Możecie mnie zmieszać z błotem i pewnie wiele osób to zrobi, ale ja uwielbiam tego gościa. Niesamowicie inteligentny facet, który wie jak zrobić show. Nie rozumiem dlaczego tak się go czepiają, nienawidzą. Nie ma żadnego programu w Polskiej telewizji w której usłyszymy to co usłyszymy u Kuby, mianowicie krytykę nas samych i to jakimi jesteśmy. Krytykę tego, czego każdy inny boi się krytykować publicznie, ukazuje wady Polskiego narodu i robi to w inteligentny, zabawny sposób. Może anty fanów drażni właśnie to, że nie potrafią przyjąć krytyki własnej osoby. Może czasem przesadza z wypowiedziami, ale w tych czasach jest to potrzebne by mieć oglądalność, bo są gdzieś ludzie, którzy żywią się właśnie takim "złem". Ja jednak dostrzegam w nim coś więcej niż to wcześniej wspomniane "zło" , a prawie 4 mln osób siedzi o późnej porze przed telewizorami, specjalnie dla niego.
Zgadzam się z twórcą tego tematu, ja również uwielbiam Wojewódzkiego. Jest inteligentny, ironiczny i zabawny (w przeciwieństwie do antyśmiesznego Majewskiego, któremu żarty piszą chyba wyłącznie copywriterzy).
Może i jest postacią kontrowersyjną, ale lubię jego program ( i inne w których występuje) właśnie za to jaki jest.
Ja również bardzo go lubię za jego poczucie humoru:) Jest także inteligentnym człowiekiem. Dużo błaznuje to fakt..ale takich ludzi nam potrzeba. Dzieki nim życie jest kolorowe, zabawne i co najważniejsze nie nudne:) Tacy ludzie są cenieni więc nie dziwcie się dlaczego pan Wojewódzki jest tak rozpowszechnionym i uwielbianym człowiekiem:)
On nie jest postacią kontrowersyjną. Żeby być postacią kontrowersyjną, trzeba mieć coś do powiedzenia, co nie zawsze się wszystkim podoba, ale z czym inni muszą się liczyć. Kubex* nie ma nic do powiedzenia, on tylko udaje, że ma coś do powiedzenia. Nie liczy się z nim nikt, bo nikt nie bierze go na serio. Nie umie prowadzić rozmowy, bo nie słucha swoich rozmówców. Po zadaniu pytania nie może usiedzieć na chudym dupsku, wierci się, czochra, bo chce sam jak najszybciej zacząć trzepać koparą.
Swoje "ironiczne poczucie humoru", "inteligentne żarty" tudzież "cięte riposty" udaje mu się stosować tylko wobec słabszych od siebie: Justyny Majewskiej, Oli Kwaśniewskiej czy Natki Kukulskiej. I wtedy jego neandertalska publika ma radochę, bo "Kuba po niej/nim pojechał". Ano pojechał, bo tamten czy tamta próbował z nim normalnie rozmawiać, jak z człowiekiem, nie stosować chamstwa. A obejrzyjcie sobie jego program z Cejrowskim, który przejechał po kubexie jak walec po rzadkim gów*ie. Kiedy ta miernota zrozumiała, że trafiła na lepszego, położyła uszy po sobie i tylko czekała na koniec programu. Próbował coś tam odszczekiwać, ale za każdym razem był kasowany - i to wcale nie po chamsku, ale z pełną kulturą i sznytem. Jeszcze Magda Mołek mi się podobała (chociaż za nią nie przepadam) - nie dała się chamowi sprowokować, po prostu traktowała go jak upośledzonego makaka, którym jest. Tak samo traktował go Lepper i kubek również był wobec niego bezradny. Stać go tylko na to, żeby obsrać tych grzecznych, miłych i spokojnych, czy to u siebie, czy w "Idolu", czy w "Mam talent". Tylko przy takich ludziach czuje się pewnie.
