Nie oglądałam zbyt wielu filmów z jego udziałem, ale śmiało mogę polecić "American Beauty", i to nie tylko ze względu na jego rolę ;).
dzięki :), ale własnie to już oglądałem... Oprócz "American Beauty", K-PAX, Siedem, "Człowiek, który gapił się na kozy" no i nieszczęsnej "Epidemii" nie oglądałem z nim żadnego filmu. Jak macie coś innego do polecenia to dajcie znać.
Widziałem z nim 22 tytułów i mogę coś poradzić.
-Kroniki portowe - historia nieudacznika, który przez zmianę otoczenia staje się prawdziwym facetem, film jest bardzo klimatyczny, podejmuje parę trudnych tematów, a wszystko w pięknych krajobrazach Nowej Fundlandii. Aha - podnosi na duchu ;)
-Shrink - dość świeży film, myślę, że trochę niedoceniony - na pewno nie jest zły, według mnie bardzo fajny film o życiu.
-Życie za życie - wzruszający dramat o karze śmierci. Przyznaję, że trochę zmienił moje poglądy na tą sprawę.
-Beyond the Sea - tu Spacey wciela się w świetnego muzyka Bobby'ego Darrina. Ukazane jest całe jego życie, walka z chorobą oraz swing w wykonaniu Spaceya.
-Północ w ogrodzie dobra i zła - nigdy nie widziałem filmu tak nasączonego magiczną atmosferą. Polecam oglądanie w ciepłą wakacyjną noc - to potęguje uczucia z Savannah.
I oczywiście Podejrzani - w pełni zasłużony Oscar, trzeba zobaczyć.
Jak ogarniesz te wyżej to polecam jeszcze: Negocjator, Podaj Dalej(świetny) i Przyzwoitego Przestępce.
Kevin jest geniuszem, choć ja wolę na niego mówić po prostu Prot, nie prout :D
Szkoda że nie dotarł do TOP10, ale to dla tego że wielu ludzi po prostu nie rozumie niektórych jego kreacji, i zastanawiają się dlaczego American Beauty jest tak wysoko :)
W Tajemnicach LA też zagrał świetnie, tyle że tam musiał się podzielić się przedstawieniem z całą plejadą gwiazd, które stworzyły naprawdę godny polecenia film.
Jesli lubisz odrobine hazardu... polecam film "21" jeśli nie widziałeś jeszcze. Uważaj, może wciągnąć :)