widzę duże zmiany na profilu Depp, dzieci dorosły czy gdzieś wyjechały na wakacje? Prawie jak przed piratami......
Miał na myśli że "widzi duże zmiany na profilu Deppa." Wyraża wątpliwość "czy dzieci dorosły czy gdzieś wyjechały na wakacje". Uważa że "jest tu prawie jak przed piratami......"
Wystarczająco wyjaśniłam? Czy nadal masz problemy ze zrozumieniem dwóch polskich zdań?
Niee, ta wypowiedź ma drugie dno, albo nawet trzecie, czwarte, piąte...Bri jej nie rozumie, bo nie przeanalizowała wszystkich podtekstów tu zawartych, metafor, ironii, sarkazmu, przenośni... Nie wiadomo czy pytanie "dzieci dorosły czy gdzieś wyjechały na wakacje?" jest pytaniem retorycznym, czy może autor oczekuje szczegółowej odpowiedzi, nie wiadomo, czy zdanie "widzę duże zmiany na profilu Depp" wyraża zadowolenie, czy może dezaprobatę dla tych zmian, w końcu nie wiadomo, czy stwierdzenie "Prawie jak przed piratami...... " jest optymistyczne, czy tez pesymistyczne, czy autor wyraża zadowolenie,z tego, że profil jest takie jak dawniej (prawie), czy też smuci się tym swoistym "powrotem do korzeni" profilu. Może wyraża tym chęć kolejnych zmian, a może to tradycjonalista, który zmian nie lubi i podoba mu się, że jest tu jak kiedyś.
Wypowiedź Neptuna ma na celu uświadomienie Nam, że :
- na profilu Deppa zaszły spore zmiany i jest to powód do radości bądź smutku,
- czyjeś dzieci (może Deppa) gdzieś pojechały, a może dorosły,
- profil zatacza koło i wraca do stanu sprzed Piratów.
Co z tego wynika?
Szczerze mówiac nie wiem, ale kroi sie Nam tu jedna z największych zagadek XXI wieku. Proponuję powiadomić telewizje i prasę, oraz wezwać "Malanowskiego i partnerów", może oni rozwiążą ten problem.
Zapomniałam o tytule
"ooooo jaka miła niespodzianka"- kto wie, czy to było pisane na powaznie, czy to tylko ironia???
a ja już nie mam siły tu pisać, ani tego wszystkiego czytać- czasem tylko zaglądam..... zwyczajnie mi się nie chce :/ Nawet założyłabym o tym temat (:D) ale te należące do mnie jakoś zawsze szybko znikały.. nie będę się więc fatygować.