Meryl Streep

Mary Louise Streep

8,2
120 803 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Meryl Streep

Mam na myśli to, że Meryl będąc generalnie na pierwszym miejscu (nie licząc chwilowych okazjonalnych spadków z powodu przekroczenia przez kogoś progu 1000 głosów) ma średnią /ważoną/ głosów 8,09. Z taką średnią nie załapałaby się nawet do pierwszej setki w rankingu aktorów płci brzydszej;)

O ile zgadzam się, że wśród mężczyzn jest zdecydowanie większa konkurencja, to akurat nie znajduję wielu aktorów lepszych niż Meryl Streep.

Myślę, że w rankingu ogólnym powinna znaleźć się w pierwszej dziesiątce. A już co najmniej dwudziestce.. Tymczasem gdyby zrobić takie zestawienie, to na 'dzień dzisiejszy' była by może dwusetna..

Eveleena

To jest beznadziejne......nie jestem feministą, ale wskazałbym przynajmniej 20 aktorek, które powinny znaleźć się w pierwszej 100, i nawet ok. 5 w pierwszej 10, max. 20; pozdrawiam!

przemek_791

U mnie Meryl jest na drugim miejscu, zaraz po Jacku Nicholsonie :)

Eveleena

To jest po prostu chore! Z czystym sumieniem moge powiedziec ze nawet wsród mezczyzn nie ma lepszego aktora od Meryl, zaraz za nia, czyli na drugim miejscu umiescilabym Roberta de Niro, na trzecim Jacka Nicholsona i Ala'a Pacino, potem jakies kobiety pewnie by sie znalazly. Taka prawda... Moze lepiej nie laczmy tych dwoch rankingow bo to bylaby chora rywalizacja, co nie zmienia faktu ze cala sprawa wyglada dosyc dziwnie i wcale mi sie nie podoba...

Eveleena

dobrze, że Filmweb rozdzielił ranking na aktorki i aktorów, bo nie byłoby żadnej aktorki w pierwszej 100, poza tym Meryl która jest pierwsza w rankingu kobiet ma ocenę 8.03, a Robert De Niro, który jest pierwszy w rankingu aktorów ma ocenę 8.9
szkoda gadać :(

kasia_1493

Mnie szczerze mówiąc wydaje się, że jakby połączyć te rankingi to po jakimś czasie sprawa by się unormowała (oczywiście zostawiając możliwość obejrzenia rankingu wyłącznie kobiet i wyłącznie mężczyzn)
O to dlatego, że wiele ludzi sugeruje się aktualną oceną, miejscem w rankingu i ocenami innych przy własnej ocenie.

Ale cieszę się, że nie tylko mnie ta sprawa drażni ;)
Pozdrawiam