bardzo lubie Johnny'ego Deep'a, tak zresztą jak i Orlando Bloom'a, ale ludzie błagam was - nauczcie sie wymawiać nazwiska angielskie!!!
ciarki mi po plecach przechodzą gdy słyszę jak ktoś w telewizji czyta iż w takim a takim filmie wystąpi [fonetycznie:] Dżony Dep i Orlando Blum (na przykład). skoro już tak czytają to niech się zdecydyją czytać jedną werję - Dip i Blum, LUB Dep i Blom!!!
dip, ludzie DIP a nie dep!!!!!
pozdawiam!!! :)
Johnny Depp
Szczerze mowiac jesli juz wspomnialas o czytaniu angieslkich nazwisk to nazwisko Johnny'ego wymawia sie "Dep" bo pisze sie Depp a nie Deep...to zabawne ze wszyscy robia ten blad...
nio w mordkę
to jak to w końcu jest?? Dep czy Dip?? Mnie tam się wydaje, że dep, ale ostatnio mnie qumpelka właśnie przekonywała, ze to jest "dip" ... i już nie wiem :)
oczywiście ,ze DEP . Bo on ma na nazwisko Depp,a nie Deep łosie!:/
jesli by sie nazywał Deep- to by sie czytalo DIP,bo "ee" czyta sie po ang jak .oh my God:/ ogladnijcie chociaz jeden program z jego udzialem,jakis wywiad i sie przekonacie jak sie czyta jego nazwisko:]
Odezwał się niedouczony idiota, który chce uchodzic za inteligenta i uczyc mnie wymowy tak prostego nazwiska.
JOHNNY DEPP
W języku angielskim dwie literki "e" obok siebie czyta się jak "i". Ale nazwisko Johnny'ego piszę się Depp przesz dwa "p" czyli czytamy "dep", kojarzysz?
To naprawdę proste nazwisko.
ORLANDO BLOOM
Dwa "o" w ang. czyta się jak '"u". To też nie jest trudne.
Założyciel tego tematu to totalny kretyn.
Zakladasz ten temat, zeby nas połuczać, a sama nie wiesz jak się to czyta;/;/ Ty się naucz czytac!! A więc: DEP!!DEP, DEP, DEP!!
To śmieszne... ;,) mozna sie popłakac czytajac ten post! Mowisz ludziom zeby nauczyli się czytac, a sama nie umiesz pisać...? no comments...
,,Najlepsze" w twoim poście jest to ,ze jeszcze z błędem napisałaś jego nazwisko:P!! Pisze się ,,DEPP", nie ,,DEEP";/ mmówisz, zebysmy nauzczyli się czytać, ale ty może naucz się pisać!! A jeszcze podoba mi się jesdno: TYTUŁ TWOJEGO POSTU BRZMI TAK JAKBYŚ BYŁA PEWNA SWOJEJ RACJI I CHCIAŁA NAS POUCZAĆ, A NA JEGO KONCU PISZESZ TAK JAKBYŚ MIAŁA WĄTPLIWOSCI...WEZ SIĘ ZDECYDUJ...ALE NO CÓZ DZIEX ZA ROZRYWKĘ BO NIEŹLE SIĘ UŚMIAŁM CZYTAJĄC TWÓJ POST <LOL2>
czyta sie "dep". Jak ktos ma inne zdanie (bledne zreszta) polecam zobaczyc dowolny zwiastun filmu z jego udzialem i problem z glowy
a tak na marginesie, to jak sie czegos nie wie to sie nie poucza innych
NA 100% CZYTA SIĘ /DEP/ PONIEWAŻ JEGO NAZWISKO PISZE SIĘ PRZEZ JEDNO "E" I PRZEZ 2 "P" CO WZMACNIA WYMOWĘ. /DIP/ MÓWIŁOBY SIĘ WTEDY GDYBY PISANO JEGO ZNAWISKO PRZEZ 2 "E". PRAWIDŁOWA WYMOWA TO /DEP/ ,ALE WIĘKSZOŚĆ WYMAWIA INACZEJ :/. STUDIUJĘ J.ANG WIĘC WIEM COŚ NA TEN TEMAT :]
POZDRAWIAM
heh... NIE TRZEBA KONIECZNIE STUDIOWAĆ J.ANG ,żeby takie rzeczy wiedzieć:] wystarczy tylko mieć lekkie pojęcie o j.angielskim i troche inteligencji,żeby mówić poprawnie, a nie błaźnic sie zakładając w ogóle ten post:] beznadzieja:/
<hahaha> czytajac post nieźle sie uśmiałam: po pierwsze DEPP!! i czyta sie "dep" a nie "dip"
żałosne, jak mozna pouczać innych, jak samemu sie kompletnie źle robi...
