albo 9, reszta to ignoranci i inwalidzi filmowi. Idź moją drogą i takim miernotą aktorskim jak Philip Seymour Hoffman dawaj 1, zostal on wywindowany na szczyt dzieki swojemu ojcu,(Dustin) notabene ktory byl wybitny, ale swojemu potomstwu talentu poskąpił. Filip bal sie jak Cage zmienic nazwiska, wiedzial ze innej drogi nie ma. Aktorskie zero, ktore dzieki swojej orientacji zdobylo Oscara. To są suche fakty
1. Philip Seymour Hoffman nie jest synem Dustina Hoffmana.
2. Philip jest o klasę lepszym aktorem niż Depp (Depp nie jest zły, ale jest bardzo zmanierowany, to typowy poprawny rzemieślnik ).
Najpierw wypisujesz kłamstwa o pochodzeniu jakiegoś aktora, a potem w odpowiedzi piszesz j.w ????????????? - wyszedłeś dziś z Tworek?
Jeśli to miało być śmieszne to współczuje całej Twojej rodzinie i wszystkim znajomym - leczysz w ten sposób swoje kompleksy?, ktoś bardzo Cię skrzywdził w dzieciństwie?, czy po prostu lubisz z siebie robić idiotę na forum?
daruj sobie ten pseudointelektualna gatke i gimbusiarską wzmianke o rodzinie. Jedynie idiota to co wyzej (j.w) napisalem mogl uznac za fakt. Uświadomie Cię, ty bezmyslna istoto, ze to prowo ;) Nie zamierzam wiecej odpowiadac na Twoje posty, bo z wyprzedzenia widac, ze to bedzie walka z wiatrakami. Nara
Fantastyczna prowokacja - jeszcze nigdy się tak nie uśmiałem, a ile inteligencji z niej bije, ho, ho!!! Od dziś jesteś moim idolem - teraz już wiem, że użytkownik Sparwo5 to największy żartowniś i mistrz prowokacji :-). Po Twojej wypowiedzi nie dziwi mnie fakt, że inteligencja młodych ludzi na świecie co roku spada...
P.S.
Może napiszesz mi jaki jest cel tej prowokacji - wzbudza to w Tobie jakąś euforię ?, nie masz kolegów, to siedzisz bez sensu na forach i leczysz swoją psychę?, czy może to nowa moda dzieci "Neo"?
nie zgadzam sie,glowne zalozenie prowokacji to zmuszenie kogos do reakcji na oczywiste bzdury,w tym wypadku sie udalo bo nie dosc ze mu uwierzyles to jeszcze zaczales go obrazac.
sparow5 to spoko ziom w przeciwinstwie do 12-letniej psychofanki treppa-panny z sekretnego okna.
http://www.kino...maniak..tv/film/Cudowne-dziecko/30358
o tako zapłacę, bo wybacz w naturzę to bym nie odpłaciła xD
jaki bubel jaki bubel,
jak Ci sie to nie spodoba to nie wiem
http://www.youtube.com/watch?v=N_LMsI4494s
August Rush to dobry film, momentami trochę aż nadto ckliwy, ale historia ładnie opowiedziana :P
nie ogladalem. ogladalem wcz bebenek, 7 ale bez rewelacji i nieco przesadne jak dla mnie. ale ciekawe (inne) spojrzenie na wojen, nazizm, tamte czasy, tj puntk widzenia z tamtych lat.
nie o nia mi chodzilo ;)
lol,jakie dowartosciowywanie?! ile mozna juz czytac tematow;dlaczego depp tak wysoko,uwielbiam tego aktora,rola sparrowa na miare oskara,etc,etc.fajnie ze ktos z luzem podchodzi do tego przecenionego aktora.
Jeśli ktoś czerpie przyjemność z tego, że zakłada jakieś głupie wątki i ludzie mu odpisują to zapewniam Cię, że taka osoba musi mieć spore problemy emocjonalne.
P.S.
Już sam fakt, że tak dużo osób wątpi w jego geniusz powinno dać do myślenia, że może faktycznie nie jest taki wspaniały...Oczywiście każdy może uwielbiać kogo chce i w związku z tym i tak ta wymiana zdań pewnie nic nie zmieni :-)
Nie - chodziło mi o zmanierowanie :-). Oczywiście Hopkins jest również zmanierowany, jednakże ma on zauważalnie większy "warsztat aktorski", dlatego jest aktorem o klasę lepszym...
zgadzam sie tylko ze nie o klase a o 3
wlasnie- warsztat. do tego trzeba warsztatu lub charakteru-odpowiedniego wychowania (np szlachta w czasach konwenansow) lub charyzmy. co z tego ma depp? nic.
maniera jest raczej umyslna wiec trzeba by ja zagrac(odpada) lub byc w niej wychowanym co juz opisalem(tez odpada). o to mi chodzilo.
depp ma jedna mine, ktorej nazwe mozna ewentualnie(tj przy odpowiednim kontekscie filmu jak np gilbert) podciagnac pod "mina zagubionego chlopca" lub bez wyrazu, bez refleksyjna zupelnie
nie od dziś wiadomo że najbardziej zmanierowanym aktorem wszech czasów jest ten aktorzyna z psiej budy robert de niro ,który nie poradził sobie z legendą Brando w Ojcu 2
Jeśli tak (co byłoby dziwne, bo daje on wysokie noty obrazom, w których De Niro grał...) to dobitnie świadczy o tym, że lepiej pisać/mówić prosto z mostu, a nie owijać w bawełnę. Zwłaszcza, że prowokacje są najfajniejsze głównie dla osób, które same to wypisują...Są różne gusta, różne poczucie humoru i dla każdego prowokacja może być czymś innym. Nawet różnica wieku może być tu kluczowa (np. użytkownik GeorgePatton sprawia wrażenie starszego pana, grubo po 40 - tce, na którym potężne piętno odcisnął kryzys wieku średniego, dlatego nie zawsze jego wypowiedzi muszą być czytelne, ale może nie, może tylko udaje, albo ma 16 lat i taki po prostu jest...).
P.S.
Zgadzam się, że De Niro w ciągu ostatnich 10 - 15 lat jest zmanierowany, ale to głównie przez zawodowe/artystyczne wypalenie, które dogania wszystkich twórców bez wyjątku. Natomiast lata 70,80,90 - te to szereg fantastycznych ról i manieryzm nie był jeszcze wtedy u niego aż tak widoczny...
tak. dodalbym hopkinsa, tylko nie wiem czy bardziej z urodzenia (ewentualnie wychowania, charatkteru)-osobowosci, czy z warsztatu
nudy na pudy, jeszcze do tego trza chodzic do pop. szkolki.
Widze, ze niektorych to nie dotyczy hehe. Co tam miszczu nowego? Ja spadam cos obejrzec, na wieczor kilka dobrych filmow leci 12 malp, wesele
no nudy,nudy,w sumie 12 i welsele (zwlaszcza to drugie) widzialem juz kilka razy,
wlasnie jestem po ed woodzie polecam jak nie widziales.
sory ze teraz ale jakos wczoraj nie widzialem tego posta.