Kuba Wojewódzki

Jakub Władysław Wojewódzki

5,1
943 oceny występów osoby
powrót do forum osoby Kuba Wojewódzki

no jest dobry....

użytkownik usunięty

ale w swoim programie....ja też chce mieć tutaj swój profil skoro on ma i doda, też nie
zagrałem w żadnym filmie....

lepiej się nie przyznawaj że nie widziałeś ''Testosteronu'' bo właśnie tam zagrał. Wystąpił także gościnnie w ''Miodowych latach'', więc za nim wystawisz o kimś opinie najpierw się coś o nim dowiedz

użytkownik usunięty
Christopher_Moltisanti

Czyli każdy człowiek z filmowego kadru, niech ma tutaj profil :)

żebyś wiedział bo o to chodzi na tym portalu. To nie jest strona aktorów, tylko aktorów, reżyserów, scenarzystów, scenografów, montażystów, twórców efektów specjalnych i każdego człowieka związanego z kinem. Jak kiedyś zagrasz epizodyczną rolę w ''Na wspólnej'' to sam z przyjemnością założę ci tu twój profil:)

użytkownik usunięty
Christopher_Moltisanti

No tak, wiem, że to strona o ludziach kina! Ale nie zaliczaj takich postaci (grających takie epizody, samych siebie jak w jego przypadku) do aktorów! Bo oglądając "Testosteron" w chwili kiedy zobaczyłem Kubę, myślałem, że przeskoczył mi kanał na inny, na którym leciał program "Kuba Wojewódzki". Może kiedyś zda szkołę aktorską, i zagra jakąś znaczącą rolę w filmie, wtedy będę mógł nazwać go aktorem, i postacią godną tego, żeby akceptować jego obecność wśród wielkich osobowości polskiego, jak i światowego kina na tym portalu ... to jest moje zdanie i wiem co piszę, bo piszę to co myślę :)

stary piszesz głupoty. Doskonale się z tobą zgadzam że Wojewódzki jest tragicznym aktorem (o ile można go tak nazwać), ale to nie ma nic do rzeczy. Każdy kto zagrał przynajmniej w jednym filmie powinien mieć tutaj profil bo o to chodzi w tej stronie. Prościej ci tego nie wytłumaczę .
Nawet Amanda Green ma tu swój profil
http://www.filmweb.pl/person/Amanda+Green-348922
albo Yura Matyukhin
http://www.filmweb.pl/person/Yura+Matyukhin-124802

rozumiesz czy mam ci dalej tłumaczyć?

użytkownik usunięty
Christopher_Moltisanti

Jaaa! co za koleś! Zarzucasz mi, że nie rozumiem czegoś i piszę głupoty, a ty sam nie rozumiesz tego o co mi chodzi, i dyskutujesz ze mną, normalny jesteś! ? Czepiam się właśnie tego, że autorzy tego portalu, zakładają profile takim osobą, którzy z kinem nie mają nic wspólnego, nie są AKTORAMI! Niedługo zaczną zakładać profile każdej osobie, którą zauważą w filmie..rozumiesz o co mi chodzi czy mam ci to narysować? bo ja rozumiem co ty mi tłumaczysz, i właśnie to co chcesz mi wyjaśnić, ja już wcześniej zrozumiałem i tego się przyczepiłem. Wiesz ilu byłoby "aktorów" na tym portalu, gdyby zaliczyć do nich z każdego filmu, każdą taką postać, z takim epizodem w filmie jak Kuba?

do tego dąży ten portal, aby każdy kto pojawił się w jakimkolwiek filmie/serialu, w którym zagrał kogoś/ siebie miał tu profil, ale czasami trudno jest znaleźć dane o tych osobach. Wojewódzki w napisach końcowych Testosteronu był wymieniony więc naturalną koleją rzeczy jest to że na filmwebie także jest wymieniony w obsadzie tak samo jak wszyscy którzy zagrali w tym filmie (dziwne by było gdyby tu go nie było, bo to by tylko świadczyło o niekompetencji tej strony)

http://www.imdb.com/name/nm1525548/bio
nawet na imdb (największy portal filmowy na świecie) Kuba ma swój profil. Dlaczego? BO ZAGRAŁ W FILMIE.
Ty mi nie musisz nic rysować, a zamiast dalej brnąć w tą dyskusje, lepiej przyznaj mi racje, bo być może rozumiesz o czym ja mówię, ale kompletnie nie kumasz idei tej strony. na każdym poważnym portalu filmowym na świecie jest mnóstwo profili osób które mają na koncie jedną rolę jako ''kierowca autobusu'' albo ''faceta podlewającego kwiaty'' do tego dąży także filmweb bo dzięki temu strona jest coraz bogatsza w informacje. Rozumiesz czy po raz trzeci masz zamiar napisać głupotę że ci co zagrali w jednym filmie nie powinni mieć tutaj profilu?

