Czym zasłynęli ? Beztalenciem , wulgaryzmami, goliznami, obrażaniem innych i wyszczekanym językiem.
To nie jest tak, że Wojewódzkiego się nienawidzi (jak on to sobie uzurpuje) Takie odczucia tyczą się osób, które wniosły coś do życia czy to politycznego, czy społecznego. Poszerzyły horyzonty dyskursu etc. A Wojewódzkiego zapamiętamy bo ... no właśnie.
Facet nie ma nic wartościowego do zaproponowania młodym osobom, oprócz remizowej rozrywki. Jego działalność jest wysoce szkodliwa, demoralizuje biednych nastolatków, którzy widzą w nim idola. Cóż, jaki kraj taki showman.
Jeden z najlepszych textów na temat Jakuba Władysława "Kubeksa" wojewódzkiego...Krótko, konkretnie, dosadnie i na temat. Poruszałem ten temat z ludźmi, którzy naprawdę mają osiągnięcia i zrobili w życiu coś pozytywnego i sensownego. Mają identyczne poglądy...Gawiedź mówi- "zazdrościcie kubkowi kasy i że jest <fajny>". Wrong! Nikt mu niczego nie zazdrości, po prostu bakterie kałowe nazywa się bakteriami kałowymi, a wrzody nazywa się wrzodami...Rzeczy tak się nazywają, a nie inaczej i ma to sens- jak powiedział wczoraj dr House :-)
Już prawie 10 lat o Wojewódzkim jest głośno, nie wszystko co robi mi się podoba, ale on taki chce być żeby zwrócić na siebie uwagę, to czyni jego osobowość niezwykłą, ja go zapamiętam za super teksty z Idola rzucane uczestnikom, i rozmowy w jego programie, np. program ze Szczuką lub wczorajszy z Lindą.
Wojewódzki jest takim Piotrusiem panem i to przyciąga do niego ludzi. On jest wolny i nie zwraca uwagi na żadne zasady ani normy, chłopiec nie dal się upupić i pozostał chłopcem. A czy to coś złego? czy indywidualność jest zła?