Dzieki Szajbie zauważyłam, że post jest z 2003 roku!! Ludzie skad wyście wyciągneli ten post!! On ma juz 4 lata!!<lol2>
Nie masz absolutnie racji to nie jest Johnny Głęboki (Deep) tylko Johnny Głupek albo Idiota (z niemieckiego Depp :) pytałam się znajomej niemki to wiem :P )
Pozdrawiam i przestań mieszać
Zacznij od tego by samemu wiedizeć jak to się pisze i mówi, a potem się bulwersuj:)PDepp [tak, pisze się przez 1e i 2p] to z niemieckiego idiota, debil [coś w ten deseń....] a deep to po angielsku głęboki
widać różnice...?
pozdr.:)
jego nazwisko nie czyta sie Dip , większość nazwisk tak sie wymawia ale nie jego sorki nie będę się z tobą kłócić ale mam rację czyta sie Dep normalnie :)
Jak poprawnie wymawia się nazwisko Deppa wyraźnie słychać na tym filmie: http://www.youtube.com/watch?v=A79QDKvzlFI
I żaden "Dip" tylko "Dep".
Ludzie jakie "DIP"!!! Help czyta się "DEP" czy wy filmów i wywiadów nie oglądacie?
http://pl.youtube.com/watch?v=G0cmBAXXM5U <- 0:26
http://pl.youtube.com/watch?v=1NJLXdkzGsQ&feature=related <- 0:097
Ok dałabym więcej przykładów, ale szukać mi sie nie chce.
oczywiście, że się czyta dep, bo jego nazwisko jest z niemieckiego , a w niemieckim 'e' nie czyta się jak 'i'. tak myślę.
Asia masz 100% rację, gdyby "e" czytało sie jak "i" to jak by się czytało der (dir?), essen (issin?)
no właśnie DEP i pomyliłaś się w nazwisku cytuje "bardzo lubie Johnny'ego Deep'a, tak zresztą jak i Orlando Bloom'a, " Jak kogoś sie lubi to sie nie przekręca nazwisk no chyba że lubisz jakiegoś Johnnego Deep`a bo ja tekiego nie znam ... w jaką przeglądarke bys nie weszła to każda cię poprawi... ehhh;/;/;/;/ nie dość ze źle napisałaś to chcesz czytać jego nazwisko jak "DIP"-Deep czyli z ang. głęboki tak apropo...;/
Nazwisko Johnny'ego wymawia się"Dep",bo jego nazwisko to Depp,a nie Deep.Gdyby miał na nazwisko Deep to owszem czytałoby się jako"DiP"
Ciekawa jestem ile razy w tym temacie zostanie napisany post w stylu-
"Przecież on ma na nazwisko DEPP a nie deep, więc czyta sie DEPP- po niemiecku idiota, a nie deep czyli głęboki. Żal mi Cię dziecko i nas nie pouczaj"- tu następuje sto tysięcy dodatków typu wykrzyknik, "hahaha" albo "żal".
Czy wy naprawdę myślicie, ze po świecie chodzą aż tak ograniczeni w myśleniu ludzie, którym jeden post nie wystarczy, by przekonać się, że się mylą? Czy może każdy chce udowodnić, że w temacie "Jak czytamy i piszemy poprawnie nazwisko szanownego Johnnego" mógłby powiedzieć więcej od innych, ba, mógłby nawet książkę o tym napisać! Ktoś w 2003 roku obejrzał zapewne Piratów i poczuł się zobowiązany zostawić na tym forum pamiątkę po sobie- dość oryginalną i myślę, że z założenia to mogła być nawet prowokacja. Tymczasem mamy 2008 i kochani użytkownicy dalej klarują tej osobie jak to piszemy "Depp", gdy on/ona tymczasem może sobie w tej chwili leżeć na karaibskiej plaży i popijać rum ;). W każdym bądź razie stawiam na:
20 postów o tym jak się pisze dePP
10 postów, w których wszyscy oburzą się na mój post
Ja powiedziałam co myślę i może wy tez o tym pomyślicie? Pouczajcie kogoś kto wam odpowie w danym temacie...
Zalożycielka tematu, to mi przesly dreszcze po plecach gdy zobaczylem jak sie znasz na języku angielski, bo uw DIP - pisze sie Deep, czyli glebia. A ten aktor to Johnny Depp a nie deep
PS: Już tego Bloom'a mogłaś sobie darować
No właśnie widzę jak bardzo go lubusz. Czyta się Dep. Jego nazwisko brzmi Depp nie Deep. Depp nuc nie oznacza w angielski a Depp oznacza głęboki. Wymawia się Dep! A u Olando to też Blum jest dobre