Meryl Streep

Mary Louise Streep

8,2
120 416 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Meryl Streep

No wreszcie, Meryl na nie zasluzyla, i oby na nim zostala!!!

wero55

Taki ch*j :D

wero55

No nie :( spadła na 2.

tomek00225

Spadła, bo oskarowy szał miną. Pierwsze miejsce jest zarezerwowane dla aktorki, która cały czas trzyma wysoką formę. Po za tym tylko osoby bez gustu kierują się tym rankingiem.

użytkownik usunięty
Ezix

Meryl trzyma cały czas formę.

To zależy od punktu widzenia. Myślę, że trudno to dostrzec ale to wyjdzie za parę lat.

Ezix

a ja myślę, że awans Heleny to sprawa "Mrocznych Cieni", w których właśnie gra. :) Fakt, że minął 'oscarowy szał', ale szał na "Mroczne Cienie" też nie będzie trwał wiecznie. ;]

MissCaroline_filmweb

Zgadzam się z tobą. Zanim to zainteresowanie ''Mrocznymi Cieniami'' opadnie swoją premierę będą miały takie filmy jak ''Nędznicy'' czy ''Great Expectations '', w których gra HBC.

Ezix

Czyli szykuje się dużo dłuższa passa Heleny. :) Niespecjalnie ją lubię, ale jeśli zasługuje na takie oceny czemu ma nie być wysoko w rankingu? Myślę jednak, że i Meryl dostanie jeszcze kilka takich ról, którymi zachwyci się świat i to ona wróci na 1. miejsce w rankingu popularności, bo tak go teraz odbieram - niestety.

MissCaroline_filmweb

To ranking top czyli popularności, więc dobrze go odbierasz ;)

Ezix

Skoro ocenia* się kogoś (nie nawiązuję tutaj już do HBC ani M.S.) pod wpływem tylko tego, że zagrał w nowym filmie to nie jest to ranking umiejętności.
*Za oceny "biorą" się bardzo często osoby, które w ogóle nie znają się na filmie, grze aktorskiej itp. Myślą, że jak pójdą na film DO KINA (a nie ściągną go z internetu) to są wielce wyrafinowanymi krytykami. Obejrzą kilka filmów i zdarzają się absurdalne rozpoczęcia dyskusji porównawczych między np. aktorami komediowymi a aktorami "z klasą". Wg mnie takim aktorem (z klasą) jest np. Al Pacino, a komediowym Adam Sandler.
Szkoda, że "Dirty Tricks" stoi w miejscu, dobrze się zapowiada. Po roli w takim filmie Meryl miałaby szansę przeskoczyć Helenę.