasu podoba mi się ten aktor i właśnie dlatego chciałabym obejrzeć najlepsze filmy z jego udziałem =)
musisz oglądnąć wszystkie przykro mi, przede wszystkim jednak Arizona Dream, Benna&Junne, edwarda nożycorękiego, ed wooda, las Vegas Parano,
Dla mnie najlepsze są: Ed Wood (zdecydowanie mój ukochany film!), Jeździec bez głowy, Donnie Brasco, Co gryzie Gilberta Grape'a (oprócz Deppa Leonardo DiCaprio, który naprawdę był genialny w swojej roli). Może Benny i Joon, bo nikt chyba nie wymienił, a to naprawdę fajny film. Cóż, ja sama nie widziałam zbyt wielu (tylko 20), ale najbardziej lubię właśnie te.
Ach, no i najnowszy- Sweeney Todd. Może o nie jest wybitna rola i film, ale wiadomo- obejrzeć warto ;)
najlepsze filmy z jego udzilem sa : Benny i Joon , marzyciel , Charlie i fabryka czekolady , co gryzie Gilberta Grape´a i oczywiscie Piraci :)
blow może nie aż tak ambitny i wogóle ale sądzę że warto zobaczyć Johnnyego jako kokainowego króla G.Junga.Pozatym piraci, Marzyciel, Edward Nożycoręki,Ed Wood,Don Juan De Marco no i Sweeney Todd też może nie najlepszy zato Johnny gra zupełnie inną postać niż w w/w filmach.
a ja się zgodzę z T.K. Truposz, Rozpustnik i Marzyciel to najlepsze filmy Deppa. A jeśli lubisz kino dziwne to jeszcze Las Vegas Parano.
Możesz obejrzeć sobie takie filmy jak:Don Juan DeMarco,Rozpustnik,Ed Wood,Marzyciel,Beksa,Donnie Brasco
To ja zaproponuję (oczywiście powtórzę się): Benny i Joon, Arizona Dream, Blow, From Hell (koniecznie!), Marzyciel, Gnijąca Panna młoda (mimo iż tylko tam dubbinguje).
Poza tym, każdy film z Johnnym jest rewelacyjny ;)
No i oczywiście nie zapominajmy o Czekoladzie, Piratach i Edwardzie Nożycorękim (którego osobiście jeszcze nie obejrzałam)
Koniecznie oglądnij Edwarda Nozycorękiego!!!!:-)A co do tematu to filmy z Depp'em,które warto obejrzec:From Hell,Sleepy Hollow,Ed Wood,Czekolada,Marzyciel,Rozpustnik,Beksa,Człowiek,który płakał,Donnie Brasco,Blow...
Osobiście najbardziej polecam 'Dziewiąte wrota' i 'Czekoladę' (w tym przypadku pamiętaj, by mieć pod ręką coś do jedzenia, bo film baaardzo działa na apetyt. ;) ).
taa, już chyba wszystkie zostały wymienione :]
nie masz wyboru, naprawdę wszystkie filmy są fajne.. :)
ja polecam jeszcze Na żywo, bo chyba nikt nie napisał, a mi się ten film też bardzo podobał:)
Na żywo,jeju ona chce dobre filmy obejrzeć ,ja polecam Rozpustnik,Don Juan DeMarco,Co gryzie Gilberta Grape'a no może Benny&Joon -filmy dla bab poleciłam,jak lubisz co lepszego to Las Vegas Parano,Jeżdziec bez głowy,Ed Wood,Sweney Todd...
dlaczego tak malo osób napisalo co gryzie gilberta grapea??????
przecież to genialny, ponadczasowy film!!!!! najlepszy jaki kiedykolwiek widziały moje oczy!!!!!!!!! oczywiscie wiele osób bedzie protestować,ale po przeczytaniu książki zmienicie zdanie!!!!!!!!!!!!!!!!!gwarantuje
wg mnie:
Edward Nożycoręki- najlepszy film, Marzyciel- b. dobry.
Kocham filmy z jego udziałem, ale te dwa najbardziej ;)