Wie ktoś, czy ma wyjść trzecia część filmu Percy Jackson?
Niektórzy mówią, że tak, a inni, że nie.
Mam nadzieję, że nie wyjdzie, bo tam nie ma ważnych scen opisanych w książce.
Właśnie ! No cóż, może film był mało podobny do książki, ale jednak był fajny . Wyobrażałam to sobie całkiem inaczej a reżyser inaczej więc nakręcił tak jak chciał. Ale mimo to chciałabym żeby wyszła następna część filmu!
Chyba powstanie, bo kończy się na tym, że córka Zeusa wraca do żywych i wtedy oni rozumieją, że Runo jest silniejsze niż myśleli. I potem jeszcze jest kadr na tą skrzynie gdzie zamknięty został Kronos i ona świeci
Powinna być następna część. Po pierwsze nie było powiedziane że luke nie żyje, cykl op go nie zjadł, kronos jeszcze powstanie w następnych częściach (naprawdę, bo czytałam wszystkie części). Moim zdaniem powinna być następna kontynuacja filmu.
http://www.filmweb.pl/film/Percy+Jackson+and+the+Olympians%3A+The+Titan%27s+Curs e-2014-597222
Więc chyba jednak będzie :)
najlepiej by było gdyby zorganizowali drugą serie Perciego czyli olimpijscy herosi i wszystkie zgodnie z fabułą i treścią książki chyba ze ci którzy kręcą ten film nie umieją czytać
Już się przyzwyczaiłam, że te wszystkie ''super ekranizacje'' są jedynie słabymi adaptacjami nastawionymi na zarobek. Percy szału nie robi, ale ogląda się przyjemnie. Wiadomo, książka 100 razy lepsza, ale rzadko zdarza się żeby film był lepszy od papierowego pierwowzoru, a tym bardziej, by wiernie oddawał jej fabułę.
Muszą zrobić kolejną część, ponieważ "Morze potworów" skończyło się tym, że Thalia wróciła do życia potem padły słowa Percyego (że może nie chodziło o niego tylko o Thalie...) Więc moim zdaniem będzie kolejna część. Bo przecież nie mogli skończyć filmu w ten sposób bo to trochę "śmieszne" zakończenie!
Noo fakt. Ale myślę, że ten film miał wątki takie na "wszelki wypadek" np to, że Kronosa niby zabił, albo, ze wlasnie ta Thalia się budzini MOZE nie chodzilo o nią. Jeśli zrobią 3 część to będą mogli to wszystko pociągnąć, Kronos sie odrodzi wiadomo jak itp. A jak nie zrobią to będzie mozna sobie tlumaczyc, ze jednak chodzilo o Percyego i Kronos zdechł na Amen xD. Ale mam wieeelką nadzieję, że zrobią 3 część, kocham tą całą serię i mogliby z tego zrobić świetne uniwersum.
Ja bym chciała, żeby ktoś na nowo nakręcił ten film z innymi aktorami i fabułą bardziej przypominającą książkę. No błagam... w filmie usunęli świnkę morską, czyli Percy` ego, a to była najlepsza scena!
Sorry, że cię zasmucę ale Bedzie bo Pan Logan ma podpisaną umowę na 3 pierwsze części. A jak już zrobi 3 to będzie słabe zakończenię więc będzie robił dalej
P.S na końcu części 2 Chejron mówi, że to chyba nie koncie ( I trumna kronosa dalej świeciła )
Na końcu z trumny Kronosa odpadają ''kamienie" i Percy mówi, że Thalia może być ich zgubą albo wybawieniem. Dodatkowo w poprzednich filmach nie było wyjaśnionych najważniejszych spraw z książki takich jak ostateczna walka, Bianka i Nico di Angelo czyli dzieci Hadesa. A Luke mógł uciec Polifemowi więc mógłby wskrzesić Tytana. Między innymi dlatego można wywnioskować, że powinny być : trzecia, czwarta i piąta części filmu.
Co wy ludzie gadacie?! Boze, nie rozumiecie, ze ten co nie czytal ksiazki (na przyklad ja) to film jest super, watki wsparcia milosci, Kronos moze powstac Haloo to tylko film, film jest swietny najlepszy, ktory ogladalam, prosze Logan jezeli to czytasz i sobie tlumaczysz na angielski to powiec rezyserowi ze film jeat swiety wszystkim znajomym w moim wieku on sie bardzo podoba, jest najlepszy, prosze nie rezygnujcie z niego zrobcie jeszcze 3 czesci, prosze to dla waszych wiernych fanow. PROSZE
Ale to miała być adaptacja książki, prawda? No i my tu piszemy o tym, że ani trochę nie jest wzorowana na książce, a powinna. Tyle w temacie.
