Ciagle sie zastanawiam czemu on jest tak wysoko... Tak naprawde nie widzialem go w wielu filmach i nie wiem jak gra. Moze jako Jack Sparrow jest charakterystyczny, ale to chyba nie jest powod do bycia w top 10 :P. Poleccie jakis wybitny film w ktorym zagral...
Mnie sie wydaje, ze on nie jest w pierwszej dziesiatce z powodu Piratow :) Owszem, nei ma co ukrywac, ze jest wieelee fanatycznych fanek Jacka Sparrowa, ale wydaje mi sie, ze tak wysoka pozycje zawdziecza sobie o wiele wybitniejszym filmom. Wiadomo, ile osob tyle opinii :) Ja osbobiscie polecam: Arizona dream, The Brave, Don Juan DeMarco, Marzyciel :) Te filmy po prostu mnie zaczarowaly i wywolaly wieeelee emocji. Lubie takze wspolprace Deppa z Burtonem :)
Najpierw piszesz, że TOBIE SIE WYDAJE, ZE ON JEST W PIERWSZEJ DZIESIĄTCE Z POWODU PIRATÓW, a potem piszesz, że TAK WYSOKĄ POZYCJE ZAWDZIECZA SOBIE O WIELE WYBITNIEJSZYM FILMOM.
o co cho? :D
lubię Johnnego;) ale dla mnie wszystkie te rankingi odzwierciedlają tylko popularność aktora a nie jego zdolności aktorskie, zresztą nie mam pojęcia jak niby można zmierzyć talent;)a co do wybitnych filmów to nie mi oceniać które to ale polecić mogę np "Sekretne okno" bo to była bardzo zaskakująca rola jak dla Depp'a :)
Nie wiem czy wybitny, ale na pewno pięknie zrobiony i dopracowany- "Ed Wood". "Benny i Joon"- też nie wybitny, ale za to bardzo przyjemny, taki "lekki", ale pomyśleć przy nim można ;).
"Co gryzie Gilberta Grape'a?"- według mnie jeden z lepszych filmów Johnnego...
"Truposz"- nie każdemu się podoba, ale według mnie jeden z najlepszych filmów Deppa. I w sumie masz po nim zapewniony cały wieczór na myśleniu o czym on właściwie był... ;).
Zdecydowanie polecam również Edwarda Nożycorękiego!!! Ten film był cudowny. Tzn. jest cudowny :) Ogółem każdy jego film jest godny poecenia, ale nie za bardzo podobał mi się Odważny(z całym szacunkiem do Johnny'ego, bo to jego film jest :])
Może nie wybitny, ale o wiele lepszy od Jack'a Sparrowa - John Wilmot w "Rozpustniku". Mój osobiście ulubiony film z Johnnym.