Jakie są wasze ulubione zdania jakie wypowiedział Johnny??
Moje ulubione zdanie to: ,,Żyję z aktorstwa, ale nie chcę żyć
aktorstwem"...a wasze??
Pozdrawiam, domarka:*
ee...."shit" xD....nie no jakoś nie mam takiego ulubionego choć podobało mi się jak w jednym wywiadzie na pytanie "co robisz na swojej wyspie" to J. "nic" prowadzący "nic?" J. "nic. zupełnie nic" tak to zapamiętałam, albo opowiadał o swojej córce, że kiedyś pierwszy raz poszła do szkoły i dzieciaki jak dowiedziały się jak ma na nazwisko to odrazu zbiegły się do niej i mówiły " ty jesteś córką tego sławnego aktora Johnnego Deppa?!" a ona chyba coś w stylu "jaa....so what?" hehe i jeszcze tak śmiesznie to powiedział xD
w jakim to jest wywiadzie z jego córką? musze to zobaczyc xD
" But why is the room ( nie wiem jak sie pisze rum po ang :P) gone?" z pierwszej częsci piratów ;]"Jestem nieuczciwy a więc uczciwie możesz liczyć na moją nieuczciwość bo tylko uczciwi są nieprzewidywalni" nie wiem to tez chyba z piratów :P
A moje dwa ulubione teksty to te na rozdaniu nagród BAFTA:
- Na początku muszę się przyznać, że nie jestem dobry w takich, no, publicznych przemowach, więc... do widzenia :D
A potem jeszcze coś mówi o nagrodzie dla "Donnie Brasco" i mówi: "Chyba niedługo go zobaczę..." :D
Bądźcie dla mnie wyrozumiali, tłumaczyłam ze słuchu :) A tu macie link do tych wypowiedzi:
http://www.youtube.com/watch?v=Ji9zw7j1FY0
Eee ja tam z filmu wezme z piratów z karaibów: skrzynia umarlaka:D to tak pirat mówi"to klucz" a Jack na to "Lepiej!! To rysunek klucza" nie moge maxymalny text, albo "Gdzie pik pik?" Hahahaha
Tak, to bardzo dobre cytaty filmowe. Dobre są też:
Will: "Ne jestem głupi Jack znałeś mojego ojca..."
Jack: ... " Ja jeden wiedziałem że nazywa się William Turmer inni wołali go Bill Bucior Turmer"
Will: " Bucior?! " To tez dobry cytat. Pozdrawiam-Triniti.
Ehh...szczerze mówiąc to chodziło o to co mówił sam aktor bo to w koncu nie forum POTC...no ja załwazyłam czytajac jego biografię, ze jak był młody to gadał troche głupoty,a z czasem jak doroślał to coraz bardziej podobało mi się to co mówił:)
Pozdrawiam, domarka:*
Jak dla mnie to chyba najbardziej lubię to : "America is dumb. It's like a dumb puppy that has big teeth that can bite and hurt you, aggressive..." ^^
"Najbardziej ponadczasowym i klasycznym pięknem są piersi kobiety."
Fajny tekst =) w Wikipedii był
Pozdrawiam =)
o jeju jest ich strasznie duzo,nie mam teraz dostepu do tych,ktore mam zapisane na i nnym kompie,wiec podam te co pamietam:
-"Ameryka jest głupia." (ktos tam wyzej to napisal ,tylko w dluzesz wersji i po ang)
- "lepiej tu kurwa nie siadaj" - tresc rezerwacji miejsca dla jego agentki w swoim klubie,wyryte na zlotej tabliczce,klub Viper Room of course
- I think everybody's weird. We should all celebrate our individuality, not be embarrassed or ashamed by it.