Ja go sama kiedyś oglądałam, nie przeczę. Aż w końcu uświadomiłam sobie, że to kompletny przygłup. Po prostu. I tyle.
Jeszcze a propos odcinka z Raczkowskim - gdyby na tej widowni siedział ktoś na poziomie, to by wstał i wtarł im to gówno w gęby. No ale jaki prowadzący, taka publiczność.
*nazwa copyrighted by lisoszakal :)
a propos odcinka z Lepperem.. Andrew niemal wcale nie łapał inteligentnych (!) tekstów Kuby. Zamiast odpowiedzieć na poziomie - chociaż nie wiem, czy w tym przypadku można mówić o jakimkolwiek poziomie - wszystko kwitował swoim przygłupawym śmiechem:/ Tak więc Wojewódzki owszem mógł być bezradny-wobec takiej ciemnoty!
No i właśnie dlatego endrju wyszedł obronną ręką - nieważne, czy ignorował "inteligentne teksty" prowadzącego świadomie czy nie. Tak jak ja to widziałam, to mówił do niego łagodnie i pobłażliwie jak do małego dziecka, a kubek pozwalał się tak traktować... ciężki, tępawy knur opędzający się od niechcenia od małej, podskakującej wszy... a kubkowi takie traktowanie przypasowało i z całych tych zapowiedzi, jak to wojewódzki zniszczy Leppera wyszło obopólne lizanie się po fiutach (że użyję określenia z pewnego filmu). To była jedna wielka żałość...
Tak... a miałam iść, kurde, na odwyk od FilmWebu...
Ja uwazam ze udział w programie Kuby W. jest bardzo dobrym sprawdzianem dla osoby udzielającej wywiadu. To jak się zachowa świadczy o tym czy posiada klasę czy też nie.Zasmucił mnie wywiad polskiej aktorki z 25 listopada 08, pani kompletnie straciła w moich oczach śmiejąc się co drugie słowo i podejmując głupawe żarciki Wojewódzkiego.
Co do Magdy Mołek nie zgadzam się-kompletnie nie wiedziała jak z nim rozmawiać, on był wyluzowany, a ona próbowała manifestować powagą jakiś sztywny dziennikarski profesjonalizm, traktowanie go jak kretyna wykazało tylko brak dystansu i obiektywizmu co jest podstawową domeną prawdziwego dziennikarza:)
Pozdrawiam
"traktowanie go jak kretyna wykazało tylko brak dystansu i obiektywizmu" - traktowanie go jak kretyna jest jedyną prawidłową reakcją na jego kretyńskie zachowanie, kretyńskie "żarty" i kretyńską fizys :) No serio, jak inaczej traktować tego przychlasta? Jego tzw. wyluzowanie... prawie 50-letni pryk w infantylnych ciuszkach zachowujący się jak 14-latek... są takie momenty, kiedy robi się tak jakoś dziwnie żenująco, wiecie... tego chyba doświadczyła Magdalena, choć nie wiem na 100%... ja doświadczam tego za każdym razem, gdy go widzę w tv (natychmiast zmieniam kanał, of course :)
Nie wiem, o jaką polską aktorkę chodzi, ale jeśli zniżyła się do poziomu Jakupka, to sama sobie strzeliła w stopę i widowisko musiało być jeszcze bardziej żałosne niż zwykle.
Facet jest nie tylko inteligentny ale też bardzo błyskotliwy. Ma świetne
poczucie humoru, obromną wiedzę, potrafi śmiać się z absurdów życia
codziennego, ale też i z samego z siebie i robi to z klasą. Szacuneczek.
Jeszcze jak miał swój program na Polsacie, pochwalił się raz, że ogląda go więcej osób niż program konkurencyjny ("Jestem jaki jestem" Michałka Wiśniewskiego), który "właśnie leci w Tch*jN-ie". Kiedy Polsat dał mu kopa, dokąd poleciał za korytem? Do TVN-u. Człowiek z klasą.
