Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 797 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

....moim faworytem w tej konkurencji jest zdecydowanie Johnny Depp , to geniusz aktorski w każdym calu ,

użytkownik usunięty

Kiefer może i nie ma co się równać z ojcem, ale swoje tyż potrafi;)

jestem na bieżąco na 06 sezonie 24h, rola Jacka Bauera wyszła mu wyśmienicie, i oby tak dalej trzymał bo serial ogląda się świetnie..:)

DaruVeald

Popieram :]
Pozatym
Tom Hanks
Leonardo DiCaprio i Keanu Reeves [to moi 4 ulubieńcy:)]

Jeszcze Jack Nicholson, Robin Williams i Jim Carrey;)
To chyba najlepsi;]
Jeszcze Brad Pitt przyznaje, że jest bardzo zdolny, ale za nim nie przepadam :|

CzarnaKrwinka

Hanks jest niezły, ale do najlepszych mu daleko.
Di Caprio to najlepszy aktor do lat 40.
Reeves to cienka fryta, przeciętniak...

Jack Nicholson to aktorski bóg.
Williams jest niezły.
Carrey to również aktor wspaniały.
Pitt jest bardzo dobry.

To tylko skrót myślowy - na razie nie chcę mi się bardziej wysilać...

_Ja_

Hanks - Tak
Leo - Narazie nie, ale w przyszłości na pewno
Keanu - Jeszcze nie, ale za jakiś czas na pewno sie ludzie od niego przekonają !!!
Jack - Oczywście
Wiliams - solidny, ale nie.
Carrey - umie zagrać wszystko ale jeszcze nie zagrał roli zycia.
Pitt - musi zmienić image, ale może kiedyś... choć mam wrażenie, że zostanie zapamiętany jako "wiecznie młody Pitt" niczym Harrison Ford.

DaruVeald

Ależ oczywiście i bezapelacyjnie najlepsi to:
Brad Pitt
Anthony Hoppkins
Michel Dauglas
Tom Hanks
Jack Nikolson
Denzel Washinghton
Julia Roberts
po małej przerwie dodam Angelina Jolie i Ashley Judd.
Depp najlepszy,jak dla mnie ????????? - nie sądzę.

marzanna29

Moja piątka najlepszych aktorów :
1.Johnny Depp
2.Mel Gibson
3.Samuel L. Jackosn
4.Russel Crowe
5.Sean Penn

DaruVeald

Johnny Depp, Tom Hanks, Al Pacino, Robert de Niro, Geoffrey Rush :D

DaruVeald

1.Robert De Niro
2.Al Pacino
3.Sean Penn
4.Mel Gibson
5.Johnny Depp
6.Bruce Willis
7.Kirsten Dunst
8.Samuel L. Jackson
9.Louis de Funes

...to chyba tyle;p

Maggie_oO

Dyskusje o najlepszych aktorach, w których pojawia się nazwisko Pitt, Brad Pitt czy Kirsten Dunst, Julia Roberts, Bruce Willis itd. są skazane na śmieszność.

karaiby

I tutaj poniekąd masz rację . Jak narazie tacy aktorzy mogą figurować w conajwyżej takich sondażach jak " Mój ulubiony aktor/aktorka" . Ale żeby pisać ich nazwiska w " Najlepsi aktorzy" - to nie , na to jeszcze za wcześnie.

DaruVeald

Za wcześnie szczególnie dla Bruce'a Willisa.

DaruVeald

1.Johnny Depp
2.Leonardo DiCaprio
3.Denzel Washington
4.Tom Cruise

Pita_2

Wystarczy wejsc w moje ulubione osoby ;) Nie mam jakis naj ale cebie sobie dobrych aktorów :)
Al Pacino

Anthony Hopkins
Brad Pitt
George Clooney
Hugh Jackman
Johnny Depp
Ralph Fiennes
Robert De Niro
Sean Connery

Jeśli zauważyliście wyciełam chyba 3 osoby ;) To dlatego ze ich lubie a nie cenie za zdolności w końcu co za aktorka z Alexz Johnson raczej piosenkarka.

Ashen

Mnie się zdaje, że nie chodziło o wpisywanie tu swoich ulubionych aktorów, ale widocznie się mylę, skoro wciąż widzę tu Brada Pitta i Toma Cruise'a.

użytkownik usunięty
karaiby

Co do Tomka to się zgadzam...fredzel głupi
Ale co macie do Brada Pitta? Uważam ze jest świetnym aktorem. Nie sugerujcie się tymi szmatłowcami jak państwo Smith, czy o tym gangu...jak mu było? Co całe to towarzystwo wzajemnej adoracji tam gra... teraz kreca trzecia część... w każdym razie: każdy aktor ma wzloty i upadki i Pitt zagrał na prawde dobre role w swietnych filmach (Babel,Planeta Małp, Siedem, Wichry Namietności, Wywiad z wampirem, Siedem lat w Tybecie itp) i uważam, że jest jednym z lepszych aktorów swojego pokolnia.

Może i frędzel głupi ale bardzo dobry aktor."Rain Man", "Magnolia", "Urodzony 4 lipca", "Jerry Maguire", "Wywiad z wampirem"......"Za horyzontem"...w roli głównej głupi frędzel. Potrzeba czasem więcej dojrzałości by oddzielić symaptie/antypatie do aktora od ocenianaia jego umiejętności.

użytkownik usunięty
dunkelheit_2

Zgadza się nie lubię :)
I nie cenię za bardzo. Jak dla mnie to jest on aktorem przeciętnym. Miał role bardzo dobre, co nie od razu czyni go aktorem wybitnym.
Miał też role przeciętne, wręcz infantylne, co czyni go aktorem nijakim.

użytkownik usunięty

Co do Rain Man.....Ten film należał, należy i będzie należał do geniusza Dustina Hoffmana. Przeyćmił tam Cruise. Co ja mówie- on przycmił cały film....