-"ostrzegam was paparazzi,jezeli chcecie mnie fotografowac,to zaopatrzcie sie w dlugi obiektyw i robcie zdjecia z bezpiecznej odleglosci,bo jesli ktoregos z was dopadne ,moge mu zrobic krzywde. nie chodzi mi o mnie,chociaz naprawde nie wiem,po co komus kolejne zdjecie Johnny'ego Deppa.I nie chodzi mi tez o Vanesse,ale nie pozwole wam fotografowac moich dzieci.Jezeli dorwe faceta,ktory im robi zdjecia,ogryze mu nos i go zjem" :D
- powiedzial tez,nie jego dzieci "nie ogladna "Rozpustnika" dopoki nie ukoncza 30 lat " :)
- "prosili mnie przez dwa lata,zebym przyjechal na rozdanie nagrod i zapowiedzial jednego z gosci [Oskarow] ,ale ten pomysl nie bardzo mi sie podobal,bo nie umiem przemawiac i nie chcialem zrobic z siebie idioty"
-"bardzo latwo powiedziec o Rochesterze ,ze byl swinia, pijakiem,zbereznikiem i psychopata,ale ta postac miala poza tym mnostwo sympatycznych cech i to jest piekne.Zdumiewa mnie,ze malo kto o nim slyszal i ze nawet jesli juz ktos wie,kim byl, to zwykle okresla go tak :" ach tak,to ten facet,ktory pisal o cipach i kutasach,albo wysmiewal krola w krotkich dowcipnych satyrach " :)
- "moja 4 letnia corka Lily Rose ogladala mnie w "Edwardzie N." i "Bennym i Joon",a potem obejrzala zwiastun "Piratow" ,ktory strasznie jej sie spodobal.Kazala mi go ciagle puszczac od poczatku,bo chciala mnie ogladac w stroju pirata[śmiech].To zabawneale do Lily-Rose nie dociera, ze tatus i mamusia sa aktorami. Wie tylko,ze mama śpiewa, a teraz myśli,że tata jest
piratem " :D
Dobry cytat hmmm ma ich duzo ale 1 mnie smieszy do dizs i bedzie dlugo "Jack Sparrow? Noo Captain Jack Sparrow!" Conie ze niezly??
z Wikipedii:
"Najbardziej boję się publicznych wystąpień, ze szczególnym uwzględnieniem przemówień. Pamiętam, kiedy byłem na uroczystości wręczenia Złotych Globów za rok 1991, że przez cały czas modliłem się Boże błagam cię, żebym tylko nie wygrał! Mój Edward Nożycoręki wcale nie był taki dobry! Na szczęście nagrodę dostał Gerard Depardieu i to on musiał wygłosić mowę."
dobre :)
mi się podobała jak opowiadał jak pierwszy raz pojawił się na bilboardzie bo grał wtedy w serialu. gdy go zobaczył to odrazu wziął kumpli i wymazał cały plakat sprejem coś tam popisał. i w pewnym momencie jego kumpel stwierdził że przecież to Johnny jest na tym plakacie...a J. coś w stylu "no właśnie" (już do konca nie pamiętam xD)
Nie do końca tak;) To był plakat reklamujacy serial 21 Jump Street. Depp'owi nie podobało się, że na bilboardzie trzymał w ręce pistolet, więc zabrał kumpla i w nocy pojechali tam na deskorolkach z zamiarem zamalowania pistoletu albo plakatu ogólnie(nie pamiętam dokładnie). Policja zobaczyła dwóch gości zamazujących plakat serialu, podjeżdżają.. Patrzą to na Johnny'ego(nie zdążył zwiać), to na bilboard, znowu na Johnny'ego, i jeden glina mówi: to przecież Ty jesteś na plakacie=D Nic chłopakom nie zrobili, po prostu odjechali;) Ten wywiad, prowadzony najprawdopodobniej przez Kimmela(zawsze kojarzy mi się z Jagielskim, tzn jego studio) jest gdzies na Youtube
U Jerrego Springera było dużo fajnych tekstów ale ten najbardziej zapadł mi w pamięci
Jerry:"Depp to dośc dziwne nazwisko, nie dowiadywałeś się jego zanczenia?"
Johnny:"Nie, ale wiem co oznacza po niemiecku"
Jerry:"co?"
Johnny:"idiota"
On ma genialną samokrytykę
o_O...może wyjde na idiot ale trudno....ten facet to był Jerry Springer?! może i raz widziałam ten jego głupi program "potyczki..."ale jakoś tak nie kojarze go żeby to on był i tak wyglądał O.O
Nie Jerry'ego Springera:|| tfu!
To było w "Inside Actors Studio" u Jamesa Liptona:|
i hmm.. depp po niemiecku naprawdę znaczy idiota;)
Co do cytatów to mnie niektóre wypowiedzi Johnny'ego maksymalnie rozbrajają;))
Johnny byl w jednym programie i prowadzacy zadal mu pytanie :
Spotkalbys sie z Bogiem. Co On by powiedzial na twoj widok ?
Johnny: WOW !
Juz nie pamietam jak dokladnie brzmialo to pytanie ale jakos tak.
Ale odpowiedz byla naprawde szczera xD
to też było w "inside actors studio" a dokładnie było chyba tak:
gdybys spotkał sie z bogiem ,to co chciałbyś ,zeby powiedział na twój widok?