"ogromną wiedzę"?! - holy sh*t dude, po czym to poznajesz?
Może nie tyle co za nim przepadam, ale go szanuję. Uważam, iż 'idiotą' jest tylko na pokaz. Wzbogacił się na robieniu z siebie głupka i tak już pozostało. Kto z was znałby go gdyby nie był jurorem w 'Idolu'? Nikt. Dzięki temu programowi zdobył sławę. Stał się popularny. Gdyby był tylko dziennikarzem, prowadził programy radiowe, nie zawracalibyście sobie głowy jego osobą. Kuba Wojewódzki jest inteligentnym człowiekiem, którego riposty, komentarze są (przynajmniej moim zdaniem) tworzone są bez zastanowienia, chwilowo. Mówi co myśli. Jest szczery (czasem aż za bardzo). Jego kontrowersyjna osoba, jednych denerwuje, drugich ciekawi. Niektóre z jego wypowiedzi są poważne, można by powiedzieć, że mają w sobie 'to coś'.
Np.
"Myślę, że samotność jest gorsza niż śmierć, bo śmierć jest aktem, na który nie mamy wpływu, choć bardzo boli, jest poza nami, a samotność jest rozdrapywaniem. Człowiek zastanawia się wtedy, kim jest. Kim jest dla kogoś i kim jest dla siebie, dlaczego inni go nie akceptują?"
Ten cytat przytaczam na koniec. Niech wszyscy jego przeciwnicy przeczytają go i jeszcze raz się zastanowią czy to aby na pewno żałosna, sławna osobistość?
"Wzbogacił się na robieniu z siebie głupka i tak już pozostało." - pozwolę sobie polemizować :) Z początku też myślałam, że robi z siebie głupka na pokaz, że to taki przykład inteligentnego błazeństwa... już nie pamiętam, od jakiego momentu zaczęłam uważać inaczej... kiedy pomyślałam, że powtarza cały czas ten sam żart w różnych wersjach, bo nie stać go na wymyślenie niczego nowego? Kiedy nachalnie agitował do głosowania na PO? Kiedy pokazał gołą dupę? Sama nie wiem... W każdym razie, on nie zarabia na tym, że udaje głupola. On zarabia na tym, że jest głupolem i udało mu się wmówić ludziom, że tylko udaje... on nie udaje, on po prostu nie potrafi inaczej :)
"Kuba Wojewódzki jest inteligentnym człowiekiem" - potrafi konstruować zdana złożone, co rzeczywiście może być przejawem inteligencji. Tylko co z tego? Liczy się to, jak człowiek swoją inteligencje wykorzysta, a on swojej używa tylko po to, żeby komuś dosrać. Tylko i wyłącznie po to.
"komentarze są (przynajmniej moim zdaniem) tworzone są bez zastanowienia, chwilowo" - no wiadomo, że tak :) On działa na zasadzie: jak najszybciej powiedzieć "dupa", bo mi oglądalność spada. Kto wie, może jakby zaczął się zastanawiać nad swoimi "ripostami", mógłby sobie uświadomić swoje kołtuństwo i się załamać? W końcu podobno jest inteligentny (BTW: Doda tez jest inteligentna - to ta sama liga :)
Przeczytałam ten cytat. Stary - ty naprawdę myślisz, że to jest głęboka myśl? O samotności pisało wielu wiele, jakupek głębią nie błysnął... hm... chociaż może... w końcu sam na pewno doświadcza samotności, zwłaszcza teraz, kiedy coraz mniej ludzi go ogląda :)
edit: stara, nie stary :) Nie zwróciłam uwago na znaczek płci, forgive me.
