http://www.abc.net.au/beasts/factfiles/factfiles/smilodon.htm najlepsza bestia
lepiej pozno nic wcale hehe
najlepszy film: Sweeneey Todd, Edward Nożycoręki
najlepsza rola: Ed Wood, Rozpustnik
najgorszy film: Pewnego razu w Meksyku
najgorsza rola: hmm...on na ogół dobrze gra
Nie, za dużo ich:p nie będę tłumaczył czym się kierowałem zakładając ok.??
Powiem tak, założyłem temat u około 90 aktorów/aktorek.
najlepszy film: Sweeneey Todd, Edward Nożycoręki, Finding Neverland arizona dream, don juan , co gryzie..., i generalnie wszystkie :)
zapomniałam dodać do najlepszych Co gryzie Gilberta G ;p i tak mi się niemal każdy film z Johnnym podoba może jeszcze nie za bardzo te Dziewiąte Wrota
Równe 50% czyli 27 filmów. Niedługo będzie 28, jak tylko w końcu koleżanka pożyczy mi długo przeze mnie oczekiwanego "co gryzie Gilberta Grape'a" :).
Ale w sumie ciężko zaliczyć 100%, bo aż 6 jego filmów jeszcze nie weszło do kin a w wieku innych pozycjach występuje jako "on sam" i ciężko zobaczyć taki "film".
Ciężko sporządzić taka listę, ponieważ każdy jego film jest totalnie inny niż poprzedni i za każdym razem jest to interesująca kreacja. Ale spróbujmy
Nalepszy film -"Człowiek, który płakał" - ze wzgledu na muzyke
Najlepsza rola - "Rozpustnik"
Najgorszy Film (nie biorę pod uwagę filmów sprzed Cry Bayby) - "Żona Astonauty"
Najgorsza rola - "Żona Astonauty"
Ja widziałam wszystkie filmy Deppa, nawet te dokumentalne i muszę powiedzieć: czapki z głów dla tego pana! Moim zdaniem, zresztą to zdanie podziela większość krytyków i filmowców, Johnny Depp jest jednym z najbardziej kreatywnych aktorów nie tylko dzisiejszych czasów. Mam nadzieję że dalej będzie kroczył ta drogą.
ja tylko nie widziałam Slow Burn i Zanim zapadnie noc...
goslawa25, skąd miałaś wyżej wymienione filmy?
szczególnie chodzi mi o Slow Burn..
Najlepszy: Edward, Don Juan i Piraci.
Najgorszy: Beksa, Czekolada (strasznie nudny...) i Wakacje w kurorcie.
Najlepszy: "Sweeney Todd", "Edward Nożycoręki", "Marzyciel", "Piraci..."
Najgorszy: Jak na razie nie spotkałam ;))
Najlepszy: "Blow", "Co gryzie...", "Edward Nożycoręki", "Człowiek, który płakał"
Najgorszy: "Wrogowie publiczni", "Żona astronauty", "Sekretne okno"
+ fenomenalna rola w 3 częściach piratów (już niedługo w 4;))
Proszę sie pocałować w dupę. Czy my tu jesteśmy na forum, czy na kontroli lekarskiej??
Oglądałam tylko kilka folmów z Johnny'm, ale:
najlepszy - Sweeney Todd, Edzio Nożycoręki ;d, Dziewiąte wrota.
najgorszy - Jeździec bez głowy. Kocham duet Depp&Burotn, ale ten film był po prostu kiepski, nie przemawiał do mnie. Specjalnie siedziałam do nocy, żeby go zobaczyć, ale zawiodłam się ;<