...Ile świetnych aktorów marnuje się w tym kraju ;/
Gorczyca podkłada głos Larze Croft w nowej odsłonie gry Tomb Raider, nie jest chyba dla
nikogo niespodzianką, że wypadła fatalnie choć głoś ma świetny. Polskie dubbingi nigdy
nie będą tak dobre jak oryginalne angielskie i nie dlatego, że Karolina jest słabą aktorką
tylko dlatego że amerykańscy aktorzy mają bezpośredni dostęp do gry i ściśle współpracują
z developerami.
Ja bym jej tak nie skreślał. Uważam, że jak na warunki w której przyszło jej pracować nad TR, wyszło jej naprawdę przyzwoicie. Ciężko tutaj porównywać pracę takiej Luddington do Gorczycy. Różnica w jakości voice actingu wynika z tego, że Camilla bezpośrednio mogła wczuć się w rolę ponieważ przypominało to po prostu pracę na planie. Dziewczyna tworzyła sekwencje motion. Jej gesty, mimika, reakcje są prawdziwsze, realniejsze ponieważ zaangażowała całą siebie. Karolina natomiast operowała tylko i wyłącznie głosem.
Oczywiście że jej nie skreślam ale mając do wyboru oryginalną Larę i polską muszę wybrać angielską bo jest po prostu bardziej autentyczna.
Ma świetny głos ale jak wcześniej napisałem i o czym ty również napisałeś anglojęzyczni aktorzy bezpośrednio pracują z twórcami gry dzięki czemu wypadają o dwie klasy lepiej.
Karolina wypadła bardzo dobrze (IMHO ;) i ja, jeśli zagram, będę grał w polskiej wersji językowej.
Zapomniałeś przy swojej wypowiedzi dodać przedrostka IMHO, bowiem według dużej rzeszy graczy Karolina bardzo dobrze wywiązała się ze swojej roli. Mnie się także podoba, więc nie narzucaj innym własnej opini.
"nie jest chyba dla nikogo niespodzianką, że wypadła fatalnie" - dla mnie jest to niespodzianka bo pierwszy raz się spotykam z taką opinią, mogę zrozumieć, że komuś się nie podoba jej głos jako Lara ale o fatalnym występie to chyba gruba przesada. Zagraj sobie w spolszczoną wersję Killzone 2 chociażby, tam można powiedzieć że głosy zostały fatalnie podłożone.
Słabo się znasz ! Wiadomo że oryginał to oryginał !
Ale jeżeli mówimy już o dubbingu to jako "Polska Lara" wypadła bardzo dobrze !
Ty baranie w Tomb Raiderze epicko zagrała Lare. Jak jestes głuchy to idz sobie kup aparat.
Masakra ile trolli sie narobilo na swiecie.
Dubbing Tomb Raidera oceniam na 9/10 - Jedynie Sam i ta murzynka zle zagraly.
A twoje zdanie nikogo z nas nie obchodzi bo jestes zerem na tym swiecie.
Według mnie pani Karolina w Tomb Raider wypadła bardzo dobrze, w ogóle cały dubbing jest na dobrym poziomie. Niestety muszę się zgodzić z tym, iż amerykańscy aktorzy mają pełny dostęp do gry, a w Polsce jest inaczej. U nas aktorzy dubbingowi często muszą grać nie znając sytuacji, czy kontekstu zdania. Później wychodzą z tego potworne lokalizacje jak np w Crysis 3. Do tego w Polsce chyba uczy się zbyt teatralnego grania głosem. W każdej grze można to zauważyć. TR w porównaniu do innych polskich dubingów w grach wypada świetnie.