Julia KamińskaI

Julia Małgorzata Kamińska

6,6
5 127 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Julia Kamińska

mówi za cicho, zwłaszcza te kwestie narratorskie, niewyraźnie, mamrocze tak jakoś.. może to przez aparat na zębach. Niby ma grać taką zagubioną ofermę ale jakieś to rażące.

CzegoNieWidac

Dobrze, że chociaż inni dobrzy ratują oglądalność tego serialu :)

*dobrzy aktorzy oczywiście

Moniczkaa

Julia mówi typowym głosem początkującego aktora. Niby fajnie modeluje wypowiedź, ale tak naprawdę irytuje pseudoartyzmem. Jej głos w ogóle nie pasuje do postaci, bo jest przeciętny. Serial ogromna klapa.

boolion

de gustibus non est disputandum..... a mnie się serial podoba i rola Uli-Brzyduli też. Można się zrelaksować przez 25 minut. Dobrze dobrana obsada. Fajnie jest wieczorkiem coś takiego obejrzeć!

sanwoja

Zgadzam sie z Sanwoją. Lekki, przyjemny serial, dziewczyna fajnie gra.

Matteuszz

Jak uważasz, że mówi za cicho to sobie telewizor podgłośnij ;)

piggy_3

nie będę podgłaśniać za każdym razem gdy mówi swoją kwestię ;)
zresztą i tak nie oglądam.

Moniczkaa

A według mnie mówi dobrze i idealnie pasuje do tej roli. Ma bardzo ciepły głos i jest wiarygodna w swojej roli. Wcale nie mówi za cicho, wszystko da się zrozumieć. Nie wiem w ogóle o co Ci chodzi.

Moniczkaa

No to czemu się żalisz i wypowiadasz na jej temat - że niby za cicho mówi skoro i tak nie oglądasz? Nie rozumiem?

scarlett_25

bo mogę :)

Moniczkaa

Owszem, wypowiadać się na temat serialu, który oglądasz. Ale gadać, i to wg mnie bzdury serialu nie oglądając, nie bardzo! Poza tym super argumentacja - bo mogę ;|..jak to teraz młodzież mówi - żal.pl ;D

scarlett_25

oglądałam fragmenty - to mi wystarczy. A nie mam potrzeby Ci się tłumaczyć stąd taki 'argument' (o ile można to nazwać argumentem, widać nie wyczułaś ironii)

Moniczkaa

Nie chcę, żebyś mi się tłumaczyła, do szczęścia mi to potrzebne nie jest. Tylko nie lubię krytyków, którzy nawet krytykowanego filmu, książki, osoby etc. nie widzieli, czytali, dobrze nie poznali jego gry... Tak jakby ja miała teraz Ciebie oceniać, przez pryzmat tych słów krytyki które napisałaś, dobrze nie poznając serialu ani aktorów w nim grających. Uwierz mi moja ocena zapewne pozytywna by nie była, tylko że ja nie oceniam Cię po kilku wypowiedzianych przez Ciebie słowach, tak jak Ty po kilku fragmentach oceniłaś grę i wygląd Julii ;|.

scarlett_25

o_0 dziewczyno ja tylko napisałam że moim zdaniem mówi niewyraźnie (zresztą nie tylko ja tak uważam) a Ty twierdzisz że ja oceniam wygląd(!) i grę Julii. w którym miejscu? czytaj ze zrozumieniem.

Moniczkaa

O...o... DZIEWCZYNO sorry, cofam wygląd. Jednak nie zmienia to zdania mojego, że po fragmentach ludzi się nie ocenia ;|

scarlett_25

a ja uważam, że się ocenia. Kilka odcinków to duży fragment. Bez odbioru.

Moniczkaa

No to sorry, oglądałaś kilka fragmentów? Czy kilka odcinków? Bo sama chyba nie wiesz co Ty oglądałaś.
Masz rację, skończmy żałosną rozmowę, bo nie ma co się szamać...

