jaki jest najlepszy u którego zagrał Depp?
ja typuje Romana Polańskiego, chodziarz film ten w którym zagrał Depp był słabiutki.
Jedynka była również szału nie robi z trylogii najbardziej podobało mi się Ultimatum ale i tak większej rewelacji nie ma
przestan poki mozesz. przezuc sie na wino-lampka dziennie, lub rzadziej, i do obiadu
harry 3 pierwsze czesci dobre. 1 i 3 najlepsze chyba. (ksiazka tez od 1-3, a naj to 3)
ja do niego nic nie mam, jednak bardziej od niego sobie cenie Polanskiego, Giliama czy chociazby Burtona
ja wiem czy jednego, subiektywnie rownie bdb byl ostatni mohikanin
Mohikanina nie widziałem. Nie lubię jego eksperymentów z kamerą. Tylko pomyśleć na jakim poziomie byliby "Wrogowie publiczni" bez tej ułomnej pracy kamery.
A mi się podobał pomimo tej kamery! Co do Mohikanina to jego najlepszy film po Gorączce(przynajmniej z tych co widziałem).
Końcówka faktycznie jest ciekawa, mocna jest też muzyka. D.D. Levis zagrał na swoim bardzo wysokim poziomie, ogólnie aktorsko to bardzom mocny film.
na zone europe zwlaszcza(szkoda, ze juz nie mam) jedyny film, ktory ogladalem z Danielem, gdzie nie byl on najlepszy imo
Wygląda to obrzydliwie jak dla mnie. Jeszcze "Miami Vice" przede mną. Podobno gniot i znowu te głupie ujęcia.
Kamery chyba jednak była odrobinę lepsza niż we Wrogach publicznych, bardziej przypominała mi tę z Zakładnika. A sam film jest jednym z jego słabszych choć gniotem bym go nie nazwał ale jeśli ktoś oczekuje czegoś takiego jak serial Miami Vice to będzie bardzo rozczarowany.
Klimat jest inny poszedł w kierunek surowego realizmu i film jest zdecydowanie poważniejszy, przypomina mi to troche zakładnika tyle że z policjantami i mafią narkotykową
Spróbuję obadać w najbliższym czasie. Najlepiej reżyserską bo podobno taka istnieje. Pewnie brutalniejsza jest.
Gorączka i Informator to świetne filmy. Zakładnik, Ostatni Mohikanin i Ali też trzymają wysoki poziom.