Krystian Wieczorek

7,0
3 294 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Krystian Wieczorek

Pamiętam taką scenę z "Czasu honoru", jak w Warszawie pojawiła się po raz pierwszy ta piosenkarka Inga. Halbe zobaczył ją podczas koncertu. Świetnie to zagrał, te rozszerzone źrenice zdradzające podniecenie, to zaschłe gardło. Mało który tak potrafi swoją mimiką, tymi minimalnymi wręcz niezauważalnymi, ale przesądzającymi o aktorstwie, ruchami świadomie sterować. Poza tym nienaganna dykcja. Słowem: świetny aktor.

robokopo

on jest niesamowity pod tym wzgledem ze w kazdej roli jest mocno tajemniczy - i potrafi dobrze zagrac "cwaniaka" :) ma w sobie duzo klasy

Karolina.88

W mundurze mu do twarzy

robokopo

Dopóki będziemy oceniać aktorów pod względem "nienaganności dykcji", dopóty nie będziemy robić dobrych filmów. Szkoda, że znaczna część polskiego świata filmowego jeszcze tego nie rozumie.

gd11

W mojej ocenie dykcja zajmuje ktores tam miejsce.

użytkownik usunięty
robokopo

Ta świetny ;), a w ilu filmach zagrał?...e, niech no zgadnę w 1 opisanym na filmwebie? To że ładny, może zdolny, ale filmografii się dorobił na epizodach chyba, tak mniemam po bogatej filmografii :|, a poza tym fakt "WUZETA" jak się patrzy, aż ślinka cieknie <mniam>

Nie wiem, czy to jest takie wazne. Kubrick tez nakrecil pare filmow, a jest powszechnie uwazany za geniusza kina.

robokopo

to dałeś porównanie:) co do Wieczorka, bardzo fajny aktor i myśle że niedoceniany

robokopo

mam pytanko ;) w której serii pojawia się ta scena z Ingą i który to odcinek, z góry dziekuje za informacje.

Szmminka

Wydaje mi się, że w trzeciej serii, odcinek ma chyba tytuł "Inga", bo właśnie wtedy pojawia się ona w Warszawie.

robokopo

dziękuje ;)

użytkownik usunięty
robokopo

Według mnie zagrał ją bardzo sztucznie. Aktorsko jest mierny, nie wiem czemu wszyscy piszą, że jest świetnym aktorem.

Może dlatego, że Ci " wszyscy" mają słabość do drętwych facetów w mundurze i ledwie co skończyły 16 lat ;)

robokopo

Aktor tragedia. Mistrz kamiennej twarzy. Czy scena śmieszna, czy tragedia, ma ten sam wyraz twarzy i ciągle ten sam ton głosu. Aktor jest nudny.

robokopo

Jest super przystojny, ale w serialach gra zawsze taką samą nudną, trochę senną postać, więc nie wiem jak to jest z tym jego talentem. Fajnie potrafi zagrać wkurzonego, ale nie wyobrażam go sobie w roli zwariowanego gościa.

kadmina

No cóż, mnie zachwyt też już trochę osłabł.

robokopo

Kamera go lubi ;)
Fotogeniczny aktor .