Od razu uprzedzam, że nie jest to prowokacja i nie chce nikogo urazić.
Uważam, że Depp to dobry aktor, ale nie rozumiem tych wszystkich bardzo wysokich ocen i
zachwytów nad jego osobą. Mam wrażenie, że został po prostu "wykreowany" przez media i
fanów na jednego z najlepszych współczesnych aktorów, którym według mnie
zdecydowanie nie jest.
Czy ktoś może mi polecić jakiś film, dzięki któremu mógłbym zmienić moje zdanie albo
chociaż zrozumieć jego fenomen?
" "wykreowany" przez media"-ale jeśli nie lubisz faceta i jego gry,dasz się tak łatwo nastawić pozytywnie mediom względem jego osoby?Raczej nie.
Podam przykład na sobie-De Niro jest zachwalany wszędzie(a przynajmniej był)a ja jak go nie trawiłam,tak nie trawię.
Jeśli chodzi o popularność i cukrzenie,to jak najbardziej,media miały tu swoje"5 minut".
Co do filmów-zależy,co widziałeś.
Nie twierdzę, że go nie lubię, po prostu nie rozumiem jego fenomenu.
Widziałem Piratów z Karaibów (pierwszą część), Wrogów publicznych, Parnassusa i Edwarda Nożycorękiego.
O kim mówisz?O kinomanie,czy o użytkownikach,których wcześniej nie było i którzy zakładają tematy,nie obrażające Johnny'ego?
Bo widzę,że małą dziewczynką jest każdy,kto nie wali obelg w jego kierunku.
To już się stało nudne,a smutne i żenujące było zawsze."Wsio"na ten temat.
p.s.Nie wysilajcie się.Jestem tu od roku i widzę,że wasze wysiłki"nawrócenia" fanów od tego czasu idą na marne.
Nie wiedziałeś?Myślałam,żeś świadom,wszyscy wiedzą(chyba)<uśmiech>.4-te konto,ciekawe,na ile?5-go już nie będę zakładać,nie warto,nasze forum zeszło na psy,brakuje udzielania się starych mordek.
Widzisz,jednak dobrze mnie znasz i połapałeś po charakterze wypowiedzi:)
Piraci 2 jest świetna,3 już gniotliwa.Ponadto:
Arizona Dream,Las Vegas Parano(genialna rola,ale specyficzny film,polubiłam dopiero po 2 seansie),Co gryzie Grape'a,Truposz,Odważny( to raczej dla bab,chociaż fabuła niespotykana)
To w kwestii filmów.
Jeśli chodzi o same role,to zdecydowanie Ed Wood(choć nie lubię),no i mój ulubiony Sekretne Okno-moim zdaniem jego najlepsza rola,a mroczne otoczenie dodaje zaje.bistego klimatu dla filmu.
Tyle.Pozdrawiam.
Co gryzie Grape'a miałem już od jakiegoś czasu w planach. Nigdy nie słyszałem za to o Sekretnym Oknie, ale mnie tym zaciekawiłaś :)
Dzięki i pozdrawiam
Głównie polecam ci Sweeney Todd (ostrzegam nie każdemu przypada do gustu) ww Sekretne Okno, Arizone Dream i może Benny&Joon :)
Sekretne to wypas (opinia subiektywna). Uwielbiam thrillery w takim klimacie, tzn. nie wiadomo, co wydarzy się za 5-ięć minut:)
Może to chore (mam to gdzieś), ale od 2004 r. oglądałam go ponad 14 razy<śmiech>
Obejrzałem Sekretne okno i Co gryzie Gilberta Grape'a. Bardzo dobre filmy, dzięki za polecenie ich :) Depp bardzo fajnie zagrał w pierwszym z nich. W drugim też, z tym że przyćmił go DiCaprio.
Nie "za ma co" :)
Tak, DiCaprio zdecydowanie na Oscara, nie rozumiem, czemu nie dostał, to karygodne.
Genialny!
także nie mam nic do Deppa, jednak nie uważam go za wybitnego aktora. Zgadzam się z Tobą w stu procentach ; ) Nawet warto spojrzeć na reklamy "Alicji..." w roli głównej: Johnny Depp. (a o głównej aktorce nie ma słowa na okładce filmu) Jest to debilizm, bo Depp to już nie człowiek tylko marka.