Na podstawie książki nie jej odwzorowanie. To że coś jest na podstawie nie znaczy że wszystko można zawrzeć w filmie i robić dokładnie to co jest napisane bo film trwałby jak hinduskie produkcje czyli 4godz. A ten film jest swietny.
Film wzorowany jest na książce a nie jest jej kopią.!!!!
Uważam ze ten film był swietny pomimo to ze nie jest KOPIĄ książki. Więc z powyższą odpowiedzią muszę się zgodzic
Kaja_Kowalska ma rację. Film to film nie musi być najlepszy ale jest bardzo fajny. Wszystkim zależy żeby odwzorowywał ksiązki, ale po co? Jak ktos jets ciekawy to może przeczytać ksiązki a ktoś może lubić bardziej filmy. Są bardzo ciekawe (i kksiążki i filmy) więc dobrze by było gdybyście nie hejtowali filmów za to że są filmami i nie oddają wzoru z książek
Film ssie. Zrozumiesz gdy przeczytasz książki. Bohaterowie są .... inni. Percy jest mega wydumany, Annabeth taka.... nie ważne. Też tak myślałem (jak ty) ale to autor wymyślił tę historię i to on najlepiej ją przedstawił. Mnóstwo w filmie błędów i niedociągnięć. A nie zrobią trójki, bo np. wykorzystali już bezmyślnie hydrę i nie będzie ,,Pączkobrania" (xddd),
Kronos zniszczony (WTF to ekranizacja powinna być na wzór książki, anie na odwrót!!!!) Reżyser pewnie za pieniądze kupił sobie nowe zabawki. nienawidze filmu - książka wymiata
Będzie nie zapominajcie o końcu tego filmu gdzie thalia mówi kim jest a w następnej części jak będą w tym zamku Z Nico i Biancą to tam Kronos nie musi brać udziału. Może wydawać rozkazy z tartaru
A poza tym Adi 226 ma rację pod konieć Chejron powiedział że to nie koniec i trumna się świeciła. I czy percy wrzucił ją do tartaru czy zostawił na górze?
Ktoś sobie wymyślił ze Percy ją wrzucił do tartaru. A poza tym w 3 części (w książce) nie występuje Kronos, ale jest tam jego sarkofag. Jets tam Luke bo przeżył, ale na koniec spada z 15 metrów do morza (ale dalej przeżywa) a Percy dalej nie zabije Kronosa. Kronos będzie żywy dopiero w 4 części.
Ale to i tak dobrze że są filmy bo reklamują ksiązki. Ja zaczęłam czytać bo oglądnełam filmy, przeczytalam wszystkie (są super) ale filmy też są odjazdowe
I czekam na następną część bo chce zobaczyć jaki mieli pomysł na wydanie! Pozdrawiam wszystkich fanów :)
Muszę się przyznać że nie przeczytałam tej książki, ale wierze wam że jest ona bardzo ciekawa
po za tym reżyserzy także mnie zaciekawili tymi filmami i ja cierpliwie czekam na kolejną część serii tych książek :)
Mi się wydaje, że jeżeli mieliby zrobić reszte części to mogłoby być tak, iż Kronos powstanie ponownie tyle, że wzmocniony, z armią itp. Pomimo baaardzo kiepskiej drugiej części mam nadzieje, że wyjdzie trzecia i będzie podobniejsza do książki.
Raczej wyjdzie lecz jeszcze nie ma opisane kiedy wiem tylko że ma wyjść w 2016 ale kiedy to jeszcze nie wiem
Skąd masz takie info? Jak ostatnio śledziłam zapowiedzi na rok 2016-2017 to nic o 3 części tego filmu nie wyczytałam.
Mam pytanie do innych użytkowników- gdzie jest napisane, że Logan podpisał kontrakt na 3 części? Te informacje są wyssane z palca ludzie.
Filmu do książki nie ma co nawet porównywać, ale był w miarę do przyjęcia. Uwielbiam Logana więc z chęcią zobaczę go na ekranie :)