-wow
:D
Najlepszy ukazał sie w Twist jeszcze w 2005r
"Kiedy Klnę, czuje, jak spływa na mnie ukojenie"
był jeszcze jeden ale nie pamiętam go dokładnie było coś w stylu
"Dlaczego nie stworzą linii lotniczej dla palaczy powinna nazywać sie SmokeAir"
i
Na rozdaniu oskarów nie mógł sie doczekać kiedy to sie skończy bo sala była dla niepalących i nie mógł już wytrzymać. Modlił sie by sie skończyło:):)):)) Cały Johnny Dziwny ale słodziutki :):):*:**:**
ee...tam to że chiał palić to normalka dla mnie....mojego tate nawet w kościele świerzbi xD
a co do Johnnego to lubie jak tak troche nieśmiało mówi w wywiadach ;D śłodkie to takie xP
"Tak długo jak mogłem,starałem sie trzymac z daleka od Hollywood i tej karmiącej się rywalizacją bestii.Wszystko,czego pragnę,to pracować najlepiej jak potafię,być z moją rodziną,pić wino i palić papierosy.Nic więcej mi nie potrzeba."
[o początku swojej kariery i popularności]
"Byłem oszołomiony i zagubiony,bo karmiono mną Amerykę niczym młodym republikaninem.Chłopiec z telewizji,przystojniak,idol młodzieży,młodzieżowy kochaś.Depp jako gipsowa figurka,Depp na plakacie,Depp opatentowany,pomalowany albo plastikowy!!! Byłem dodatkiem do pudełek z płatkami śniadaniowymi,figurką na kółkach pędzącą z prędkością 250km/h na czołowe zderzenie z termosem i przeszłością w postaci pojemnika na drugie śniadanie.Byłem chłopcem-nowalijką, chłopcem-franszyzą(...)
-Podpisałem umowę na sześć lat i żałowałem tego,jeszcze zanim wyemitowano pierwszy odcinek [21Jump Street]. Po raz pierwszy miałem z czego żyć,ale oglądając te wszystkie reklamy, w których wykorzytywano mój wizerunek, czułem się jak pudełko płatków śniadaniowych" :))
pytanie do "andziaa" a w gdzie oglądałaś czy też czytałaś ten wywiad co J. mówił o tym jak jego córka poszła do szkoły??
pytanie do "andziaa" a gdzie czytałaś czy też oglądałaś ten wywiad z Johnnym?? ten co mówwił o tej swojej córce??
Słońce- zalozylam pare dni temu temat najciekawszych filmików z Johnnym, np.wywiadów- m.in ten sie rowniez pojawił,wiec zajrzyj na niego to sie posmiejesz do rozpuku:) Z tego co widze,inni wolą zamiast pooglądać i posluchac Johnny'ego -to wolą rozkminiac "co by bylo gdyby" i o nocach z Johnnym.
Nie mam nic do tych tematów,niech sobie beda-ale błagam nie przesadzajcie..ale mam prosbe- zeby ktos sie znalazl,z kim moglabym wymienic swoja opinie o tym co mówil Johnny w danym wywiadzie czy cos- bu to taka jednostke o szerszych horyzontach to widze,ze coraz cięzej mi znalezc:/
Nie wiem. Myślę że może być Savy. Jak oglądałam film słyszałam heavy. Zapraszam na mój blog. POZDRO!!
Ten mój ulubiony tekst Johnny'ego ( o którym mowa w pierwszyjm poście) to pochodzi z jego biografii. A co do cytatów z filmów!!: TO NIE TO FORUM TU MÓWIMY O TYM CO POPWIEDZIAŁ JOHNNY!!
Pozdrawiam, doamrka:*
Ok Doamrka. Przepraszam, że napisałam tekst z filmu, a nie z jego życia. Jeszcze raz wielkie sorry. Pozdro-Trinit. :* =*
Mój ulubiony tekst Johnny'ego to ten:
Johnny Depp: W moim rodzinnym domu nigdy się nie przelewało, więc znam wartość pieniędzy, ale wiem też, jak sobie radzić, kiedy mam ich bardzo mało. Gdybym od jutra przestał dostawać propozycje ról i stracił cały majątek, to potrafiłbym przetrwać i zacząć wszystko od nowa. Grałbym na gitarze, pracował na stacji benzynowej, cokolwiek. Tak długo, póki można oddychać i ma się sprawne ręce, przyszłość stoi otworem.
Normalnie ;-) super :)) daje do myślenia...
Właśnie znaleziony cytat, ale świetny: "Nie narzekam, kiedy żona każe mi coś zrobić. Prawdę mówiąc nawet to lubię. Wtedy przynajmniej wiem, co mam robić."
"Zagrać Jacka Sparrowa to jak złapać Pana Boga za nogi. Zarobiłem dużo pieniędzy i mogłem sobie jeszcze poszaleć."
"Mówiąc szczerze zafascynowała mnie rola kapitana. To coś zupełnie nowego w mojej filmografii. Nagle na ulicy rozpoznają mnie mnie i pięcioletnie dzieci,i siedemdziesięcioletnie kobiety. I to mi się podoba!"
