Kuba Wojewódzki

Jakub Władysław Wojewódzki

5,1
943 oceny występów osoby
powrót do forum osoby Kuba Wojewódzki

prawdziwy prezenter, umie o siebie zadbac, nidgy nie byl bezrobotny, zna swoja cene, dla mnie moglby byc wzorcem, uwielbiam sluchac jego prywatnych wypowiedzi w wywiadach

Zywiec20

"Nic, z wyjątkiem sukcesu, nie może nikogo zepsuć do cna." Emil Cioran
"Trywialne cele ludzkich wysiłków - majątek, sukces, luksus - zawsze wydawały mi się godne pogardy." Albert Einstein
"Czym jest sukces? Jest to decyzja pewnej grupy ludzi, że coś jest dobre" Anthony De Mello
Te 3 cytaty zawierają w sobie wszystko co mam do napisania odnoście sukcesu Kuby Wojewódzkiego.

użytkownik usunięty
rusekolsztyn

Najlepiej być nierobem, mało zarabiającym frajerem.... w dodatku zazdrosnym że ktoś osiągnął więcej niż on sam. Dodać do tego znalezione 3 cytaty i gotowe, wspaniały argument człowieka który nie umie się sprzedać....

Przynajmniej nie musi zarabiać pokazywaniem w telewizji gołej dupy jak kolega Wojewódzki to uczynił w ciągu ostanich dni ;)
Po za tym skąd wy bierzecie argument o tym jak się nie cierpi jakiegoś człowieka to od razu mu się zazdrości. Skąd także wiesz jakie rusekolsztyn ma zarobki - podsłuch mu założyłeś ? Uwielbiam czytać takie posty na filmwebie bo tylko w ten sposób nabieram pogarde do siebie samego że nasi przodkowie zeszli z drzewa i wszyscy od tej małpy pochodzimy.

użytkownik usunięty
yoda0700

Ma kolega problemy z interpretacją czytanego tekstu.

Kuba nie zarabia dupą, Kuba przez wiele lat pracował jako dziennikarz, prowadzący programów, w radiu zanim wstąpił do idola, a póżniej coraz lepiej - ma teraz swój autorski program - zarabia głową jakby już.
A dupe jeśli pokazał to dlatego bo chciał, jest już bogaty, robi na co ma ochote, ja w tym nie widzę problemu. Chcesz oglądać to oglądaj, jak nie to masz w posiadaniu magiczne narzędzie do zmiany kanałów.

Tu nie chodzi o nie lubienie Kuby, tylko o to co kolega na górze napisał - napisał ogólnie o sławie, karierze, pieniądzach - że sukces jest godny pogardy (żaden inny argument mi do głowy nie przychodzi jak a) zazdrość b) głupota c) pisanie na fazie, kacu).
Czytaj więc drogi yoda ze zrozumieniem proszę...

Piszesz że Kuba Wojewódzki zarabia głową. przeczytałem jeden z komentarzy rusekolsztyn tuż poniżej (wytłumaczy mi ktoś czemu ta miernota ma 7,6) i muszę się co do jednego zgodzić - w dzisiejszym świecie panuje złudne przekonanie że gadanie bzdur w mediach świadczy o inteligencji, a jeszcze tym bardziej jeżeli gospodarz programu jest szydercą.
Co do punktu widzenia ruska odnośnie sławy, kariery i pieniędzy - jak się jest młodym to często nie spuszcza się z tonu co do swoich planów, a jak się jest już starym to cynizm wypływający z sukcesów i porażek osobistych pozwala spojrzeń na rzeczywistość taką jaką jest. A prawda jest taka że nie jeden człowiek zniszczył sam siebie przez uzależnienie się od dużych pieniędzy i luksusów z nimi związanymi. Chcesz osiągnąć w życiu to czym gardzi kolega rusek - proszę bardzo każdy ma prawo do własnych wyborów, ale nie można żyć przeświadczeniem że każdego człowieka do życia pobudzają te same motywacje. Może dla niego np. jest ważniejsze zdrowie, życie rodzinne albo ma pasję której by nie zamienił za żadne skarby tego świata.

użytkownik usunięty
yoda0700

"A prawda jest taka że nie jeden człowiek zniszczył sam siebie przez uzależnienie się od dużych pieniędzy i luksusów z nimi związanymi"

No i?
Różne są używki, różne są uzależnienia, od pracy po miłość, no i? To chyba normalne że zarabiając jakąś ilość pieniędzy która ci odpowiada, spadek - bardzo doskwiera. Czym więcej miałeś tym bardziej. No i?

