Prawdę mówiąc, nie znam jej jako aktorki, ale widziałam obie produkcje, w których użyczała swojego głosu. I muszę przyznać, że mile mnie zaskoczyła ^^ Były to na razie tylko dwa filmy, ale postaci bardzo się od siebie różniły. Mimo to Julia świetnie się wczuła zarówno w poważną Astrid jak i roztrzepaną Roszpunkę. Będę jej kibicować, jest świetnym materiałem na wyśmienitą aktorkę głosową ;)
Co ty ... piosenka Każdy Chciałby Tak Mieć w wykonaniu Julki Kamińskiej jest o wiele lepsza niż angielska gdzie śpiewa Grace Potter ... Kamińska ma ładniejszy głos w tej piosence ... w jej wykonani ta piosenka jest po prostu boska...
Masz rację Julka świetnie się sprawdziła w roli Roszpunki w sam raz pasowała do roztrzepanego charakteru Roszpunki a razem z Maćkiem Stuhrem stworzyła niesamowity duet ... to oni sprawili że film ten jest tak doskonały gdyby nie oni to by nie był taki fajny ... bo w angielskim dubbingu nie widać i nie słychać za bardzo emocji i uczuć postaci natomiast w polskim dubbingu jest to niesamowicie widoczne ... trzeba im przyznać że Julka i Maciek zrobili kawał dobrej roboty podkładając głos Roszpunce i Flynnowi Rajtarowi ... Ten film jest dla mnie nr 1 wśród filmów animowanych właśnie dzięki polskiemu dubbingowi...