świetne... :)
kurde zgadzam się z nim mam tak samo.. z wyjątkiem tego ze jeszcze jestem wolna, ale ktoś inny musi mi mowci co mam robic;p
"Ale wiesz co, wspaniale jest mieć zawód, który nie tylko pozwala ci zrobić z siebie kompletnego błazna, ale jeszcze za to płacą!"
Kiedyś Johnny napisał, że kiedy Vanessa urodziła dzieci to całował ją cały dzień. Cudowny mąż.
Albo podobno lubi się bawić z Lilly-Rose lalkami barbie:) to kochane:)
"Nie do końca tak;) To był plakat reklamujacy serial 21 Jump Street. Depp'owi nie podobało się, że na bilboardzie trzymał w ręce pistolet, więc zabrał kumpla i w nocy pojechali tam na deskorolkach z zamiarem zamalowania pistoletu albo plakatu ogólnie(nie pamiętam dokładnie). Policja zobaczyła dwóch gości zamazujących plakat serialu, podjeżdżają.. Patrzą to na Johnny'ego(nie zdążył zwiać), to na bilboard, znowu na Johnny'ego, i jeden glina mówi: to przecież Ty jesteś na plakacie=D Nic chłopakom nie zrobili, po prostu odjechali;) Ten wywiad, prowadzony najprawdopodobniej przez Kimmela(zawsze kojarzy mi się z Jagielskim, tzn jego studio) jest gdzies na Youtube"
-> to ten zarąbisty wywiad,o którym wspomniała villemo :) zawsze jak go oglądam to zwijam sie ze śmiechu. jest genialny.
w 3 minucie filmiku mówi o tej scenie z billboardem .<hahaha>
http://youtube.com/watch?v=0R-eZt0Qvko
aha jeszcze zapomniałam dodac,że to studio mnie rowniez sie kojarzy ze studiem Jagielskiego (lubiałam "wieczór z wampirem", potem "wieczor z Jagielskim")
i ze na koncu jak johnny byl w połowie zamalowywania tej broni ,przyszli ci ochroniarze i po tej scenie ,ktora dokładniej wyżej opisała villemo- ochroniarze powiedziel do Johnnyego,że "ok, ale zeby sie pośpieszył" ("hurry!"
Własnie sobie przypomnialam ten wywiad i zorientowalam się, że troche niedokladnie opisałam tą historię(ale wybaczcie mi, moje pierwsze spotkanie z http://pl.youtube.com/watch?v=G0cmBAXXM5U&feature=related miało miejsce dość dawno) Jesli chcecie wiedzieć jak to wszytstko dokladnie wyglądało, najlepiej, żeby każdy sobie wywiad pooglądał, nietrudno zrozumiec co mówią:)
Ogólnie wywiad jest ciekawy, a ten link jest do jego pierwszej części:)
Pozdrawiam Madzie06:)
Przed chwilą napisalam długa dośc "dopowiedz", nie dodała się i szczerze mówiąc nie chce zrobić nic złego ani Internetowi, ani komputerowi, ani filmwebowi(czy ja to właśnie napisalam?;)
Spróbuje stworzyć cos podobnego...! No to zaczynam:
http://pl.youtube.com/watch?v=8VTdLBEE5lg&feature=related ---> to jest druga część wywiadu o ktorym mowa(2006). Prowadzi go David Letterman a nie Jimmy Kimmel:)
Johnny mówi tu m.in o swojej rodzinie, własnej wyspie (jej historia jest bardzo ciekawa at all) na ktorej robi "absolutely nothing" =D
Zapytany o idoli mlodości, oprócz pisarzy, malarzy i muzyków, wymienia "ludzi czyniących zło i im podobnych"=D PADŁAM:)))))))))
Możemy tez pooglądać genialny fragment POTC2, podczas którego w porcie Tortuga zjawia się Elizabeth, a Jack głośno szepcze to Gibbsa "Schowaj rum".
W tym wywiadzie Johnny wydaje się być nieśmiały, jakby nieświadomy swojej popularności. Po prostu normalny, pomimo tego, że jest idolem milionów ludzi. Takiego Go lubię! (aa, i jeszcze buty;)
http://pl.youtube.com/watch?v=w1zFutsRoDA&feature=related --> to też Late Show Lettermana, tym razem z 99'. W nim mowa o rozróbach w hotelu i o tym jak Johnny radzi sobie z paparazzi. Bardzo zabawnie jest=D prowadzacy wyznaje też na koniec, że Johnny jest najfajniejszym facetem jakiego gościł u siebie w programie:)
No Johnny jak był w ,,Inside the actors studio" to był tak uroczo nieśmiały:) śmiał się, ale tak głowę pochylając w dół:)
Kiedyś gdzie indziej powiedział, że jak był młody to jego idolami był Dracula, Frankenstein(nie wiem do końca jak to sie pisze, wiec sorry za ewentualny błąd), a kiedy dorósł to Chaplin, Keaton:)