Meryl Streep

Mary Louise Streep

8,2
120 416 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Meryl Streep

Moim zdaniem zdecydowanie rola w filmie "Wątpliwość" oraz "Diabeł ubiera się u Prady" natomiast za chiny bym jej nie dał oscara za "Sprawę Kramerów" na dodatek w kategorii aktorki pierwszoplanowej ( na ten przykład Helen Hunt za role w filmie "Sesje" otrzymała nominacje jako aktorka drugoplanowa nie wiedzieć dlaczego skoro winna dostać za pierwszoplanową)oraz w filmie "Zelazna Dama" to równiez jakaś pomyłka akademii.

maciekb80

"Zelazna Dama" to równiez jakaś pomyłka akademii."??? Pomyłka? Rozumiem możesz mieć inne zdanie,ale...szok bo dla mnie w pełni zasłużony oscar. Zero wątpliowści co do tego.

meryl_streep1

Nie mówie że zagrała źle , choć film sam w sobie kuleje. Moim zdaniem jednak, laureatka tamtego rocznych oscarów była zdecydowanie Glen Close .

maciekb80

To prawda w filmie czegoś brakuje...ale to nie był oscar za film tylko za aktorstwo. Glenn Close, świetna aktorka, co do niej się zgodzę może nawet nie chodzi tutaj o zdobycie oscara,ale Bafta czy Złoty Glob należał się jej. Jednak 2012 rok zdecydowanie należał do Meryl nawet jeśli film nie był wystarczająco zadowalający.

meryl_streep1

Zgadzam się .Złoty glob czy Bafta winna dostać jak pies budę.Mam nadzieje że w końcu dostanie oscara oby nie za całokształt bo to takie oczywiste tylko za jakąś konkretna rolę (choć takich już kilka miała)

maciekb80

Zdecydowanie "Diabeł ubiera się u Prady". Do końca życia będę zachwycona jej postacią, nie rozumiem dlaczego nie ma za to Oskara, bo jak najbardziej jej się należało...

Eleyne

o tak "to właśnie dzięki jej jej kreacji ten film (diabeł ubiera się u Prady) można oglądać go wiele razy.

maciekb80

Dokładnie. Jeżeli w postać Mirandy wcieliłaby się inna aktorka, to nie wiem czy efekt byłby chociaż w 50% podobny... Meryl nadała niewiarygodny charakter tej postaci, chociaż z drugiej strony szkoda, że jej wątek nie jest aż tak rozwinięty jak w książce którą z całego serca polecam - idealne uzupełnienie i rozwinięcie filmu.

maciekb80

Mhmm, przecież za Kramerów dostała Oscara za rolę drugoplanową więc nie do końca rozumiem czemu ma służyć Twój wywód? Jak dla mnie mowa w sądzie wbija w fotel! Powinna dostać jeszcze za "Godziny" jest tam perfekcyjnie melancholijna i nie da się oderwać od niej wzroku i może jeszcze "Adaptacja"?

coconutmilk

fakt.Mój błąd.Dzięki za utwierdzenie mnie w fakcie.

maciekb80

Nie ma sprawy! W kwestiach związanych z Meryl jestem całkiem nieźle obeznana;)

maciekb80

Przede wszystkim Meryl powinna dostać Oscara za rolę w filmie "Wątpliwość".

kamanata22

Noo, jakby nie patrzeć to film jak i rola... na niezłym poziomie.^^

kamanata22

Zgadzam się w filmie "Wątpliwość " ona i Hoffman stworzyli wręcz mistrzowskie kreacje. Szkoda tylko że akademia tego nie doceniła.

maciekb80

Bardzo żałuję, iż film ,,Dom dusz" nie był nominowany do żadnych nagród. Według mnie to jeden z lepszych w jej całej filmografii. Ponadto ,,Diabeł..." i ,,Koncert na 50 serc".

użytkownik usunięty
maciekb80

Meryl powinna dostać Oscara za każdą rolę, ponieważ w każdej roli jest genialna.

gadasz jak jakaś fanatyczka Meryl.

użytkownik usunięty
maciekb80

Czy to, że lubię z nią filmy oznacza, że jestem jak to nazwałeś "fanatyczką"? Napisałam tak dlatego, że w każdej roli dała popis i te wszystkie nagrody i nominacje o tym świadczą. Więc proszę nie oceniaj mnie jak mnie nie znasz.

a to ty nie masz własnego zdania?Ilość nagród twoim zdaniem świadczy o tym czy ktos zajmuje u ciebie pierwsze czy drugie miejsce? Miejże swoje zdanie.

użytkownik usunięty
maciekb80

Myślę, że powinniśmy zakończyć tą dyskusję. Ot moje zdanie.

tak myślałem.

maciekb80

Adaptacja, Godziny, Wątpliwość, Jedyna prawdziwa rzecz-moje statuetkowe przemyślenia.

maciekb80

Powinna dostać Oscara za "Diabeł ubiera się u Prady". Ten film dzięki niej jest wspaniały. Oglądałam ten film parędziesiąt razy i jeszcze mi się nie znudził. jej gra aktorska jest świetna. Według mnie Meryl Streep jest najlepszą aktorką.
A film, który podoba mi się najbardziej z Meryl to 'Co się wydarzyło w Madison County' (<3) i "To skomplikowane" :))

Gutta_Bad

Dla mnie najlepsza aktorką to ona nie jest.Wole Glenn Close czy Jude Dench.

Gutta_Bad

... że o fenomenalnej Bette Davis nie wspomnę.

maciekb80

moim zdaniem powinna dostać Oscara za "Godziny" "Żelazną Damę" i "Co się wydarzyło w Madison County" :)

maciekb80

Według mnie za wszystkie role i za całokształt twórczości OGROMNEGO oscara.