Kuba Wojewódzki

Jakub Władysław Wojewódzki

5,1
943 oceny występów osoby
powrót do forum osoby Kuba Wojewódzki

Tak naprawde, jak sie ludzie zastanowicie, to ten facet ma IQ ponad przecietnosc i niebagatelne poczucie humoru. A nazywanie go pajacem, jest w rzeczywistosci ocenianiem samego siebie. Moim zdaniem, tylko pajac nie rozumie tego, iz Wojewodzki poprzez swoj program, probuje cos przekazac...a jesli ktos w tym programie widzi tylko chamstwo i prostote, to niech tak naprawde siegnie po slownik i sprawdzi definicje satyry. Nazywanie Wojewodzkiego pojecem i blaznem jest rownoznaczne z nazwaniem Krasickiego debilem. A podwazanie autorytetu literackiego jest lekka przesada...Pozdrawiam...A gdyby ktos mial ochote polemizowac, to zostawiam numer gg:2885012

norbertztbg

ZGADZAM SIĘ DLADEGO TO NIEBY CHAMSTWO I DOWCIPY BO TO JEST PO PROSTU SHOW KTÓRE ROBI BARDZO DOBRZE I NIE WYZYWAJCIE GO BO TAKI JAK ON MA POCZUCIE HUMORU TO CHYBA NIEKT NIE MA ON POWIE KAWAŁ NA POCZEKANI PRZEZ SAMEGO SIEBIE WYMYŚLONY POZDRO :)

norbertztbg

ZGADZAM SIĘ DLADEGO TO NIEBY CHAMSTWO I DOWCIPY BO TO JEST PO PROSTU SHOW KTÓRE ROBI BARDZO DOBRZE I NIE WYZYWAJCIE GO BO TAKI JAK ON MA POCZUCIE HUMORU TO CHYBA NIEKT NIE MA ON POWIE KAWAŁ NA POCZEKANI PRZEZ SAMEGO SIEBIE WYMYŚLONY POZDRO :)

norbertztbg

Bzdura. Porownywanie Wojewodzkiego i Krasickiego to przegiecie. Od kiedy to Wojewodzki jest satyrykiem? Jego chamstwo i prostactwo to satyra? Prawdziwa satyra wymaga odrobiny inteligencji a szokowanie poprzez chamskie zachowanie to naprawde zadna sztuka - nic prostrzego. Taki wlasnie, najprostrzy sposob na zainteresowanie swoja osoba wybral Kuba Wojewodzki, wiec naprawde nie widze najmniejszych powodow by sie tym czlowiekiem zachwycac. Dla mnie to totalne dno. Błazen, ktory potrafi tylko szokowac bo nic madrego nie ma do przekazania.

____16

Zgadzam sie w tobą, jak można porównać Krasickiego i Wojewódzkiego. W pierwszym przypadku mamy doczynienia z satyrą w dobrym guście, przemyślaną i prawdziwą (tak na marginesie wg mnie to najlepsza jest Monachomachia - genialna), co do pana Wojewódzkiego to jest on poprostu chamem i to ze ma taki duży poziom inteligencji (wg tego kto rozpoczął temat) to chyba jest na jego nie korzyść, pan Wojewódzki posługuje sie po prostu komercją i to w najgorszym tego słowa znaczeniu, w moim odczuciu dala niego najważniejsza jest promocja własnej osoby i to nie ważnme w jaki sposób, jeżeli udaje sie to w sposób chamski i prostacki (czyli w najłatwiejszy) to tylm lepiej dla niego bo nie musi sie on zanadto wysilać

mroweczka

Moja 'przedmówczyni' po jednym poście autora tematu ocenia jego inteligencję, ba nawet porównuje ja do inteligencji pana W. To jest dopiero nierozsądne koleżanko... Ludzie czasy się zmieniły i pomimo tego, ze na literaturze się znam i potrafie docenić Krasickiego, to uważam- takie porównanie rzeczywiście nie ma sensu i całkiem mozliwe, że Krasicki prowadząć autorski program tv w XXI wieku zachowywał by sie jak Kuba. Niczego nie wolno odrzucić... Satryra prawdziwa piszesz dziewczynko... Ale ciety język Kuby i jego uwagi chociażby sięgające lepkich raczek polityków sa jeszcze bardziej prawdziwe, bo odnoszą się bezposrednio do pewnych osób, choć ich mniej uniwersalny charakter stanowi o pewnej ulotnosci. Zreszta to słowa nienapisane, a pan W. nie jest pisarzem. I pewnie nie jako pisarz chciałby przejść do historii.
On sam często w dość sprytny spoób przesmiewa tych, którzy sądzać, że wyzwali go od I-go chama RP, obrazili go niemiłosiernie...
Poza tym. Kuba serwuje nam rozrywkę w czystej postaci, spotaniczność, poczucie humoru nie zawsze wyszukane, ale przeciez to nie jest program dla snobów tylko zwykłych ludzi. A jesli chodzi o jego gosci czy wracając do Idola-kandydatów- nikt ich nie zmuszał, nie siadał przymusem na kanapie ani nie zaciagał na casting. Każdej decyzji podporządkowane są pewne konsekwencje, z którymi liczyć się trzeba!
Komercja i tandeta to polskie seriale (nadmienie chociazby "Świat wg Kiepskich' czy 'Na dobre i na złe'), które co wybredniejszym widzom (jęsli o nich mowa) wychodzą juz bokami. A Kuba promuje siebie i chwała mu za to! Prosze wymień mi choć jedna gwiazde/gwiazdkę szołbiznesu, która tego nie robi. To osoba kontrowersyjna, która zawsze jedni beda kochać, inni nienawidzić... Tylko prosze Cię dziecinko następnym razem przemyśl co piszesz albowiem w telegraficznym skrócie 'nie kumasz czaczy', bo w tych prostackich dowcipach pana W. jest czasem ukryty głebszy sens (ale niektórzy nie sila sie by go odnależć) albo siła prostoty, która bawi do łez.
Kuba ma swoje grzeszki na sumieniu, ale generalnie - zajdź tak daleko jak on, a pogadamy!