Dobra, więcej nie będę pisać o tym inteligentnym inaczej prowadzącym superpopularnego szoł... sami kiedyś zrozumiecie, że to miernota, a mnie już szkoda klawiatury. Pozdro :-)
">>Kuba Wojewódzki jest inteligentnym człowiekiem<< - potrafi konstruować zdana złożone, co rzeczywiście może być przejawem inteligencji. Tylko co z tego? Liczy się to, jak człowiek swoją inteligencje wykorzysta, a on swojej używa tylko po to, żeby komuś dosrać. Tylko i wyłącznie po to. "
Niekoniecznie.Myślę że inteligencja nie polega wyłącznie konstruowaniu zdań złożonych,ale na nadawaniu im odpowiedniego, mądrego sensu. Uważam, że za bardzo koncentrujesz się na sposobie przekazu jakim ten człowiek się posługuje bo ma rację w wielu przypadkach.Niestety jeśli chcesz dotrzeć do tego zamulonego społeczeństwa musisz być kontrowersyjny, to jest najlepszy sposób manifestacji poglądów. Spójrzmy na pana Palikota,który musiał przynieść wszyscy wiemy co aby ktoś go wreszcie posłuchał. Wcześniej nikt się nim nie interesował.A jego spostrzezenia są czasem nad wyraz trafne:)
PS. Myślę, że jeśli założony został temat to jego autor nie powinien się wycofywać z dyskusji bo to źle świadczy;)
"Myślę że inteligencja nie polega wyłącznie konstruowaniu zdań złożonych,ale na nadawaniu im odpowiedniego, mądrego sensu." - To właśnie piszę od początku, moja imienniczko :) Sens to podstawa wypowiedzi pisanej lub mówionej. Jaki sens płynie z wypowiedzi kubka, kiedy się już przecedzi ten przaśno-kwieciso-pseudointelektualny bełkocik? Żaden.
Kubek nie jest kontrowersyjny, a jego "poglądy" zależą od stacji, w której akurat pracuje - pisałam już o tym.
Nie zgadzam się z tym, że skoro społeczeństwo jest zamulone, to trzeba je traktować jak bezmózgą gawiedź, która wszystko łyknie. To działa w obie strony: ludzie są głupolami, więc oglądają i słuchają innych głupoli - ludzie oglądają głupoli, więc stają się głupolami. Wyrzuć kubka i "bladzie tańczą na lodzie" i zastąp to programami na poziomie, a ludzie będą je oglądać, bo nie będą mieli wyjścia. I po jakimś czasie zmądrzeją :) Nie widzę też sensu nazywać głupotę, prymitywizm i chamstwa "kontrowersyjną manifestacją poglądów", tylko głupotą, prymitywizmem i chamstwem.
Palikot ze swoimi akcjami mi nie imponuje i jest jednym z powodów, dla którego obecne życie naszych kuluarów mam w du... żym poważaniu. Cenię u ludzi klasę, skromność, mądrość, obycie, prawość i chciałabym, żeby nasi politycy takowe cechy posiadali, zamiast odstawiania szopek i pyskówki.
Nie no, znów mi wyszedł referat, a miałam już tu nie pisać. Ech...
Pozdro :-)
Ja też go lubię. Po mimo to że dużo osób uważa że jest chamski.
Ja go i tak lubię. Jego program itp. ;))
Pozdrawiam osoby podzielające moją opinię ;)
i dobrze mówisz :), wszyscy wyrazili swoją "tolerancje" co do ludzi.. nie rozumiem tej polskiej cechy, krytykować, besztać i się wymądrzać. Zamiast docenić człowieka to do czego doszedł, co robi i jaki jest to lepiej skrytykować. Pozdrawiam.
Zgadzam się z autorem tego tematu. Nie wiem, dlaczego ludzie go nie lubią, mają do niego wstręt. Za to, że wytyka polakom wady? Ja też jestem polką, ale obrażanie się za to, to dziwna sprawa. On po prostu mówi prawdę, może chce coś odmienić (raczej mu się to nie uda). Takich ludzi potrzebujemy. Powinniśmy mieć dawkę humoru na nasz temat, temat polaków. Tak samo jest z Szymonem Majewskim, też dużo osób go nie lubi, bo obraża politykę polską i prezydenta. Ale to co mówią Ci goście, jest prawdą. Nawet jeśli to jest niemiła prawda. Ale nic się z tym nie da zrobić. Takich ludzi powinno być więcej :)
Ale jakich???