DaruVeald

strona jest o Johnnym. .a wiec to logiczne .. J.Depp rlz =)

Zabka_7

Brad Pitt i Tom Cruise to aktorzy co najwyżej przeciętni. W wymienionych przez Was filmach byli poprawni i nic więcej. I nie kieruję się teraz antypatią, obydwaj są mi obojętni. Co do Dustina Hoffmana, doceniam go jako aktora, ale o niebo lepszy był Leonardo DiCaprio w "Co gryzie Gilberta Grape'a". Hoffman wypadł raczej hm... sztucznie.

karaiby

Dustin? W Rain manie? Sztucznie? Czy aby się dobrze czujesz?;-)

_Ja_

Do Karaiby:
Dla Bruce'a Willisa jest już za późno........

_Ja_

Do Karaiby:

_Ja_

Do Karaiby:

DaruVeald

Fakt. Willis jest beznadziejnym aktorem i już się raczej nie poprawi.

_Ja_

-johnny depp
-jeremy irons
-jack nicholson
-dustin hoffman
-robert de niro

_Ja_

Dziękuje, chwilowo czuję się dobrze. Miałam na myśli to, że widać było, że on to gra. Dobrze grał, ale grał. DiCaprio był bardziej autentyczny jako ktoś upośledzony umysłowo (coś w tym musi być...). Znam taką osobę i na tej podstawie opiera się to stwierdzenie, aczkolwiek to tylko moja opinia, możesz mieć inną. Pozwalam.

karaiby

-Johnny Depp
-Al Pacino
-Mel Gibson

też uważam że DiCaprio dobrze gral upośledzonego, aczkolwiek kiedys w ogóle gra w filmach lepiej mu wychodziła... A Johnny w tym filmie wypadł bardzo dobrze w każdym razie to jeden z moich ulubionych filmów z nim. Ma taki fajny klimat

użytkownik usunięty
ola8359

Skoro juz mówimy o rolach ludzi upośledzonych w kinie... Seana Penna w "I'm Sam" widział ktoś? Rewelacja. Geniusz. Własnie za tę rolę należał mu sie Oscar. Choć nie pamiętam dokładnie szczegółów, bo cały czas miałam wilgotne oczy :)

Od siebie polecam film "Moja lewa stopa", w którym Daniel D.Lewis stworzył niezwykłą kreacje uposledzonego artysty.

użytkownik usunięty
dunkelheit_2

Ach...rzeczywiście oglądałam. Lewa stopa- jedyny sprawny narzad, za pomocą którego kontaktuje sie ze światem. Daniel dostał za to Oscara prawda? Świetny film.

A może teraz napiszcie największe pomyłki we wręczaniu Oscarów aktorom....

DaruVeald

Najlepszy aktor??

no oczywiście, że Tadeusz Łomnicki!!! I nikt inny!!

1. Tadeusz Łomnicki
2. Daniel Olbrychski
3. Nicolas Cage
4. Zastanawiam się czy Johnny Depp czy Orlando Bloom.
5. Kłótnia pomiędzy Deppem a Bloomem:D

_Anusia_

Depp a Bloom , no w sumie podobne umiejętności aktorskie.......................

użytkownik usunięty
DaruVeald

mamo...trzymajcie mnie filmowcy....
Jak można porównywać te pałe Blooma do Deppa...no nie...jak ja kocham takie hiperbole :)

Dobra odpowiadam na pytanie:
najwieksze pomyłki mówisz?
1. Helen Hunt- Lepiej być nie może" (Jack- tak, Helen- nie)
2. Julia Roberts- "Erin Brokovich" (mimo, że jestem jej fanką to patrząc obiektywnie, to skandal, że nagrodzono Julie, podczas gdy w tym samym roku była nominowana Ellen Burstyn ze swą wspaniałą rolą w jakim filmie to chyba nie trzeba mówić...)
3. Gwyneth Paltrow (bez komentarza.....-no dobra jednak z komentarzem: w tym samym roku startowała Cate Blanchette i ja nie wiem w co Ci członkowie akademii się zapatrzyli, że nie zauważyli zasadniczej różnicy i dali Oscara tej przereklamowanej gwiazdce....)
4. Wpadka by była jakby Oscara dali Keirze Knightley....wtedy już bym całkowicie straciła szacunek do Akademii

To tyle jak coś sobie przypomne to dopisze...
A! Mam! Najwiekszą wpadką jest to, że nigdy nie nominowali Gary'ego Oldmana i Alana Rickmana. To dopiero skandal!

Pozdrawiam serdecznie- Melody_Jodie

Szczęściara! Udało Ci się zachować szacunek do Akademii? Jak?

użytkownik usunięty
karaiby

Ano udało, udało...
Zachowałam szacunek do Akademii po trzech Oscarach dla Jacka Nicholsona, ostatnio dla Helen Mirren i przede wszystkim dystansem do tych Nagród Towarzystwa Wzajmenej Adoracji.

I dystans jest tu chyba najważniejszy.

karaiby

moja piatka
robert de niro
johnny depp
kevin spacey
morgan freeman
jin hackman

Rengaru

No to ja też dodam moich:
1. Johnny Depp
2. Al Pacino
3. Edward Norton
4. John Cusack
5. Christian Bale

ferrari

Moim zdaniem Christian Bale jeszcze nie zasłużył aby wejść do grona " najlepszych aktorów " , ale to jest tylko moje zdanie a Twoje szanuję....

DaruVeald

Moja piątka
Depp
Bale
Al Pacino
Gary Oldman
Chuck Norris