Nie da się nie zauważyć, że ostatnimi czasy Kuba Wojewódzki jak i jego program schodzi na psy. Durni goście głównie pseudo gwiazdki TVN, rozmowy o niczym. No i jeszcze w przyszłym odcinku Kasia C. to doskonale obrazuje upadek jego programu <który trwa już jakiś czas > . Szkoda go bo był bardzo zabawny, inteligentny a popadł w celebrytyzm .
szkoda ...
Prawda jest taka iż Wojewódzkiemu nie da się odmówić inteligencji ani dosyć imponującej wiedzy muzycznej. Ale odkąd jego talk-show przeszedł do TVN stał się bardziej "telewizyjnym pajacem" niż ciekawym rozmówcą. Jego obecnego show nie da się oglądać bo ciągle rozmawiają o błahych, nieistotnych tematach, Kuba robi się nudny z ciągłym wyśmiewaniem co poniektórych osób bądź kościoła katolickiego. I jedno najważniejsze CIĄGLE PRZERYWA ROZMÓWCY, nie daje dość do słowa, urywa wypowiedź w połowie.
Przypomnijcie sobie jak wyglądał jego show w Polsacie, jak się zachowywał, jak rozmawiał z gośćmi (i jacy goście go wtedy odwiedzali). Jest na to wyjaśnienie, on wtedy dopiero zaczynał rozkręcać swoją karierę w telewizji, wtedy jeszcze nie mógł się tak "wychylać", tak zachowywać. W TVN'ie natomiast dostał wolną rękę, widocznie za to mu płacą. A szkoda bo bardziej wolę oglądać jego starsze programy.
"popadł w celebrytyzm" - lepiej bym tego nie ujął.
Teraz to zauważyliście ? On już od jakiegoś czasu wypadł z formy ostatni odcinek Wojewódzkiego oglądałem w 2008 roku. Pamiętam, że wtedy gośćmi byli Artur Andrus i Janusz Panasewicz.
Fakt. Coraz mniej jest odcinków, które byłyby na prawdę ciekawe i coraz mniej ciekawych osób zaprasza. Ale z 2 strony, to w trzeba sobie powiedzieć, że Polska nie obfituje w dużą liczbę ludzi, z którymi można zrobić ciekawy program tego typu. A program Kuby ma już sporo lat na karku, więc siłą rzeczy będzie tracił na jakości, chyba że zaprosi się znowu tych gości co byli, lub pojawi się ktoś nowy i ciekawy. Ale raczej ciężko jest co tydzień, kogoś takiego znajdywać w dalszym ciągu z równie owocnym rezultatem. Zamknięte koło.
Oj myśle,że jesteś w błedzie. Ciekawe osoby jeszcze w tym kraju są i rozmowy z nimi na bank byłyby bardzo dobrym materiałem w programie tyle, że te osoby panu Wojewódzkiemu odmawiają to po pierwsze. Po drugie on zaprasza teraz tylko to co mu zostało i tylko te osoby które łatwo sie w mediach sprzedają, a głównie w sponsorowanych programach dlatego program wygląda tak jak wygląda.
Pewnie trochę przesadziłam, ale siłą rzeczy nie obfitujemy w osoby, o których mowa. Jest Ich pewnie trochę więcej niż myślę/domniemam, ale mniej niż mogłoby być. No tak fakt, jest jeszcze 2 strona medalu. Masz dużo racji, niestety ale takie wydają się być realia.
No cóż program stracił już na wartości. Nawet gdy gość jest ciekawe Kuba nie daje mu dojść do głosu, inną sprawą jest to, że jego goście to tak jak mówiłeś doc_holliday_3 to głównie pseudo gwiazdki na pierwszych stronach tabloidów.
A to fakt i musi to być strasznie frustrujące i nie najlepiej o Nim świadczy. Ale tu już chyba jest kwestia efektów progresji Jego megalomani, w którą z czasem mógł popaść. Oby jednak to był objaw czegoś innego, bądź prewencyjne działanie.
bzdura :P o zapraszając te pseudo gwiazdki i celebrytów pokazuje, jacy oni są debilni i do niczego... i uświadamia widzom, że to głupie, że dużo ludzi się nimi jara... Nie zauważyliście jak on z nich kpi i docina im, a oni nie wyczuwają tego ? :P
powiedzcie mi jedno, jak ci wojewódzcy i inne patałachy polskie takie mądre i super na luzie są tylko w polsce to dlaczego jak ktoś naprawdę przyjedzie światowy to oni się zamieniają w galaretkę i ciepły budyń???
chodzi mi o to, ze nasze polskie gwiazdy sa pewne siebie na własnej glebie, wojewódzki gdyby np stanął przed howardem sternem to po pierwsze, narobił by w gacie, a po drugie, nie dogadałby się bo on przecież języka nie potrafi angielskiego
nie byłabym taka pewna :P on tak niby nieumiejętnie go używa w swoim programie, ale możliwe, że robi to specjalnie...