Proszę naucz się czytać ze zrozumieniem. On nie napisał : ważniejsza jest dla mnie rodzina i zdrowie.

Bo po pierwsze: co to ma do tego? Czyż dla ludzi sukcesu, rodzina i zdrowie nic nie znaczą?
Czyżby rusekolszczyna tylko obchodzi zdrowie i rodzina? To jego problem, jeśli nie umie zająć się sobą "całym", to jest problem tego użytkownika, dla mnie ważne są różne rzeczy, nie istotne jest to co jest na pierwszym miejscu, bo bardzo. bardzo ważni są przyjaciele, partner, praca jak i pieniądze które to za nią dostajemy.
To że człowiek odniósł sukces nie znaczy że nie interesuje go cała reszta.... No chyba że sprzedał swoich bliskich dla sukcesu :-O

Gadanie bzdur? Oczywiście że Kuba wiele razy gada bzdury, ja np. nie lubie jak często się zachowuje, stroi często te swoje miny do kamery jak idiota, ale jestem pewna, nie jestem głupia by powiedzieć że nie ma w nim inteligencji,
można nie lubić jego sposobu bycia, różnorakich scenicznych zachowań, czy żartów odnośnie tego czy owego.
Ale jest inteligentny i tyle, nie twierdzę że jest jakimś geniuszem;), są ludzie mądrzejsi od niego (zawsze tak jest) ale zapracował i dalej pracuje na swoją oglądalność, nie jest jakąś Frytką (też nie będę jej krytykować, miała i wykorzystała w sposób jaki chciała, jej życie) która pojawiła się znikąd, bez doświadczenia, zrobiła tylko szum i szoł (tak to był wielki szoł) i stała się wielce medialna. Kuba dążył do sukcesu (tak jak sukcesem dla ciebie może być otworzenie butiku czy restauracji, każdy ma inne horyzonty) i po wielu latach udało mu się na stałe utkwić w naszych telewizorach. Pokazał że nie jest sezonową gwiazdką, ale nie musisz go lubić.

Jak chcesz to go znielub, nie oglądaj i daj sobie spokój, chcesz mu wstawić 1 to zrób to, twoja broszka.
Ale pisanie że Kuba się zepsuł, czy że tylko obchodzi go sukces i nic więcej, jest idiotyczne. powtórze: jest IDIOTYCZNE,
a co to niby znaczy, znacie go osobiście???

#Czym jest sukces? Jest to decyzja pewnej grupy ludzi, że coś jest dobre" Anthony De Mello

No i? Co jest złego w tym cytacie? Ogólnie jak większość ogląda to ta większość ogląda bo lubi, ta reszta nie śledząca jego poczynań zapewnie, nie przepada za nim. To chyba logiczne co nie? Po co pisać pseudointelektualne cytaty, nawet jeśli są Einsteina?

Jeśli go się nie zna osobiście to skąd komu wiadomo jaką jest osobą w życiu (bo ktokolwiek występujący w telewizji może w życiu odbiegać od wizerunku medialnego), co jest dla niego najważniejsze, czy go zepsuło i w jaki sposób?
Post ruselkoszczyna jest nielogiczny, niepotrzebny i głupi, nie widzisz tego? Wywody tego jaką jest osobą poza kamerą nie znając go prywatnie jest po prostu IDIOTYCZNE.

użytkownik usunięty
Zywiec20

http://www.youtube.com/watch?v=SA50VY09WoU