Jakub, pomimo ze ma gadane i ma fajne ciuchy i fajna fryze, to niczym innym soba nie prezentuje. To jest typowy przyklad, ze KAZDY moze sobie zrobic kariere w tv, trzeba jeszcze tylko miec jaja zeby robic z siebie glupola.
Zamiast cenic poglady i rzeczowosc, zamiast cenic PRAWDZIWE kontrowersje POGLADOWE (bo takie sa warte uwagi), nie jakiegos tam stereotypowego chloptasia z podworka, dzisiaj lekce sobie wazycie prawdziwych intelektualistow a wychwalacie frajerow, nie tyle co infaltylnych, ale takze robiacych ludziom wode z mozgu poprzez np. propagowania okreslona partie, w przypadku Kuby: PO.
Ma gadane - gada mądrze (choć niektórym może się wydawać inaczej)
Ma odwagę - bo żeby grać takiego głupa w TV to trzeba mieć odwagę.
Uważasz że jest infantylny - otóż nie, on jest kontrowersyjny, a nie infantylny - a to rónica. Nie robi ludziom wody z mózgu mówi prawdę - o czym mówiono już wyżej. Zresztą propaguje partię PO - no i co z tego???
Ja też oglądam jego program (tylko dla gości), ale na prawdę jego żarty się często powtarzają i jedyne co pozostaje to niesmak. I to wiercenie się na fotelu jest strasznie żałosne. Prawda jest taka, że na pewno ma jakąś tam wiedzę, niektóre żarty na prawdę mu się udają, ale jest ich na prawdę niewiele. To po prostu przygłup. O wiele lepszy jest jak wcześniej koleżanka wspomniała Cejrowski, który spokojnie i z klasą używa swoich ripost. Najciekawszych odcinków Wojewody jest mało. Zależy od gościa. Najlepsze moim zdaniem to te z: Grabowskim, Braciakiem, Tyszkiewicz. Tam jeszcze kilka takich, do których wracam.
Masz racvję jego program ostatnio się pogorszył i rzeczywiście zależy od tego jakiego gościa zaprosi. Mnie się jeszcze podobał - oprócz tych, które wymieniłaś ten ze Szczuką - pamietam że płakałam ze śmiechu;)
nie wiem ile osób siedzi wtedy przed tv i jakoś mnie to nie obchodzi, bo JA SIEDZĘ.
zabawny swoją drogą, ale bardzo inteligentny :]
I nie obchodzi mnie kto jest w "nawet w tvn top cokolwiek", bo jest w moich własnych, prywatnych "topach"
ja osobiście cenię sobie Kube, ponieważ widać po nim, że się zmienił. owszem, jest to wybuchowe, przesadnie szczere, duże dziecko, ale ja również uważam, że jest to celowe. i jestem tego pewna, bo są również sytuacje ,w których Kuba potrafi się zachować i powiedzieć coś naprawde aż szokującego w jego ustach.
i nie rozumiem, dlaczego Bad Ann tak upiera się, że Kuba nie robi tego celowo, tylko on JEST głupi. dla mnie takim przykładem jest 'Misiek' Koterski - to on jest przykładem takiej osoby. robi w okół siebie zamieszanie, szum, a tak naprawde nie potrafi nawet sklecić sensownego zdania, każde jego słowo brzmi odrzucająco i irytuje mnie ten człowiek. kim on jest? to on jest nikim, bo ma jedynie nazwisko i tvn który starał się, aby stał się kimś. na marne.
może troche odbiegłam od tematu, bo mowa o Kubie, ale warto sobie porównać te dwie osoby.
