Kuba Wojewódzki

Jakub Władysław Wojewódzki

5,1
943 oceny występów osoby
powrót do forum osoby Kuba Wojewódzki

Tak sobie oglądam i czytam te Wasze marne wypociny to Cor dorzuci też swój równie marny. Nigdy nie uważałam, że dziennikarze to ludzie kultury i wysokich lotów, często gadają jakieś bzdury żeby tylko zapełnić ramówkę...tacy są i po to właśnie są żeby było coś zamiast reklam. Wydaję mi się jednak, że Kuba zasługuję tu na szczególną uwagę (pomijając udział w Idolu, w którym komercha wyłaziła z za kurtynki) to jego autorski program jest dzisiaj własciwie jedynym w którym można poznać ludzi kultury i sztuki o których nawet nie mamy zileonego pojęcia, a którzy zasługują na naszą uwagę. Pewnie zaraz ktoś wyskoczy tu z peją i marcem no ale mnie przynajmniej utwierdziło to w przekonaniu, że są ludźmi mało ciekawymi delikatnie mówiąc. Pomijając to Kuba lubi być na pierwszym planie (a kto nie lubi niech pierwszy rzuci komentarzem) i to dodaje temu programowi spontaniczności.
Kłaniam się do czubków moich kolorowych trampek - Cor.

cor

Wiesz...na tę stronkę i nie tylko wdarł się paskudny wirus HIV pod tytułem chochlik, dlatego daję sobie na luz, poza tym powiedziałem wszystko już o wojewódzkim.

Są dziennikarze z klasą i jak najbardziej są ludźmi kultury, choćby Kaczyński B.i nie tylko...
wojewódzki to nawet nie jest zacierka na dziennikarza, a jego programik to mutacja "Idola" równie żałosna i komercyjna...
Poza tym facecik jest już spalony, a jego fanów jest coraz mniej i mniej, i mniej...podobnie jest z gośćmi u niego-teraz już nawet nie przyjdzie "dama" ;-) Beatka hr.;-)Tyszkiewicz i nie wycedzi zblazowanym głosem paru głupot, ani Darek Tygrys Michalczewski i nie wyduka paru sylab...Kolo-jakup będzie miał gorszych gości od Drzyzgi...może jakiś kopulant z psem albo koprofag się trafi...KONIEC! Facet ma dożywocie i tyle...
Każdy lubi wyłazić przed szereg i być na 1-szym planie ale przyznasz, że inaczej to wygląda w wykonaniu gościa (mniejsza o przykłady), który coś reprezentuje...a inaczej w wykonaniu przygłupa z rynsztoka...
No dobra...przykład-Michael Jackson niech sobie jest na pierwszym planie-RESPECT.......ale Peja, Wiśniewski, wojewódzki...pod lód! Pod lód!

Kończę produkcję tutaj, pozdro i Happy New Year...

lisoszakal

Dziennikarze są ludźmi kultury? Wg mnie ten, który określa się mianem 'dziennikarza' nie ma nic wspólnego z kulturą w sumie zależy co kto przez to rozumie. Pan Bogusław może i zna się na muzyce klasycznej, operach i operetkach co ludzie zwykli nazywać rozrywką kulturalną no ale weźmy pod uwagę to szukanie talentu przez tvp2, śmiech...
Kwestia druga goście, goście :) w dzisiejszym świecie trudno o wartościową osobę do rozmowy wszędzie dody, żony wiśniewskiego...u Kuby jasne pojawiają się ludzie pop-artu ale co się dziś w okół popu nie kręci...ale to on zaprosił do siebie m.in p.Wiwczarka czy Tomasza Stańko których to bardzo szanuję jako ludzi i artystów.
Przykłady, które podajesz to już akurat kwestia gustu.

Wzajemnie.