użytkownik usunięty
Christopher_Moltisanti

Ok. rozumiem! tylko moim zdaniem portal rozmienia się na drobne, czy ty to rozumiesz czy nie? I nie pytam o to, czy ty myślisz tak samo, tylko czy rozumiesz, że ja tak mogę myśleć, i myślę!? rozumiem tą ideę, ale się z nią do końca nie zgadzam.

to co piszesz nie jest ok. Nawet nie wiem jak ci to wytłumaczyć żebyś zrozumiał że im więcej osób i filmów na tym portalu tym lepiej bo jest on dokładniejszy, a to że twoim zdaniem rozmienia się on na drobne, bo jest dokładny, cóż...nawet nie wiem jak to skomentować. W temacie napisałeś że ''dlaczego on ma tu swój profil skoro nie zagrał w żadnym filmie?'' z czego jasno wynika że miałeś coś innego na myśli niż piszesz teraz, ale zamiast przyznać się do błędu to dalej brniesz w tą dyskusje.

A po drugie kim ty do cholery jesteś żeby decydować o tym kto jest aktorem, a kto nie? Jeśli ktoś zagrał w 10 filmach to zasługuje tutaj na profil , a jeśli ktoś zagrał w 3 to już nie?
Zanim mi odpiszesz kolejną głupotę że portal rozmienia się na drobne bo zapisuje profile aktorom którzy zagrali w 2 filmach, lepiej przemyśl swoje wcześniejsze posty, a jeśli duma nie pozwoli ci się przyznać się do błędu to nie odpisuj nic

użytkownik usunięty
Christopher_Moltisanti

Po pierwsze - To ja jestem założycielem tego tematu który ty podbiłeś, więc pozwól, że to ja zdecyduję kiedy przestać odpisywać :)
Po drugie - Podtrzymuję to co napisałem w temacie, bo w/m, tak jak już napisałem wcześniej, odegranie takiej roli jaką odegrał Kuba ( samego siebie) nie klasyfikuję go do tego aby powiedzieć, że zagrał w filmie.. (to był raczej gościnny występ, który załatwił sobie u szefa TVN :) )
Po trzecie - Mianem aktora może się określać osobę, która ukończyła szkoły o tym kierunku i ma na to jakiś papier..
Po czwarte - Nie musi zagrać w dziesięciu czy nawet w trzech filmach, wystarczy w jednym, ale znaczącą rolę, i wtedy (nawet bez papieru) inaczej widziałbym jego obecność wśród innych gwiazd kina na tym portalu.
Po piąte - Po raz kolejny ci napiszę (może zrozumiesz), że ja po zobaczeniu na tym portalu takiej osoby jak Kuba, zrozumiałem, że taka jest idea tej strony, i w ironiczny sposób na to zareagowałem w moim poście, ponieważ poraziło mnie to po oczach, nie mam z tym problemu, nie chcę tego zmieniać, chciałem wyrazić swoje zdanie na ten temat i tyle. Ty najwidoczniej nie rozumiesz jednej podstawowej sprawy, że każdy ma inny punk widzenia niektórych spraw, i inny punkt patrzenia na nie, i dlatego właśnie próbujesz narzucić mi swój tok myślenia .. bo tak to odbieram, trzy razy zarzuciłeś mi, że piszę głupoty ..bo myślę inaczej niż ty, czy po prostu nie rozumiesz?
Nie kieruję się tym, że światowy portal filmowy też tam ma Kubę, niech jest, spoko, ja gdybym zakładał taką stronę, to na Kubę by jeszcze poczekał... oczywiście teraz "gdybam" bo już takiej stronki nie założę... może inną ;)
Czy jak napiszę, że kolor czerwony w polskiej fladze mi się nie podoba bo wolę niebieski, też coś mi napiszesz? .. bo to jest coś bardzo podobnego do tego, jak reagujesz w powyższych postach na moje widzenie pewnych rzeczy trochę inaczej niż ty..stary!
Na koniec mam prośbę, jeśli nie zrozumiałeś jeszcze tego, jaki, dlaczego i czy w ogóle mogę mieć jakiś (inny) stosunek do tej sprawy, to nie odpisuj, nawet jeśli byś darował sobie słowa "głupie .." i prośby o przyznanie się do "błędu" .. (chyba, że ortograficznego ) :) przyznałem się do każdego błędu jaki popełniłem na tym portalu, także duma mnie nie przerasta ;)

