Ostatniego dostało za Wybór Zofii, wcześniej za Sprawę Kramerów. I teraz: kolejne role Meryl były nie tylko wybitne, ale nawet lepsze od tej w Wyborze Zofii. Dom dusz, Diabeł ubiera się u Prady, Wątpliwość, Godziny, Adaptacja, Co się wydarzyło w Madison County i wiele innych to wspaniałe role za które powinna dostać po kolei Oscary. I teraz znów wybitna kreacja Julii Child w "Julie&Julia". Jeśli w tym roku ona nie dostanie Oscara, to znaczy że Oscary są już naprawdę nic nie warte. Np. Oscara dostaje świetna Mirren, a nie GENIALNA MERYL, której Helen nie dorównuje w Królowej do pięt. Oscar musi być!!!
ok, umowmy sie, role meryl sa genialne, ale malo ,ktore z tych co wymieniles sa lepsze od naszej zosi. i to jest fakt. ale ja na przyklad buntuje sie przed kramerami. kreacja byla dobra, ale te ,ktore wymieniles o niebo lepsze. owszem uwazam ,ze za kramerow zasluzyla, ale za inne jeszcze bardziej. a z helen do sciema, wstrenta brytyjka. mysle ,ze w tym roku dostanie tego oscara, jak nie to sie niezle wkurwie i skoncze z tymi oscarami.
Tylko co najbardziej irytuje? Glob, Aktor i inne nagrody dla Sandry Bullock. W "Blind Side" nie pokazała nic za co można by ją nagrodzić. Zagrała jak w wielu innych swoich filmach jak np. "Przeczucie" czy "Miss Agent". Meryl ma moim zdaniem duże szanse za obraz "Julie i Julia" ale ma w Bullock mocną przeciwniczkę (która moim zdaniem dostała globa dzięki znajomościom). Kibicuję bardzo Meryl ale znając życie to się przeliczę. Co do ról to się zgadzam. W "Wyborze Zofii" dała nam występ, który można zakwalifikować do najlepszych kreacji w historii kina. Podobała mi się jeszcze w: "Pokoju Marvina", Diabeł ubiera się u Prady", "Wątpliwości", "Po pierwsze nie szkodzić". Trzymam kciuki do 7 marca.
Olśniewająca, zniewalająca, ideau i nieziemsko utalentowana, wszechstronna:) A Oskar należy się jak żadnej aktorce!!!!!
biedna meryl. widzieliscie komentarz blazeja 2? poprostu zal dupe sciska. wiecie, zastanawiam sie, kochamy ja tak bardzo... mysle ,ze nam bardziej zalezy na jej wygranej niz jej. xD
dokładnie takie samo stwierdzeni9e przeczytałam w jakimś artykule o OSKARACH, że Meryl sprawia wrażenie jakby średnio ją interesowało to czy dostanie oskara, za to fani potrzebują go dużo bardziej :)
cos w tym jest:DD::DD
ale ja licze ze w koncu ja nagrodza, choc nigdy chyba nie przeboleje przegranej z helen mirren. rola mirandy jest powalajaca, ale coz... mam nadzieje ze dostanie w koncu 3 oscara, a bullock to niech wraca do tych swoich trzeciorzednych komedyjek bo i tak pewnie juz nie da zagrac niczego dobrze. a globa wygrala bo to stowarzyszenie kocha kase i przepych a skoro bullock byla najbardziej kasowa aktorka 2009 roku to zrobilo to swoje.... zwlaszcza ze nie byla ona faworytka do nagrody, raczej carey mulligan.
Moim zdaniem, trzeci Oscar się należy, ale napewno nie za "Julie&Julia". Jak dla mnie to jedna z jej njgorszych ról. No, ale członkowie Akademii znają się na tym raczej lepiej ode mnie.
Pozdrawiam
oskar w kategorii najlepsza aktorka pierwszoplanowa nie jest przyznawany za film, tylko jak nazwa wskazuje za rolę; film nie musi być arcydziełem, ale zagrać można w nim bardzo dobrze i to właśnie zrobiła Meryl; co do trzeciego oskara dla niej, wydaje mi się, że za kilka lat nie będzie pamiętał za jakie filmy dostałą oskary, ale, że zdobyła ich trzy (lub może w przyszłości więcej :)) chociaż w stosunku do innych ról za które była nominowana, powiedzmy, że ta w julie&julia plasuje się w moim prywatnym rankingu w drugiej ósemce
Powiem szczerze,że nie wiem...
Meryl jest moją ulubioną aktorką i wiem(jak inni zresztą)że zasługuje na tego Oscara..jej kreacja Julii Child była wspaniała..mimika,głos itd.Wiem również,że Sandra Bullock też zasługuje na tego Oscara,jednak kibicuję Meryl,bo bardziej podobał mi się film Julie&Julia.
Pozdrawiam ;)
Meryl jest świetna! Wydaje mi się że ten Oskar powędruje do niej. Zresztą jeśli nie, myślę, że Meryl i tak nie będzie zawiedziona. Ma za sobą rzeszę fanów, którzy bez względu na wszelkie okoliczności za nią pójdą. Wielcy ludzie darzą ją szacunkiem i uznaniem. Jest uznana za najlepszą aktorkę wszech czasów. To jest prawdziwa nagroda. Nie potrzebne jej już żadne oskary ;) Każdy wie, że jest najlepsza w swoim fachu i ona z pewnością zdaje sobie z tego sprawę, dlatego nie musi się dodatkowo dowartościowywać jakimiś statuetkami.
Zgadzam sie ;) Meryl na pewno dostanie Oskara, nie ma innej opcji..
Tak na marginesie, orientuje się ktoś kiedy i o której bedzie to wreczenie Oskarów?? i czy jest jakis sposob zeby w ogole to zobaczyc? TV, Internet? Bardzo mi na tym zalezy ;P Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.
7 marca o 2.00 w nocy, w telewizji na canal+ oraz w inernecie; adresy stron poznamy penie w dniu gali
Bardzo Ci dziekuje Kasiu :) Na pewno bede oglądał.. Mimo tego ze nie posiadam Canal + nie przegapie tego :P W internecie znajda sie strony z transmiją Live, jesli nie, poproszę kogos aby mi nagral. Jeszcze raz wielkie dzięki...