Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
246 822 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

lepiej odegranej roli w kinie rozrywkowym od Sparrowa.

użytkownik usunięty
Sparow5

Indiana Jones odgrywany przez Harrisona Forda.

a jeszcze go ktos odgrywal xD U Forda to predzej bym postawil na Hana Solo
dzisiaj leci Indiana

użytkownik usunięty
Sparow5

wolę Indiana Jones'a :D

użytkownik usunięty
Sparow5

http://www.filmweb.pl/film/M%C5%82ody+Indiana+Jones%3A+Kaprysy+Hollywood-1994-32 812
http://www.filmweb.pl/serial/Kroniki+m%C5%82odego+Indiany+Jonesa-1992-30647

Sparow5

A Joker?

polneri

musze sobie przypomniec ta wersje Burtona

Sparow5

Bieg po plaży z kanibalami w tle to był istny majstersztyk-takie nic a mogłabym przewijać bez końca:D

użytkownik usunięty
Sparow5

No, aktor jednej roli. Ledger ma dwie na koncie i pewnie 10 razy mniej filmów od Deppa.

Tak? ile filmow z nim widzialas, ze tak gadasz.

Sparow5

od Marzyciela pomijajac Sweeneya nie ma zadnego bdb filmu (rola w sumie tez na tym poziomie), Wrogowie tacy mogli byc, ale zabraklo w tym wszystkim emocji i polotu,

Sparow5

blow, edward nożycoręki, donnie brasco, wrogowie publiczni i wszystkie części piratów - w tych filmach bardzo mi się podobał, polecam ;)

użytkownik usunięty
malinoweLego

Blow - trochę przereklamowany, wcale nie jest dla mnie taki świetny, jak o nim ludzie myślą
Donnie Brasco - Al >>> Depp
Piraci - na pewno najlepsza rola Deppa, ale myślę, że z każdą częścią Sparrow jest coraz bardziej zmęczony. No, ale czego się nie robi dla takich pieniędzy... :)

użytkownik usunięty
Sparow5

Tylko 17, ale to pozwala mi już wyrobić sobie opinię na temat jego gry aktorskiej.

użytkownik usunięty

Nawet jeśli, to jakiej! Teraz już wręcz kultowej.

użytkownik usunięty

To, że coś jest kultowe, nie znaczy od razu, że dobre. Na pewno najlepsza rola Deppa, jedna z najlepszych rozrywkowych, ale czy najlepsza? Nie powiedziałabym.

użytkownik usunięty

Co prawda, to prawda. Nie napisałam, że najlepsza. Wolę koncepcję ,,poziomową'' od 1-100.

jak nie bierzesz pod uwage Marzyciela czy LVP to roli geja tez niestety nie uznajemy.

użytkownik usunięty
Sparow5

Las Vegas Parano nie widziałam, Marzyciel - film u mnie wysoko oceniony, ale czy Depp wypadł tam aż tak dobrze? Myślę, że on ma coś takiego sobie, że kiedy gra u boku gigantów, tutaj mamy Hoffmana, czy choćby obok takiej Winslet, to widać jak on umie grać role typowo dramatyczne. Zawsze wygląda dla mnie na takiego zagubionego, jakby nie wiedział do końca co on robi.
Rolę geja docenił nawet lotr aka bolec aka patton, jeden z największych homofobów i hejterów Ledgera.

a co mnie obchodzi co mowi lotr aka stolec aka grucha aka pierducha.
Dustina z czego pamietam tak duzo to tam nie bylo, role geja jak i ta marzycielu na podobnym poziomie, bardzo dobre, moze swietne, ale ekstraklasa to to nie jest ( Jack lepszy w tbm) z Deppem mam pare do nadrobienia filmow, w ktorych ponoc co najmniej dobrze sie zaprezentowal (Rozpustnik, Ed Wood).

użytkownik usunięty
Sparow5

No na tym polega wielkość tego aktora po prostu. Ekstraklasa to dla mnie właśnie Hoffman, De Niro, Pacino, Newman, itp. Ani Depp, ani Ledger (nie chcę gdybać) do mojej ekstraklasy się nie zaliczają.
Nie długo Wakacje w kurorcie na Polsacie, więc możesz nadrabiać :)

to jakas kom. erotyczna i podobno mala rola, wiec daruje sobie.

użytkownik usunięty
Sparow5

Jaka mała rola? To chyba główna nawet jest.

no wlasnie "chyba". obejrzysz to mi powiesz :)
pacz jak ktos w sasiednim temacie wygrzebal stary temat, kinol z deppomaniaczka chyba do konca beda drżeć koty hehe

użytkownik usunięty
Sparow5

Niestety, ale nie będę oglądać, ponieważ od 20:20 oglądam Airo Force One, a o 22:50 Borata. Nie wytrzymałabym już do końca Wakacji w kurorcie.
Kiedyś te tematy były inne... Hehe... Ciekawsze. Teraz to flaki z olejem.

juz masz rozplanowane co bedziesz ogladac za 3 dni , a to dopiero
kiedys po prostu wszystko bylo, marcin 24/24, tak samo kotka i wielu innych, a teraz to takie bez wyrazu i ogolnie nudy, nie bylo dnia jeszcze kwartal temu zebym czegos nie napisal, a teraz...

użytkownik usunięty
Sparow5

Kupuję regularnie program telewizyjny i po prostu zaznaczam sobie co będę oglądać.
Teraz praktycznie tu nie zaglądam. Nudy i nic się nie dzieje.

A jakie by Pani chciała? Możemy coś na to zaradzić:P

użytkownik usunięty
JaFw

My Deppomaniaczko mamy chyba inne poczucie humoru, więc i tak mnie nie zadowolisz w kwestii tematów :)

Sparow5

Może i coś by się znalazło, choć na razie nie widać kandydatów. "POTC" to film jedyny w swoim rodzaju, a kipiący z niego humor ma w tym swój duży udział.

Sparow5

mina zbitego psa przez caly film.

Sparow5

buhuehuehe

aew4334555

korcilo juz mnie go tu wpisac http://www.filmweb.pl/film/W%C5%9Bciek%C5%82y+byk-1980-1044/discussion/Top+10+na jlepszych+kreacji,2034074

użytkownik usunięty
Sparow5

I kogo byś wyrzucił?

nikogo, bylo by 3 na 10 miejscu hehe

użytkownik usunięty
Sparow5

Eeee, nie ma tak.

zastanawiam sie, czy nie ogladac polskiego filmu " z odzysku" leci zaraz na Kino Polska

użytkownik usunięty
Sparow5

Jeśli masz możliwość to oglądaj. Wydaje się dość ciekawy (i dobry).

niestety jutro szkola, a jeszcze zadane jest, wiec nie dam rady

użytkownik usunięty
Sparow5

To chyba masz jutro lekcje na 5 rano. Ja, jeśli film kończy się tak do 2 w nocy, to oglądam.

wstaje o 6:20

użytkownik usunięty
Sparow5

Ja 6.30, ewentualnie 7, ale wtedy się średnio wyrabiam.

Sparow5

Ledger - TDK
Waltz - Bękarty wojny

choć to role drugoplanowe

ApolloCreed_

oryginalne, groteskowe, luzne podejscie do tematu, jednak nie wczulem sie chyba odpowiednio w klimat, bo ciagnal mi sie chwilami, rola Waltza owszem swietna, ale czy godna az tylu nagrod, w ogole zdobyl ktos wiecej od niego za jedna role?