Moniczkaa

Wiem o czym mówisz, mnie też się wydaje, że ona coś mruczy pod nosem i nie mogę się do czegoś takiego przyzwyczaić, jesteśmy chyba zbyt przyzwyczajeni do aktorskiego profesjonalizmu, a ona po prostu coś tam mamrocze jakby wzieli pierwszą lepszą dziewczynę z ulicy do tego serialu...
Ogólnie przyznam, ze pomysł na serial świeży nie jest i pewnie dlatego nie jest już taki interesujący, zdecydowanie wolałabym żeby powtarzali "oryginał". Natomiast gra innych aktorów jest bardzo udana, podoba mi się :)i jeśli ktoś nie ma nic innego do roboty o 18 i chce sobie poleniuchować przed tv to myślę, że warto włączyć ten serial.

jula86

Proponuję podgłośnić telewizor. Mój wcale tak głośno nie chodzi, a słyszę wszystko, więc może problem tkwi w czymś innym ;) Warto włączyć, bo jest lekki i przyjemny, idealny po ciężkim dniu.

Nuria_Monfort

A wg mnie Julka roli Ulci sprawdza się dobrze a serial wcale nie jest klapą! Dla mnie jest całkiem fajny ;D

smallandalone

niby wiadomo, że Brzudula ma być ciut roztrzepana i wgl, ale Julia Kamińska zrobiła z niej kogoś niedorozwiniętego i niewychowanego ;/

Moniczkaa

Zgadzam się z Tobą. A ogólnie to ten film mnie denerwuję jak Brzyduli nigdy nic nie wychodzi. Takiego pecha jak ona, to chyba nikt nie ma ...

cherrie

Muszę was poprzeć- brzydula miała być nieśmiała, a nie niedorozwinięta. Takie można odnieść wrażenie z powodu jej mimiki.

I_am_a_Bad_Girl

no popatrz - a to ci nowina :D moze ja tez jestem niedorozwinieta bo nic takiego nie zauwazylam ;p Ula jest normalna, taka - troszke gapciowata, jak to ładnie ujał jej serialowy tata i taka wlasnie ma byc. Ale niedorozwinieta? Absolutnie.
Poza tym, do tematu - mam lekki problem ze sluchem a nigdy nawet przez mysl mi nie przeszło ze Julia moze cicho i niewyraznie mówić. Moze to jednak wy macie problem ze słuchem? :>

Sayeeeda

No comment...

I_am_a_Bad_Girl

Sprawia wrażenie sympatycznej wesołej osóbki, trochę nieogarniętej, ale na pewno nie niedorozwiniętej. Może czasem mamrocze, ale dotychczas nie miałam żadnych problemów ze zrozumieniem jej wypowiedzi. Może taki jest jej urok?

olaaa_kg

hmmm nierozgarnięta?jak by było nierozgarnięta czy niedorozwinięta to by nie była taka zaradna.... nie wiem czy zauwazylyscie ael wiele rzeczy ona sama zalatwila bez niczyjej pomocy,a osoba trzepnieta by tego nei zrobila ;]

modzianka

Hello? Tu nie chodzi o postać tylko o jej miny... :/

modzianka

nie powiedziałam, że jest nie zaradna, bo podzielam Twoją opinię ;)
bardzo podoba mi się jej postać ;] a co do min: o co chodzi?

olaaa_kg

hahahahaha jak dla mnie to specyfiką jej postaci jest szczery usmiech eksponujacy jej zadrutowane szczeki i lekko przyglupawy wyraz twarzy,ale jest super,sztuka nie jest odegrac roli tylko tak wcielic sie w role aby mozna bylo ja pomylic z rzeczywistoscia;)

omnibuska

Denerwuje mnie cała postać Ulki. Ciągle lata za Markiem wyobrażając sobie nie wiadomo co ;/ Betty la fea tak nie robiła :P To mnie strasznie irytuje. Nie lubię tej postaci.
Poza tym zgadzam się, ze nie jest jakaś rewelacyjna i niezastąpiona w tej roli. Ponad to serial nie jest jakiś przedni, a szkoda. Dobrze, że chociaż inni dobrzy ratują oglądalność tego serialu :)
Co do mamrotania... też często nie rozumiem co mówi, i podgłośnienie tv nic tu nie da bo tu chodzi o dykcję.
Chociaż pochwała dla Julii za piękny niemiecki w którymś z odcinków :) świetny akcent. z tego co wiem studiuje germanistykę. To do tego ma talent i lepiej aby nim się zajęła a nie aktorstwem :P

Moniczkaa

Jak dla mnie brzydULA wymiaTa :D

za krótki <br/>
za krótki <br/>
za krótki <br/>