Meryl Streep

Mary Louise Streep

8,2
120 363 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Meryl Streep
Anaissa

Dobrze wiemy, że nie ma takiej jednej ale jak już muszę wybierać to może siostra Aloysius z "Wątpliwości"

kam001

Jest takich wiele :-) Dla mnie:
"Żelazna Dama"
"Wątpliwość"
"Jedny Prawdziwa Rzecz"
No i oczywiście arcydzieło:
"Wybór Zofii" ;-) I jeszcze wiele,wiele innych :-)

meryl_streep1

"Pocztówki znad krawędzi" - bardzo fajna rola

kam001

Ojjjj tak :-) Szczególnie jak Meryl śpiewała w końcowej scenie <3 Albo ta scena w szpitalu kiedy przychodzi do swojej matki :-)

meryl_streep1

:):) dokładnie
jest jeszcze duuzo dobrych ról Mer :)
"Zgaga"

Anaissa

"Żelazna Dama", "Wybór Zofii", "Co się wydarzyło w Madison County", "Diabał ubiera się u Prady", "Watpliwość.

Anaissa

szczególnie polecam Meryl w filmach: Jedyna prawdziwa rzecz, Wątpliwość, Godziny, Adaptacja i Co wydarzyło się w Madison County, Silkwood i Julie i Juli. Nie jestem w stanie wybrać jednej.

patrycj

moje typy to:
Wątpliwość, Wybór Zofii, Diabeł ubiera się u Prady, Silkwood, Pożegnanie z Afryką i Godziny ;))

wiwix

Najlepsza? Szczególnym sentymentem darzę Donnę z ,,Mamma mia" - od tego wszystko się zaczęło ;)).
Mój ranking:
,,Łowca jeleni" ; ,,Wybór Zofii" ; ,,Dom dusz"; ,,Co się wydarzyło w Madison County"; ,,Jedyna prawdziwa rzecz";,,Koncert na 50 serc";,,Diabeł ubiera się u Prady" & ,,Mamma mia".

Pani_Dziobak

Polecam http://akcja91.blogspot.com/

Anaissa

Najpiękniejsza wg mnie rola Merylki to Clara z "Dom Dusz". Pięknie.

elfosz

Dokładnie :-) Ogólnie ten film jest piękny ;-)

Anaissa

Jak dla Mnie na pierwszym miejscu "Diabeł ubiera się u Prady " na drugim "Wątpliwośc"

Anaissa

Nie wszystkie filmy z Meryl oglądałam, ale z tych, które znam to 1. "Diabeł ubiera się u Prady" 2. "Co wydarzyło się w Madison County" 3. "Żelazna dama".

Anaissa

Sprawa Kramerów