Kazimierz Kutz

Kazimierz Julian Kuc

7,7
952 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Kazimierz Kutz

Wstydzę się,że jestem z miasta, w którym ten człowiek się urodził.Wielki ateista, a jego przodkowie z dziadkiem na czele modlili się w pierwszym rzędzie w kościele w Szopienicach.Im starszy tym głupszy

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
armin84

Primo: dziadem to ty jesteś.Secundo:dlaczego z powodu Kutza miałbym stąd spieprzać?Tertio: od dwunastu lat Kutz nic nie nakręcił

armin84

Jak ty sie chamie niegodziwy odzywasz?

maks144

Jeśli jest ateistą to to tylko świadczy o jego mądrości.

movel

Wielu już było takich "mądrych",na szczęście słuch o nich zaginął.Poza tym nie jestem zwolennikiem katolickiego jihadu.Smutne jest tylko, że ktoś rezygnuje z wiary, w której się urodził, wychował, dojrzewał.Bardziej już rozumiem i szanuję ateistów od urodzenia.

maks144

Zupełnie nie rozumiem takiego podejścia... I jak się to ma do "wolnej woli", którą człowiek podobno posiada? Poza tym czy tak samo krytykujesz np. muzułmanina, który nawraca się na chrześcijaństwo? Hmmm, kościół głosi "Nawracajcie się i wierzcie w Ewangelię" - zatem wprost namawia ludzi innych wyznań do rezygnowania z wiary, w której się urodzili, wychowali, dojrzewali. Ale to już nie jest smutne, prawda?

movel

Szkoda, że nie o inteligencji. Nie podważam twojej wypowiedzi bo bo ateiści często są mądrzy, a nawet powiedziałbym głupio mądrzy, a nawet przemądrzali.

maks144

Ateizm o niczym nie świadczy. Jestem lektorem w kościele i szanuję innych za przekonania. Za to dziwi mnie jak niektórzy "katolicy" drugiemu oko wykolą w ramach "jihadu".

kaciak_2

Jestes katolikiem w stylu liturgia po polsku, za platforma, in vitro itp? Znam takich. Duzo. "Nie myslcie ze przyszedlem niesc pokoj,, miecz przynosze". To powiedzial Pan Jezus. Tak na wszelki wypadek powiem ci ze ujego Matka byla dziewica, a ewolucja to bzdura. Ateisci ida do piekla albo otchlani. Ateizm jest grzechem.

użytkownik usunięty