Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
246 822 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Skąd te zachwyty?

użytkownik usunięty

Od razu uprzedzam, że nie jest to prowokacja i nie chce nikogo urazić.

Uważam, że Depp to dobry aktor, ale nie rozumiem tych wszystkich bardzo wysokich ocen i
zachwytów nad jego osobą. Mam wrażenie, że został po prostu "wykreowany" przez media i
fanów na jednego z najlepszych współczesnych aktorów, którym według mnie
zdecydowanie nie jest.

Czy ktoś może mi polecić jakiś film, dzięki któremu mógłbym zmienić moje zdanie albo
chociaż zrozumieć jego fenomen?

" "wykreowany" przez media"-ale jeśli nie lubisz faceta i jego gry,dasz się tak łatwo nastawić pozytywnie mediom względem jego osoby?Raczej nie.
Podam przykład na sobie-De Niro jest zachwalany wszędzie(a przynajmniej był)a ja jak go nie trawiłam,tak nie trawię.
Jeśli chodzi o popularność i cukrzenie,to jak najbardziej,media miały tu swoje"5 minut".

Co do filmów-zależy,co widziałeś.

użytkownik usunięty
JaFw

Nie twierdzę, że go nie lubię, po prostu nie rozumiem jego fenomenu.

Widziałem Piratów z Karaibów (pierwszą część), Wrogów publicznych, Parnassusa i Edwarda Nożycorękiego.

"nie rozumiem jego fenomenu"
a jest jakis fenomen w ogole? chyba nie

Hascosept

Widocznie jest,banda hejtów bez powodu tu nie ślęczy.

JaFw

ja nie widze żeby tu ktokolwiek śleczal procz malych dziewczynek ostatnio

Hascosept

O kim mówisz?O kinomanie,czy o użytkownikach,których wcześniej nie było i którzy zakładają tematy,nie obrażające Johnny'ego?
Bo widzę,że małą dziewczynką jest każdy,kto nie wali obelg w jego kierunku.
To już się stało nudne,a smutne i żenujące było zawsze."Wsio"na ten temat.
p.s.Nie wysilajcie się.Jestem tu od roku i widzę,że wasze wysiłki"nawrócenia" fanów od tego czasu idą na marne.

JaFw

Deppomaniaczka?

Hascosept

Nie wiedziałeś?Myślałam,żeś świadom,wszyscy wiedzą(chyba)<uśmiech>.4-te konto,ciekawe,na ile?5-go już nie będę zakładać,nie warto,nasze forum zeszło na psy,brakuje udzielania się starych mordek.
Widzisz,jednak dobrze mnie znasz i połapałeś po charakterze wypowiedzi:)

JaFw

tzn nie miałem 100 % pewności ale od razu myslalem ze to ty
banuja caly czas?

Piraci 2 jest świetna,3 już gniotliwa.Ponadto:
Arizona Dream,Las Vegas Parano(genialna rola,ale specyficzny film,polubiłam dopiero po 2 seansie),Co gryzie Grape'a,Truposz,Odważny( to raczej dla bab,chociaż fabuła niespotykana)
To w kwestii filmów.
Jeśli chodzi o same role,to zdecydowanie Ed Wood(choć nie lubię),no i mój ulubiony Sekretne Okno-moim zdaniem jego najlepsza rola,a mroczne otoczenie dodaje zaje.bistego klimatu dla filmu.
Tyle.Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
JaFw

Co gryzie Grape'a miałem już od jakiegoś czasu w planach. Nigdy nie słyszałem za to o Sekretnym Oknie, ale mnie tym zaciekawiłaś :)
Dzięki i pozdrawiam

Głównie polecam ci Sweeney Todd (ostrzegam nie każdemu przypada do gustu) ww Sekretne Okno, Arizone Dream i może Benny&Joon :)

użytkownik usunięty

Arizona dream najlepszy film z nim, depp jest deppem

Sekretne to wypas (opinia subiektywna). Uwielbiam thrillery w takim klimacie, tzn. nie wiadomo, co wydarzy się za 5-ięć minut:)
Może to chore (mam to gdzieś), ale od 2004 r. oglądałam go ponad 14 razy<śmiech>

użytkownik usunięty
JaFw

Obejrzałem Sekretne okno i Co gryzie Gilberta Grape'a. Bardzo dobre filmy, dzięki za polecenie ich :) Depp bardzo fajnie zagrał w pierwszym z nich. W drugim też, z tym że przyćmił go DiCaprio.

Nie "za ma co" :)
Tak, DiCaprio zdecydowanie na Oscara, nie rozumiem, czemu nie dostał, to karygodne.
Genialny!

JaFw

amon goeth zdecydowanie na oscara mala dziewczynko.

revirdixat

No tak!... Jeszcze Tu Cię za mało, tylko jeden wpis. Pamiętaj, że o 22:00 cisza nocna!

JaFw

Johnny jest aktorem na poziomie Adamczyka

także nie mam nic do Deppa, jednak nie uważam go za wybitnego aktora. Zgadzam się z Tobą w stu procentach ; ) Nawet warto spojrzeć na reklamy "Alicji..." w roli głównej: Johnny Depp. (a o głównej aktorce nie ma słowa na okładce filmu) Jest to debilizm, bo Depp to już nie człowiek tylko marka.

z braku inteligencji.

użytkownik usunięty

tak na początku przeczytałam, skąd te skowyty ? xD

Arizona Dream, Rozpustnik, Truposz, Marzyciel.