Wiem ze napewno nie ma takiej polskiej bo Meryl to jedna jedyna taka, ale mysle ze taka
polska Meryl tez musi byc ;) (przynajmniej podobna)
Chodzi mi o gre aktorska i zeby byla po 40 lub po 50 ;) Jest jakas taka...? :)
Według mnie Krystyna Janda. Jest świetną aktorką i jak na nasze warunki na pewno zasługuje na miano polskiej Meryl Streep. Miała zresztą zagrać w ...Wyborze Zofii, co się jednak nie udało bo komuniści się nie zgodzili. Choć rola Streep była świetna, ciekaw jestem jak w tę postać wcieliłaby się Janda.
nooo ja tez jestem ciekawa jak by Janda wcielila sie w postac Zofii.
Ciekawe czy Meryl wiedziala o Jandzie ?
Ale Meryl Streep zagrala swietnie w Wyborze Zofii, za to dostala zasluzony Oscar ;)
Podzielam waszą uwagę co do Krystyny Jandy :-) Bardzo fajne gra. I ten jej głos...Ostatnio byłam w jej teatrze na spektatklu"Trzeba zabić starszą panią". Musze powiedzieć , że P.Barbara Kraftówna nawet z poważnym już wiekiem zagrała świetnie :-) Wiem, że jest dużo strasza od Meryl,ale jeśli już mamy kogoś do niej porównywać to tylko te aktorki , które grają z zamiłowaniem a P.Kraftówna z resztą tak samo jak i P.Janda napewno kochają swoją pracę :-)
Danuta Stenka :):), myślę, że jej aktorstwo też się kwalifikuje :):)
Co do Krystyny Jandy jestem oczywiście za :)
TAK NAPRAWDĘ TO NIE WIEM KTO JESZCZE ??? NA PEWNO BY SIĘ ZNALAZŁY JESZCZE JAKIEŚ TRZY NAZWISKA NIE WIĘCEJ :):)
Masz rację, tak jakoś strzeliłam . ;D
Nie wiem,czemu, ale na tym zdjęciu wydaje mi się do Meryl, kiedy była młoda trochę podobna: http://filmpolski.pl/z1/14z/8914_1.jpg ale chyba całe podobieństwo kończy się na długości włosów... ;/
:):) dokładnie tak włosy się zgadzają, a jak już poruszyłaś temat "fizycznego" podobieństwa do Meryl to nie mam zielonego pojęcia :):)
no masz racje, chociaz jakby tak ''intensywniej'' poszukac to moze by sie ktos znalazl, ale z tych bardziej znanych to chyba nie ma :)-)
Wydaje mnie się, że p. Jadwiga Barańska jak była młodsza to była podobna do Meryl, ale to tylko moje takie odczucie. :)
no, nawet troche ;) na tej fotce mi Meryl troszke przypomina ;) http://1.fwcdn.pl/p/03/92/392/150248.1.jpg