MADLEN

A własnie do wszystkich, którzy mają cos do Kuby. Może bardziej odpowiadają wam programy z przyłatana etykietą? Gdzie wszyscy sa ładni, smukli i wypowiadają się bez zajaknięcia najmniejszego. Gdzie prowadzący jest cichy spokojny, zadaje nudne pytania i powoduje, że robimy się senni. Senni bardziej i bardziej...
Ja oglądam program Wojewódzkiego z częstotliwoscia hmmm... Także nie znam sie na temacie rewelacyjnie, ale uwazam, że taki idiota jest potrzebny! Bo czasem ktos musi wyłożyć kawę na ławę bez owijania w bawełnę. I zadać pytanie prosto z mostu.
Zresztą czytałam to co Wojewódzki zdaje się pisać (po godzinach błaznowania zapewne) i nie jest to wcale pozbawione sensu.
Jeszcze raz sie pytam lepszy prowadzący-figura woskowa w pełni grzeczny i kulturalny czy ktos pazurem?
Dla mnie poniżeniem jest występ Przybylskiej i Bujakiewicz u tego pana, a nie jego zachowanie. Mnie to bawi-bo moze głupota bawi, a może to ze wszyscy próbuja być ponad zwykłym jajcarstwem.
A przeciez to takie proste - wystarczy zmienić temat.
Ja najczęściej w niedzielę około 22 ogladam jakiś film. Tak tez można :D
Głupcem jest ten który innych za głupców ma, ale swojego choćby ziarnka głupoty nie potrafi dostrzec :)

norbertztbg

I ja popieram. Lubię Kubę i uważam go za inteligentnego i dobrego dziennikarza.

norbertztbg

Kuba jest the best!! :)
fajnie ze sie znalazla mądra osoba, która ladnie to wszystko opisala i podsumowała. :) pzdr!

BasIx

ktos kiedys powiedzial ze zlosliwosc jest oznaka inteligencji...
popieram tu zgromadzonych. tez lubie Kube
wszystko na ten temat.

psychopatka

Dzięki za wsparcie :D Kuba to inteligentna istota i dlatego go popieram. Muszę częściej oglądać hjego program zamiast zasypiać :)

Pozdrowienia !

MADLEN

A do tego warto czasem posłuchać Antylisty w Antyradiu.
Tam to dopiero się wyśmiewa ze wszystkich polskich przywar i wad.

Wojewódzki to człowiek, który potrafi mnie rozśmieszyć. Bardzo lubię audycje i programy tego pana.

norbertztbg

A jak ocenicie występ tego PANA w Szymon majewski show? nie chodzi mi o sam program ale o to, co wycieli :///

norbertztbg

Lubie Wojewódzkiego,obojętne czy w "Kubie Wojewódzkim" czy tez w "Idolu".Facet powiedział prawde o sobie ze nie umie śpiewac ,ale może odróznić kogoś kto umie śpiewc z beztalęciem.Jest szczery do bólu,Dode zgasił tym ze do show bisnesu dostała się dzięki dużemu biustowi,i poniekat miał racje.

neron

On potrafi odroznic jedynie czy ktos zrobi kariere w naszym biznesie muzycznym czy nie. Od oceny talentu wokalnego jest Zapedowska i tez chociaz troche mniej Cygan.

norbertztbg

Jak dla mnie Kuba Wojewódzki świetnie potrafi określić stan naszego państwa i nie boi się o tym mówić otwarcie. Zdążyłam też zauważyć, że zna się na polityce i nie tylko, bo to, że nieraz troszkę przegina słownictwem w swoim programie to jego sprawa. Na pewno talk-show jakim jest autorski program Wojewódzkiego jest potrzebny naszemu państwu, bo pokazuje on nam z troszkę komicznej strony sytuację w naszym kraju. Jesli niektórzy ludzie tego nie rozumieją, bądź nie potrafią w tym dostrzec prawdy to ich sprawa, ja podziwiam Kubę, za jego odwagę i wiedzę.

norbertztbg

Bło mo prytynsję dło Płana Błoga. Ło un go skorze.