Moim zdaniem jest wile filmow gdzie pokazał klase :D =) Arizona Dream ,Edward Nożycoręki ,Truposz ,Blow ,Piraci ... (=
Ale moim zdaniem film ktory moge ogladac w nieskończoność to oczywiscie LAS VEGAS PARANO ! Ten film dla mnie jest jak koran dla muzłumanina :P
Szczerze pisząc ;) nie ogladałam niestety jeszcze Las Vegas Parano. Ale nadrobię zaległości.
Z filmów które ja oglądałam (nie wszystkie ale troszkę ich było ;) ) najbardziej podobała mi się gra Depp'a w "Edwradzie.." Naprawdę pokazał, że jest świetnym aktorem.
W "Blow" również był bardzo przekonywujący. No i jest jeszcze "Jeździec...". Świetne miny tam "strzelał" ;)
Arizona Dream, Blow [!]
9 wrota mnie nie powalily
i podziekujemy Deppowi za jego role w Desperado2, on lekko podratowal poziom filmu ;)
1 Benny & Joon
2 Edward Nozycoręki
3 Sleepy Hollow
4 Don Juan De Marco
5 Ed Wood
6 Truposz
To moje typy filmów z Depp'em, moja wielka 6:D:D
szanuję zdanie wszystkich i nie oceniam czyichś rankingów ról Johnnyego - po prostu zastanawia mnie jedna rzecz - taka niska pozycja Dead Mana na waszych listach [tylko nie odbierzcie tego jako jakiś atak;)))]
we wszysstkich filmach był fantastyczny ale Dead Man... no pecież to jest fenomen!!!!
PS. a From Hell ma nowe zdjęęęęęęcie;)))))
ta mala liste tylko ponumerowalam, ale nie ma to zadnego znaczenia, sa to po prtu wymienione nazwy moich ulubionych filmow z tym aktorem:D:D Truposz bardzo lubie:D:D Kiedys troszke draznil mnie poczatke..to znaczy pierwsze chyba 12 minut w pociagu:D
ale film jest bardzo dobry i ten nastroj...
ahaaaaaa :D
ja odwrotnie - ten początek w pociągu od pierwszego obejrzenia robi na mnie zawsze piorunujące wrazenie - ten dialog [!!!], przebitki na tory, muzyka... ;)
zgadzam się, nastrój jest niesamowity - a film fantastyczny!!!:)
PS. widze że Twoje zdjęcia, From Hell, zmieniają sie jak w kalejdoskopie;)
zdjęcia, czasem lubie zmienić, no moze nie tak czesto, bo raz na miesiac, ale musialas widzec jak zmieniam, bo wowczas przewija sie tu sporo fotek, zanim wybiore jakies, ktore w miare wyglada:D a co do Truposza, ja stanowczo wole koniec filmu:D:D
no na to wygląda bo ciagle były inne:)
co do Truposza to oczywiście - koniec tez jest fenomenalny ... zresztą film jest bardzo równy - nakręcony wręcz idealnie - bez słabych momentów!
Edward nozycoręki....cos pieknego.....zawsze kiedy go ogladma musz esie poryczec:) cudowna gra.
Prawdziwy popis swoich umiejętności dał w Fear and Loathing in Las Vegas. Nikt inny nie zagrałby tak Duke'a jak Johnny. W Blow też wypadł świetnie. Dla mnie oglądanie filmów z jego grą to przyjemność sama w sobie.
Zgadzam się z przedmówcą, że Depp podratował słabe Desperado 2, bo dzięki niemu film nabrał groteskowości i tej magii którą on sam wprowadza.