Poza tym on się nie wydaje jarać strasznie zagranicznymi gwiazdami jak co niektórzy polscy dziennikarze (patrz Janiak i Paris w galerii handlowej....)
hmm jesteś kobieta, mogłem się domyślić że nie zrozumiesz co mam na myśli
powiem ci teraz łopatologicznie
nie chodzi się że on jara się zagranicznymi gwiazdami ale chodzi o to że pewnie tutaj uważa się za pępek świata a gdy by stanął przed prawdziwą gwiadą np. al pacino, johny depp to by się obsrał bo języka nie potrafi, wiesz hmm jakby potrafił to by się nim szczycił więc śmieszna jesteś tak gadając, każdy zamieni minusy w plusy "ale on nie zna języka" "a bo wieeeszz, on kocha naaasz, a co ma się bruuudzić jakimś anggieeelskiiim"
zrozumiałam :P ja nie wiem, jak jest na prawdę z jego językiem raz brzmi strasznie raz nie można gdybać w nieskończoność.... poza tym nie każdy musi znać angielski :P jest wiele innych języków 100 razy fajniejszych...
ja tam nie lubię ludzi, którzy szczycą się znajomością języków... znasz i tyle nie ma, co się chwalić :P tylko niedowartościowani ludzie muszą się przechwalać...
tak patrząc na polskie TV show i osobistości telewizyjne to nie dziwię się mu, że się uważa za pępek :P on nie ma konkurencji wśród dziennikarzy (w jego dziedzinie)... może poza Majewskim i Torbicką :)
tomasz lis,grzegorz miecugow,tomasz sianecki czy chociazby magda molek(przesliczna i przeinteligentna).przy nich kuba to zabwany blazen w srednim(!) wieku.
ale pewnei o ww nawet nie slyszalas
a na koniec dodam- torbicka -buahuahauhau!
ci, których wymieniłeś należą do publicystów polityczno-społecznych łub jakoś tak :P a Kuba zajmuje się show-biznesem.... dlatego nie podałam ich obok niego, bo to nie ta liga mądralo !!!!!
właśnie jest zabawnym błaznem i za to go lubię :P
sorry koleś, ale nie oceniaj, kogo znam, a kogo nie bo mnie nie znasz...
A Mołek- Kołek poza ślicznością to wydaje się ciapowata i nieogarnięta... zwykła prezenterka i tyle do tego Nergala uśmierciła... :/
moze porowanie ich nie bylo do konca trafione jezeli chodzi o sama konwenje jego programu.natomiast prawda jest ze nawet podczas politycznych rozmow nie dorasta im do piet.
nie jestem jakims hejterem jak schizol(notabene straszny przy jeb z niego) ale uwazam ze sie wypalil jego zasrty nie sa zabawne a jedynie powtarzalne-mam na mysli te z jego wiekiem i ustatkowaniem sie,jego aktorstwem etc juz dawno przestalo to bawic nawet jego gosci- a on sam musi sie potem wykrecac 'zartami' typu -ale nie mowmy juz o mnie...
slabizna!
molek jest przecudna i w dodatku zmiazdzyla kube w swoim programie.a ta gafa z nergalem..coz zdarza sie.
a co do tego ze wymieniam osoby kotre nie sa ci znane-to raczej wniosek z tego kogo podziwiasz-kw.
wroce jeszcze do twojego pierwszego postu w tym temacie- 'zapraszając te pseudo gwiazdki i celebrytów pokazuje, jacy oni są debilni i do niczego... i uświadamia widzom, że to głupie, że dużo ludzi się nimi jara'
BZDURA!!! kiedy zaprosil marka kondrata (szacun) to jego wstawki i zarty tylko denerwowaly i psuly caly odbior a np kiedy zaprosil tego wsiura z mam talent(4 osiemnastki w moim samochodzie-czy jakos tak) to przez pol odcinka z niego kpil puszczajac ta piosenke jako dzingiel a potem przy rozmowie z nim lecilay teksty typu-ty jestes fenomenalny zrobisz ogromna kariere...etc gdzie tu logika jak dla mnie blazen i nudziarz.
skąd wiesz, że nie zmam wymienionych przez ciebie ludzi, co ?! Lisa lubię, choć zaprasza za dużo krzykaczy do swojego programu...
To twoja ocena tych odcinków KW :P
jak jest nudziarzem to po co oglądasz ? ja nie lubię Kołka to go nie oglądam :P
Ale zgodzę się, że Kuba się powtarzać zaczął już jakiś czas temu... dobrze to było widać w X-factorze...
bo jarasz sie kuba a to raczej nie swiadczy o tym ze ogladasz szklo albo lisa-moge sie mylic
ta jak widze u lisa hofmana to mam ochote wpierd olic mu przez telewizor ,nie znosze tego goscia ,to chyba jedyny polityk ktoremu mam autentyczna ochote dac po mordzie.
tak moja ocena ww odcinkow-ale musisz przyznac obiektywnie ze tak wlasnie to wygladalo-tak jak wczesniej wposmnialem ,nie jestem hejterem i na sile nie chce go oczerniac ale to sa przyklady jego nie konsekwencji i nadmiernego blaznowania-co mi osobiscie psuje odbior calego odcinka.
ogladam chyba przez sentyment i nadzieje ze bedzie lepiej ale chyba zludne.
