Meryl Streep

Mary Louise Streep

8,2
120 336 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Meryl Streep

Meryl Streep jest wielka - podajcie listę jej najlepszych ról

tomaszdarwin

Dla mnie to:
1)Godziny
2)Wybór Zofii
3)One True Thing
4)Diabeł Ubiera się u Prady

tomaszdarwin

Tak jest wielka, najwieksza!
Ty masz pojecie jakie to trudne ulozyc je w kolejnosci ulubionych/najlepszych dla Ciebie ;) Na pierwszym miejscu moglabym wymienic kilka, conajlmniej, gdzie kolejnosc jest w zasadzie przypadkowa: Godziny, Co sie wydarzylo w Madison County, Sophie's Choice, One True Thing, The Devil wears in Prada, Pozegnanaie z Afryka, Adaptacja, Watpliwosci, no i nowe Juile&Julia gdzie jest absolutnie fenomenalna. Poza tym moglabym wymienic tu cala jej filmografie :D Nie potrafie chyba tak wybrac jednego ze wszytskich ;)
Pozdrawiam...

tomaszdarwin

Dom dusz, Godziny, Diabeł ubiera się u Prady, Co się wydarzyło w Madison County, Sprawa Kramerów, Wątpliwość, Mamma Mia!, Lemony Snicket, Adaptacja, Koncert na 50 serc, Pożegnanie z Afryką- według mnie to jej najlepsze role.

tomaszdarwin

"Wybór Zofii", "Koncert na 50 serc", "Godziny", "Wątpliwości", "Julia&Julia", "Co się wydarzyło w Madison County". Trudno wybrać te najlepsze, jak wszystkie jej role są świetne:) Jejku Meryl Streep to chodząca doskonałość!!!!!

tomaszdarwin

A wiecie, że nie mogę nigdzie dotrzeć do "Koncertu na 50 serc" i "Dom dusz"? Wierzę na słowo, że Meryl jest jak zwykle porażająca, ale chciałbym obejrzeć te pozycje a nie mam jak... help?

tomaszdarwin

W mojej opinii nie jest nawet jedną z lepszych aktorek wszechczasów, a co dopiero najlepszą. Owszem, jest bardzo dobra, ale nazbyt mechaniczna. W każdej swojej roli używa tych samych manieryzmów, gestów. Z czasem zaczyna to widza (w tym przypadku mnie) irytować. Jednakże oto lista w mojej opinii jej 5 najlepszych ról:
1. "Krzyk w ciemności"
2. "Wybór Zofii"
3. "Kochanica Francuza"
4. "Silkwood"
5. "Co się wydarzyło w Madison County"

Specjalne wyróżnienie wędruje do "Ze śmiercią jej do twarzy", gdzie zawsze wywołuje uśmiech na mojej twarzy, do ucha do ucha.

tomaszdarwin

1 "Godziny"
2 "Co się wydarzyło w Madison County"
3 "Koncert na 50 serc"
4 "Julie&Julia"
5 "Pożegnanie z Afryką"
6 "Zgaga"
7 "W obronie życia" :)

tomaszdarwin

"Anioły w Ameryce" ! - obok wymienionych wcześniej.
Rola rabina - przejdzie do historii kina.

tomaszdarwin

Co się zdarzyło w Madison Country.