Weszłam sobie na strone filmwebu o Angelinie Jolie...i ktoś podsunął fajną grę...Więc pozwolę sobie ją zapożyczyć,a polega ona na tym:D,że ja zadaje pytanie wy odpowiedacie,ten kto odpowie zadaje nastęne pytaNIE itd.
Zaczne od prostego:)
Madonna to imię piosenkarki czy imię...?
ZAPRASZAM DO GRY:)
W scenie tańca pierś Madonny wysuwa się z body i widać sutek. Jak się nazywa piosenka nagrana w duecie z Princem?
Christopher Flynn.
Jaki był 1 singiel(mowa o promujących album)w karierze Madonny,który nie dotarł do 1 miejsca.?
Nie wiem Dita czy dobrze sformułowałaś swoje pytanie ale 5 pierwszych singli madonny nie dotarło do pierwszego miejsca; Everybody,Burning Up,Holiday,Borderline,Lucky Star. Pierwszy numer 1 madonny to Like a Virgin. A żeby wprost odpowiedzieć na twoje pytanie to: Pierwszym singlem Madonny który nie zdobył pierwszego miejsca na listach przebojów było : Everybody.
Moje Pytanie:
Z jakiej przyczyny wytwórnia nie pozwoliła na to by Madonna znalazła się na okładce swojego pierwszego singla: Everybody.? W razie problemów podpowiem.
Tez sie zastanawialem co z tym pytaniem zrobic... Pierwsze miejsce, ale gdzie? W domysle stawia sie zawsze na Billboard i to tą główną TOP 200, bo w koncu list Billboardu jest ho ho i wiecej.
Co do Twojego pytania.. Chodzilo o to ze Madonna brzmiala jak czarna wokalistka wiec mogla sie dobrze sprzedac wsrod afroamerykanow - to byla opinia ludzi z Sire. Nie do konca sie z tym zgadzam. Gdyby dowiedzieli sie ze jednak jest biala, to sprzedaz mogla by byc gorsza. Takie tam.. Z drugiej strony, tak sobie teraz mysle, ze to pokazuje jak wtedy ćwierć wieku temu nie wierzono w nią. Chciano wmówić ludziom, że jest czarna. Jak długo chciano grać w ten sposób? Wydało by się szybko i kolejna gwiazdka przeminałem z wiatrem, huraganem..
OK, next question is: promocja plyty Bedtime Stories przez Warner po sukcesie singla Secret oraz Take A Bow byla tak nie zgrana i chaotyczna, że wiele stacji radiowych zaczelo grac pewien kawałek z tej plyty, który w rzeczywistości nie byl singlem i nie planowano wydawać go na takim formacie... Jaka to piosenka była?
Własnie chodzilo mi o singiel "Erotica",który jako singiel promujący album nie został numerem 1,ale równie i dobrze mogło to być "Everybody".Zle sformułowałam pytanie.No więc,
Chodzi o "Don't Stop".
Pyt:czy Warren Beaty poprosił Madonne o rękę??
Max Factor, Pepsi, H&M "M by Madonna" i Ariake
Na jakich instrumentach Madonna potrafi/potrafiła grać?
Na perkusji, gitarze, uczyla sie grac na skrzypcach i fortepianie. Podaj nazwiska trzech znanych osoby, ktore razem z Madonna braly udzial w sesjach zdjeciowych do ksiazki "Sex"?
Wbrew pozorom pytanie jest bardzo niejednoznaczne więc odpowiem tak:
1. W 1979 roku Madonnie "ukazała się" pierwsza "szansa" zaistnienia w świecie muzycznym. Wyjechała wtedy do Paryża pod okiem Jean'a Vanloo i Jean'a Claude'a Pallerin'a. To był jej pierwszy kontakt z profesjonalnym managerstwem.
2. W 1981 roku Madonna pracowała dla Camille Barbone. Mamy z tego kilka pamiątek.. Te cudaczne nagrania w stylu "High Society" itp.
3. No i oczywiście Freddy DeMann, pod okiem którego Madonna już w pełni zaistniała.
Myślę jednak, że chodziło Ci o Freddiego DeManna.
Moje pytanie: Jaki ma tytuł nagranie z sesji studyjnej albumu "Confessions On A Dance Floor", które nie ukazało się na tej płycie a w styczniu 2008 roku pojawiło się w sieci (powstałe we współpracy z Mirwaisem)?
Hmm, styczeń 2008? Chodzi może o The beat goes on? albo o Candy shop?
Następne pytanie: Jaki klor dominuje na najnowszej okłądce płyty "Hard Candy"
Niestety nie! :) Czuję, że moje pytania są raczej zakręcone. Te 2 utwory sa z sesji do "Hard Candy". Natomiast w styczniu w sieci pojawił się kolejny odrzut z "COADF"... No właśnie, co to jest...?
No wiesz. nie każdy ściąga tyle z sieci:p nie no żartuje-ale nie mam pojęcia. Może "Superpop", nie bo to już było...
Jam Ci zwykły kolekcjoner tylko! :) To ja Ci odpowiem: "Keep The Trance". Wal zatem ze swoim pytaniem, tylko nie o kolor okładki "Hard Candy" bo ja Ci odpowiem, że jest bardzo różowo-czerwona i znów będzie moja kolej na zakręcone pytanie...
Pozdrawiam!
Mother & Father:P
A piosenka o Seanie Peanie to może..."Live to tell" - no tak gra w teledysku:P
Jaka Włoska aktorka jest widoczna przez kilka sekund w pierwszym teledysku do "American Life"?
aktorka widoczna na clipie w 2:35 minucie to sophia loren...
moje pytanie. podczas ktortego koncertu trasy confessions tour , madonna przyjela glebe na scenie spiewajac Hung up?
Czy pamiętacie tą pamiętną noc w Malibu,gdy Madonna wzięła rozwód z S.Penn'em,??Co sie wtedy stało czy Sean ją pobił??
sory cos sie dzieje napisalam odp a gdy opublikowalam jej nie było.Odp w Dani .Pyt:
Czy pamiętacie tą pamiętną noc w Malibu,gdy Madonna wzięła rozwód z S.Penn'em,??Co sie wtedy stało czy Sean ją pobił??