Uważam, że jest genialny. Zainteresowałam się nim gdy obejrzałam Edwarda Nożycorękiego.
Świetnie zagrał w Co gryzie Gilberta Grapea, Czekoladzie, Rozpustnik. Nawet Tajemnicze
Okno, mimo, że film mi się podobał, ale szybko o nim zapomniałam, zagrał tam super!
Według mnie to są najlepsze Jego role, a Wam jakie się podobają?
Zdecydowanie zgadzam się z genialną rolą w Edwardzie - miodzio :)
W Gilbercie tez był dobry aczkolwiek przyćmił go jednak Di Caprio,
Rozpustnika jeszcze nie oglądałam,ale obejrzę jak będę mogła najszybciej, bo słyszę o nim same pochlebne opinie ;)
w Ed Woodzie tez pokazał klasę ;) a dalej Charlie i fabryka czekolady , Benny & Joon i fajnie podłożony głosik w Gnijącej ;) i jeszcze dużo by wymieniać ;> ja go uwielbiam za to jaki jest , zazwyczaj idealnie pasuje do postaci przez siebie granych ;>
Jak narazie obejrzałam Edwarda, Piratów, Co gryzie Gilberta Grape'a, Marzyciela, Czekoladę, Don Juana DeMarco, Sekretne Okno, Z piekła rodem i Na Żywo, teraz staram się zdobyć Jeźdźca bez głowy, powiem szczerze, że najlepsza jak dla mnie rola to Edward, Mort w Sekretnym Oknie i Frederick w Z piekła rodem. Gdyby było go trochę więcej w Czekoladzie to też można by było to zaliczyć do jego lepszych filmów(tychktóre ja widziałam) :) Pozdr!
z "jeźdźca bez głowy" zrobił fajną komedyję:)
a mi się podobał w "Sekretnum oknie", "JEźdźcu bez głowy(fajnie mdlał:))", "Don Juanie Demarco", "Czekoladzie", "Edwardzie Nożycorękim" i "Arizonie dream". (moje ulubione filmy)
jesli chodzi o mnie to bez wątpienia edward, don juan demarco, blow, arizona dream, sleepy hollow, marzyciel... dobra starczy bo zaraz wszystkie filmy wymienie;-)
Arizona Dream- Axel Blackmar
Edward Scissorhands- Edward Nożycoręki
What's Eating Gilbert Grape?- Gilbert Grape
Sleepy Hollow- Ichabod Crane
Finding Neverland- James Barrie
Fear And Loathing In Las Vegas- Raoul Duke
Pirates of The Caribbean I,II,III- cpt.Jack Sparrow
The Libertine- hrabia Rochester
Donnie Brasco- Donnie Brasco
ps.To są postaci,które po prostu lubię,które bardzo mi sie podobają,zapadły mi w pamięć;albo postaci,w których odnajduje cząstkę siebie.(z tych 26 filmów,które jak dotąd oglądnęłam).
oprócz tego co oczywiste (edward, co gryzie, piraci itd.) to jeszce las vegas parano! tam był genialny...i jeszcze ten chód:D
moja kolezanka stwierdzila ze w filmie "co gryzie Gilberta Grape'a wyglada na 18 lat.
ie"btw. kocham jego role w "czekoladzie"
wogole w kazdym filmie mi sie podoba. umie doskonale grac, dlatego nawet filmy o beznadziejnej fabule w ktorych gra Johnny wydaja sie byc ciekawe :)