Kuba Wojewódzki imponuje mi tym, że nie boi sie wyzwań, lubi robić wszystko, próbować wszystkiego, organizuje koncerty, gra na perkusji, prowadzi program, wielokrotny juror (począwszy od idola a skończywszy na X-factorze), aktor teatralny i filmowy i wiele by tu jeszcze wymieniać. To empiryczne podejście jest trochę podobne do mojego, to dlatego Kuba jest mi tak bliski. Pozdrawiam wszystkich fanów Kuby.
Za skromnie, a gdzie pozostałe dokonania...? Ten odważny człowiek walczył w Wietnamie i w Zatoce. Ponadto Bruce'a Lee uczył sztuk walki, Freddiego Mercury'ego śpiewania, Marlona Brando aktorstwa, a Kasparova gry w szachy. Poza tym jest kardiochirurgiem dziecięcym i uratował życie setkom, jak nie tysiącom dzieci. Aktor filmowy, teatralny, telewizyjny, śpiewak operowy, polityk, dziennikarz, tancerz, filantrop, myśliciel, intelektualista i narciarz alpejski.Deklaracja Niepodległości Stanów Zjednoczonych to jego dzieło! Mistrz Świata w boksie w wadze ciężkiej, to on wysłał na emeryturę Alego, Foremana, Tysona i Lewisa. Wielokrotny zwycięzca Rajdu Dakar. Filozof, lekarz, myśliciel, pisarz, aktor, biolog, fizyk /Nobel!/, poeta, chemik /drugi Nobel!/. Laureat Oscara- dwukrotny. Profesura belwederska z medycyny i chemii. Oksfordczyk- filozofia i politologia. Sprawiedliwy wśród Narodów Świata, 30 doktoratów honoris causa. To Jakub uczył Warrena Buffeta i śp. Steve'a Jobsa jak robić biznes... Kompozytor i muzyk- perkusja przede wszystkim, ale również- harmonijka, ukulele, drumla, gitara, puzon i klarnet...Michael Jackson mawiał- po Jakubie jest długo, długo nic, a dopiero potem długo, długo nic i może potem ja...Oriana Fallaci była zaszczycona, kiedy mogła z nim przeprowadzić wywiad! Kawaler Maltański...Uwodziciel, amant i kobieciarz- pierwszy James Bond, to od Jakuba Connery uczył się jak grać Bonda! Kobietom miękną kolana i mętnieje wzrok na sam jego widok...Howard Hughes mawiał- przy Jakubie jestem tylko skromnym wyrobnikiem, ja jestem rzemieślnikiem - on artystą...Monica Bellucci i Julia Roberts są dumne, że mu z nocnego przynosiły piwo. Wielka postać, o której mało wiemy, bo to nie są wszystkie jego dokonania, gdyż Jakub działa cicho, skromnie i subtelnie...
wow, ktoś tu sie zdenerwował ;] widze że masz głęboko zakorzenione kompleksy, być może dotyczące pracy zawodowej, nie martw się, nie każdy robi wielką kariere. pozdrawiam
Kompleksy? Nie rozumiem kompletnie o co Ci chodzi...Po prostu podobnie jak Ty doceniam tego młodego, utalentowanego człowieka. Jeżeli podejrzewasz mnie o ironię, to się mylisz...Znam go i cenę. Jakub to mój serdeczny przyjaciel. Znamy się od dawna..Razem robiliśmy uprawnienia niezbędne do pilotowania myśliwców. Jakub jest również pilotem samolotów pasażerskich /zapomniałem o tym w powyższym tekście/ Aaa, robi świetne implanty /specjalista chirurgii stomatologicznej i szczękowej/ Na pewno mam kompleksy wobec Jakuba, ale pokaż mi kto ich nie ma wobec takiego człowieka! Ktoś kto nie ma kompleksów wobec Jakuba musi być świrem. Ale przy swej wielkości jest to wspaniały człowiek i niczego mu nie zazdroszczę, cieszę się z jego sukcesów.
;-) Zdobył niemiecką łódź podwodną...W pojedynkę.
Jakub nie je miodu, jest na to za twardy i za męski...Jakub żuje pszczoły.
To co umie Chuck Norris, to umie od Jakuba :-)
Z tym Chuckiem to nawet ciekawa koncepcja jest. Wyobraź sobie co by było gdyby część albo nawet większość żartów o Norrisie przerobić na anegdoty o Kubie, np. "Tylko Kuba Wojewódzki potrafi zgrać cały internet na dyskietke; tylko Kuba Wojewódzki wie co ma piernik do wiatraka ; Tylko Kuba Wojewódzki może wygrać Tour de France pieszo; dopóki Kuba Wojewódzki nie dostał erekcji najtrwardszą rzeczą na świecie był diament; tylko Kuba Wojewódzki potrafi zatrzasnąć drzwi obrotowe etc etc etc.........
A gdyby tak zrobić taką akcję, jaka była z Chuckiem? :-) Kubeks byłby zadowolony /Kubeks=Chuck = prawie Bóg/ Prości ludzie przekonaliby się jaki to geniusz :-)
Proponuję zrobić ten numer z naszym Chuckiem Wojewódzkim.
...Jakub nie żuje gumy tylko krążki hokejowe, itd....:-)
Rozsławmy imię tego geniusza, który liceum robił 7 lat, nie zna angielskiego i dobiega 50-ki! Niech coś ma od tego szarego życia...