Ja na tym poście poprzestaję ..siema !
ps. Kubę ogólnie bardzo lubię.

nic już na to nie odpisze bo nie chcę mi się z tobą rozmawiać bo masz problemy z przyswajaniem informacji... siema

Christopher_Moltisanti

muszę jeszcze coś odpisać bo nie zwróciłem na to uwagi
''Mianem aktora może się określać osobę, która ukończyła szkoły o tym kierunku i ma na to jakiś papier..''

NIEPRAWDA. Ktoś kto skończył szkołę aktorską jest po prostu aktorem z wykształcenia. Poczytaj trochę. Will Smith, Tom Hanks, Johnny Depp, Edward Norton i masa innych gwiazd światowego kina nie skończyła żadnej szkoły aktorskiej. Ale ty byś pewnie odpisał że Johny Depp to dla ciebie nie aktor:) hehe
śmieszą mnie tacy ludzie jak ty którym się wydaje że pozjadali wszystkie rozumy, a tak naprawdę z każdym kolejnym słowem coraz bardziej się ośmieszają.

użytkownik usunięty
Christopher_Moltisanti

i jednak nie rozumiesz, że nie wszyscy muszą myśleć tak jak ty.. nie ośmieszaj się sam. Wymieniłeś mi do góry elitę gwiazd filmowych o których można (potocznie) powiedzieć aktor...jednak w CV sobie tego nie wpiszą jeśli tak jest, ale zauważ, jaki oni mają dorobek aktorski.
"nie chcę mi się z tobą rozmawiać bo masz problemy z przyswajaniem informacji.." - a ty masz? ciągle robisz z igły widły i nie pojmujesz, że mam trochę inny stosunek do pewnych spraw , to, że masz dwie szare głowy w awatarze nie znaczy, że masz nad innymi jakąś przewagę chłopaku.. ty myślisz tak a ja tak, nawet jeśli znaczna większość myśli podobnie do ciebie to nie znaczy, że ja też muszę się do tego ustosunkować..o to ci chodzi.
Jak już napisałem, nie mam z tym problemu..wyraziłem tylko swoje zdanie, natomiast ty ewidentnie masz problem ze zrozumieniem tego, i ciągle zarzucasz mi to, że jestem głupi..po prostu.. musi wyjść na twoje!.. bo jak inaczej? Oby ci zmarszczki nie wyszły od taj frustracji. Jeśli masz mnie za głupka .. to po co dyskutujesz z głupkiem?

hahha, a na dodatek jesteś niekonsekwentny. Specjalnie cię sprowokowałem, a zastrzegałeś że już nic więcej tu nie napiszesz

użytkownik usunięty
Christopher_Moltisanti

I co niby chciałeś osiągnąć tą "prowokacją"?.. żałosny typ... a tak przy okazji..polecam ci książki typu.. "zły dotyk boli całe życie" .. siema :)

''żałosny typ... a tak przy okazji..polecam ci książki typu.. "zły dotyk boli całe życie" .. siema :)''

i tym o to tekstem spadłeś na samo dno śmieszności... siema:)

Christopher_Moltisanti

Już wiem jak ci to wytłumaczyć! Na filmwebie nie dodajesz osoby jako osoby tylko dodajesz obsadę filmu. Jeśli Wojewódzki był w obsadzie Testosteronu, Miodowych lat, Samego życia to oczywistą oczywistością jest to że znalazł się w obsadzie tych filmów na filmwebie. Dlatego ma tu profil. Zgodzisz się czy nie? Czy według ciebie jakaś osoba powinna oceniać czy czyjaś rola była znacząca czy nie? Jeśli tak to mam nadzieję że nigdy nie będziesz miał własnego portalu filmowego:)