"bo jarasz sie kuba a to raczej nie swiadczy o tym ze ogladasz szklo albo lisa" głupszego argumentu to nie mogłeś wymyślić :/ i Lis ma już za duo kiepskich odcinków i Kuba też a szkoda :/
boja wiem czy lis ma slabe odcinki porusza bierzace problemy natomiast kuba zaprasza poraz n-ty tych samych ludzi albo jakies suchary typu gosc z mam talen-4 osiemnastki bla bla...zenada.
co do szkla to nie kazdemu podoba sie taki humor czy watki.
a tak sobie spojrzałam na wątek i mnie naszło :P Odcinki Lisa z ludźmi z PIS-u, Łepkowską, Niesiołowskim i innymi drącymi tylko mordę są słabe, bo nie ma w nich dyskusji tylko obrzucanie błotem innych gości i gadanie głupot....
tylko nie wiem, czemu miał by "narobić w gacie" :/ gwiazda też człowiek i nie ma, co się podniecać :P a on nie wygląda na tak głupiego, żeby stojąc przed Pacino czy Deppem kwiczeć z zachwytu.... to jest poziom nastolatek :P
'stojąc przed Pacino czy Deppem kwiczeć z zachwytu.... to jest poziom nastolatek :P' buahauhaaahhha.
a co nie ?! stanąłbyś przed którymś i trząsł byś się z zachwytu ?? to lekka wiocha... nie lepiej normalnie podejść i porozmawiać ??
przed deppem na pewno nie bo to zadna gwiazda,ale pacino to mistrz i jezeli bylo by mi kiedys dane stanac przed nim to puscil bym pawia z nerwow a potem strzelil kloca po otrzymaniu autografu.
heh ale prawdziwe-tacy mistrzowie zapieraja dech.i to nie tylko w sferze aktorstwa -jezeli masz jakiegos idola ktorego na prawde szanujesz i doceniasz to wydaje ci sie ze jestes przy nim malutki.
wracajc do kuby to przypomnij sobie jego wystep w idolu jak byli wszyscy jurorzy z wszytskich krajow gdzie emitowany byl idol-simon jakis tam z brytyjskiej edycji i janosz czy inna gwiazdeczka spowodowali ze kuba byl bezsilny.
a wieszzz, każdy gada że by nie miał tremy przed pacino, nawet taki depp miał, a co dopiero ty pixi hje hje
ja się przyznam że bym miał, bo to mój idol i znam jego filmy na pamięć
ja nie, bo nie jaram się aż do histerii aktorami itp. dla mnie konkretni fajnie grają, należy im się szacunek za to i tyle jakoś wyrosłam już z histeryzowania, gdy widzę na ulicy kogoś znanego...
hehehe lepiej nogę podstawić :P ale nie zgodzę się- zerem Szyc nie nie jest :P trochę talentu ma ...
no tak magazyny ostatnimi czasy produkują za dużo "gwiazd" aż głowa boli...
wniosek: kasa lub bardziej sława uderza do głowy...
Kuba jak dotąd trzyma się w swoich ramach, nawet reklama Playa do niego pasuje hehhe
jasne, że przy idolach się czuję malutka :P, ale nie wariuję na ich widok tylko zachowuję poziom :P
A w tym Idolu to on był bezsilny przez to, że nie znał angielskiego, ale to jego głupota, że tam polazł wiedząc dobrze, że nie gada po angielsku...
Program ma doprawdy straszny, aczkolwiek sam powiedział że on jest celebrytą, bo dzięki temu zarabia, i swój program robi w tak głupi sposób bo publiczność to kupuje. On się bawi mediami, widzami, na których zarabia i mówił sam w wywiadzie, że robi to z pełną świadomością, więc w nic nie popadł.
Tylko skończony idiota i kretyn twierdzi, że Wojewódzki jest cham i debil. Jego błyskotliwe komentarze, a przede wszystkim to, że potrafi docenić prawdziwy talent - tylko kompletnego kretyna zjedzie, ale talent doceni.
Wojewódzki to największa gwiazda Show-Biznesu w Polsce, i z pewnością najlepszy, najbardziej inteligentny prowadzący na świecie.
A taka MAGDA MOŁEK udaje inteligentną a jest zwyczajnie tempa - na co wskazują pytania jakie zadaje choćby w "Roli Głownej" i płytkie teksty, które mają nabrać głupich telewidzów, że jaka to ona jest mądra i nieskazitelna. Na pytanie do czego dążysz odpowiedziała - "Muszę odnaleźć swoje prawdziwe ja" - bo odpowiedzieć, że marzy o Porshe, fajnym dziecku czy wyjazdu na Karaiby to wstyd przecież...
Wojewódzki rządzi