Ale z tym miskiem nie przesadzajmyyy
nie lubie go i do programów nie nadaje sie kompletnie, ale w Dniu świra był rewelacyjny ;]
z resztą ja nie podważam jego 'aktorstwa', tylko porównuje.
a tak nawiasem - co z tego, że byłtaki rwewlacyjny, skoro to film koterskiego? skoro jest taki genialny to czemu nie pokaże na co go stać gdzie indziej? bo jest nikim, ma tylko nazwisko.
dlatego porównuje go do kuby, bo tvn też starał sięgo wybić. kuba sam sobie poradził i świetnie zdobył tą popularność, o to mi chodzi. dlatego też mowa była z mojej strony o miśku, żeby mi ktoś nie wyjechał z tekstem że nie na temat;)
Zgadzam sie Natalio, Misiek to przykład osoby która nie ma nic do powiedzenia. Wojewódzki POSIADA POGLADY, które potrafi uzasadnić racjonalnie i to należy cenić,a nie sposób w jaki sie zachowuje. Trudno, do każdego mozna sie przyczepić że w zły sposób manifestuje poglądy. A wojewódzkiemu płacą za robienie show no i co z tego? Zarabia na życie. Z tym, że poza kulisami potrafi mówić sensowne rzeczy.W przeciwieństwie do 90% polskich "gwiazd"
No ja już wolę Kubę niż durnego Koterskiego, którego nie da się oglądać ani słuchać.
Wojewódzki potrafi czasem zadać naprawdę poważne pytania. Jak np. było gdy gościł w programie Edytę Górniak.
Może i potrafił, teraz niestety wątpię, żeby się nie wygłupiał, straciłby w oczach czternastolatków.
Wojewódzki jest zajebisty i dla mnie jest mistrzem.zadajeswietne pytania,lubie jak sie zachowuje, i to co mówi
Dokładnie. Wojewódzki jest świetny. Megainteligentny, fajnie się zachowuje. Potrafi być zarówno przezabawny ("Kuba Wojewódzki Show"), ale też zupełnie poważny i ludzki ("Mam talent"). Bardzo go cenię i uważam za najlepszego dziennikarza i felietonistę. Trzeźwo spogląda na realia tego kraju. No i w końcu jest "dzieckiem Jarocina" :D:D
zgadzam się w zupełności z autorem postu, szczególnie ostatnie zdanie mi się podobna i masz racje :), ja tez bardzo lubie Wojewodzkiego i mysle, ze wszyscy na nie po prostu nie rozumieja sensu jego istnienia :)
Ja z kolei uważam, że Kuba jest bardzo inteligentnym człowiekiem z charakterystycznym poczuciem humoru. Bardzo lubię oglądać jego program, aczkolwiek fakt faktem , niekiedy przesadza. Jego aluzje do seksu robią się nudne, jeśli przekraczają półtorej minuty na odcinek. Niekiedy jego goście faktycznie są źle dobrani i program robi się żenujący (patrz Przybylska- Piróg, albo nawet Pazura-Maleńczuk, gdzie w kółko gadają o gejach). Jednakże, ostatnimi czasy udaje mu się zapraszam ludzi na poziomie (Czubaszek, Drozda, Malajkat). Jest postacią kontrowersyjną, bo mówi to co myśli, nawet gdy czasem zostanie mu to napisane, to nie ma On oporów przed przeczytaniem tego na wizji. Miałam okazję spotkać go i porozmawiać i muszę potwierdzić opinię wielu osób, że prywatnie jest to cholernie inteligentna osoba. Zachowuje się normalnie i umie porozmawiać bez różnego rodzaju żartów czy sarkazmów.
Mam tylko nadzieję, że jego program utrzyma poziom i będzie emitowany jeszcze długo.
Wojewódzki dawno już powinien być usuwany z wszelkich mediów. Paszkwilant, ograniczony malutki człowieczyna, który wszystkich obraża. Za obrażanie ludzi z zespołem downa powinien zniknąć ze wszystkich reklam. Wstyd, ty zakompleksiony Wojewucki!!!