Dobrze wiemy, że nie ma takiej jednej ale jak już muszę wybierać to może siostra Aloysius z "Wątpliwości"
Jest takich wiele :-) Dla mnie:
"Żelazna Dama"
"Wątpliwość"
"Jedny Prawdziwa Rzecz"
No i oczywiście arcydzieło:
"Wybór Zofii" ;-) I jeszcze wiele,wiele innych :-)
Ojjjj tak :-) Szczególnie jak Meryl śpiewała w końcowej scenie <3 Albo ta scena w szpitalu kiedy przychodzi do swojej matki :-)
"Żelazna Dama", "Wybór Zofii", "Co się wydarzyło w Madison County", "Diabał ubiera się u Prady", "Watpliwość.
szczególnie polecam Meryl w filmach: Jedyna prawdziwa rzecz, Wątpliwość, Godziny, Adaptacja i Co wydarzyło się w Madison County, Silkwood i Julie i Juli. Nie jestem w stanie wybrać jednej.
moje typy to:
Wątpliwość, Wybór Zofii, Diabeł ubiera się u Prady, Silkwood, Pożegnanie z Afryką i Godziny ;))
Najlepsza? Szczególnym sentymentem darzę Donnę z ,,Mamma mia" - od tego wszystko się zaczęło ;)).
Mój ranking:
,,Łowca jeleni" ; ,,Wybór Zofii" ; ,,Dom dusz"; ,,Co się wydarzyło w Madison County"; ,,Jedyna prawdziwa rzecz";,,Koncert na 50 serc";,,Diabeł ubiera się u Prady" & ,,Mamma mia".
Nie wszystkie filmy z Meryl oglądałam, ale z tych, które znam to 1. "Diabeł ubiera się u Prady" 2. "Co wydarzyło się w Madison County" 3. "Żelazna dama".