Moim zdaniem zdecydowanie rola w filmie "Wątpliwość" oraz "Diabeł ubiera się u Prady" natomiast za chiny bym jej nie dał oscara za "Sprawę Kramerów" na dodatek w kategorii aktorki pierwszoplanowej ( na ten przykład Helen Hunt za role w filmie "Sesje" otrzymała nominacje jako aktorka drugoplanowa nie wiedzieć dlaczego skoro winna dostać za pierwszoplanową)oraz w filmie "Zelazna Dama" to równiez jakaś pomyłka akademii.
"Zelazna Dama" to równiez jakaś pomyłka akademii."??? Pomyłka? Rozumiem możesz mieć inne zdanie,ale...szok bo dla mnie w pełni zasłużony oscar. Zero wątpliowści co do tego.
Nie mówie że zagrała źle , choć film sam w sobie kuleje. Moim zdaniem jednak, laureatka tamtego rocznych oscarów była zdecydowanie Glen Close .
To prawda w filmie czegoś brakuje...ale to nie był oscar za film tylko za aktorstwo. Glenn Close, świetna aktorka, co do niej się zgodzę może nawet nie chodzi tutaj o zdobycie oscara,ale Bafta czy Złoty Glob należał się jej. Jednak 2012 rok zdecydowanie należał do Meryl nawet jeśli film nie był wystarczająco zadowalający.
Zgadzam się .Złoty glob czy Bafta winna dostać jak pies budę.Mam nadzieje że w końcu dostanie oscara oby nie za całokształt bo to takie oczywiste tylko za jakąś konkretna rolę (choć takich już kilka miała)
Zdecydowanie "Diabeł ubiera się u Prady". Do końca życia będę zachwycona jej postacią, nie rozumiem dlaczego nie ma za to Oskara, bo jak najbardziej jej się należało...
o tak "to właśnie dzięki jej jej kreacji ten film (diabeł ubiera się u Prady) można oglądać go wiele razy.
Dokładnie. Jeżeli w postać Mirandy wcieliłaby się inna aktorka, to nie wiem czy efekt byłby chociaż w 50% podobny... Meryl nadała niewiarygodny charakter tej postaci, chociaż z drugiej strony szkoda, że jej wątek nie jest aż tak rozwinięty jak w książce którą z całego serca polecam - idealne uzupełnienie i rozwinięcie filmu.
Mhmm, przecież za Kramerów dostała Oscara za rolę drugoplanową więc nie do końca rozumiem czemu ma służyć Twój wywód? Jak dla mnie mowa w sądzie wbija w fotel! Powinna dostać jeszcze za "Godziny" jest tam perfekcyjnie melancholijna i nie da się oderwać od niej wzroku i może jeszcze "Adaptacja"?
Zgadzam się w filmie "Wątpliwość " ona i Hoffman stworzyli wręcz mistrzowskie kreacje. Szkoda tylko że akademia tego nie doceniła.
Bardzo żałuję, iż film ,,Dom dusz" nie był nominowany do żadnych nagród. Według mnie to jeden z lepszych w jej całej filmografii. Ponadto ,,Diabeł..." i ,,Koncert na 50 serc".
Meryl powinna dostać Oscara za każdą rolę, ponieważ w każdej roli jest genialna.
Czy to, że lubię z nią filmy oznacza, że jestem jak to nazwałeś "fanatyczką"? Napisałam tak dlatego, że w każdej roli dała popis i te wszystkie nagrody i nominacje o tym świadczą. Więc proszę nie oceniaj mnie jak mnie nie znasz.
a to ty nie masz własnego zdania?Ilość nagród twoim zdaniem świadczy o tym czy ktos zajmuje u ciebie pierwsze czy drugie miejsce? Miejże swoje zdanie.
Powinna dostać Oscara za "Diabeł ubiera się u Prady". Ten film dzięki niej jest wspaniały. Oglądałam ten film parędziesiąt razy i jeszcze mi się nie znudził. jej gra aktorska jest świetna. Według mnie Meryl Streep jest najlepszą aktorką.
A film, który podoba mi się najbardziej z Meryl to 'Co się wydarzyło w Madison County' (<3) i "To skomplikowane" :))
moim zdaniem powinna dostać Oscara za "Godziny" "Żelazną Damę" i "Co się wydarzyło w Madison County" :)