Meryl Streep

Mary Louise Streep

8,2
120 416 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Meryl Streep

Wiem ze napewno nie ma takiej polskiej bo Meryl to jedna jedyna taka, ale mysle ze taka
polska Meryl tez musi byc ;) (przynajmniej podobna)
Chodzi mi o gre aktorska i zeby byla po 40 lub po 50 ;) Jest jakas taka...? :)

wero55

Według mnie Krystyna Janda. Jest świetną aktorką i jak na nasze warunki na pewno zasługuje na miano polskiej Meryl Streep. Miała zresztą zagrać w ...Wyborze Zofii, co się jednak nie udało bo komuniści się nie zgodzili. Choć rola Streep była świetna, ciekaw jestem jak w tę postać wcieliłaby się Janda.

ferdek_5

nooo ja tez jestem ciekawa jak by Janda wcielila sie w postac Zofii.
Ciekawe czy Meryl wiedziala o Jandzie ?
Ale Meryl Streep zagrala swietnie w Wyborze Zofii, za to dostala zasluzony Oscar ;)

wero55

Podzielam waszą uwagę co do Krystyny Jandy :-) Bardzo fajne gra. I ten jej głos...Ostatnio byłam w jej teatrze na spektatklu"Trzeba zabić starszą panią". Musze powiedzieć , że P.Barbara Kraftówna nawet z poważnym już wiekiem zagrała świetnie :-) Wiem, że jest dużo strasza od Meryl,ale jeśli już mamy kogoś do niej porównywać to tylko te aktorki , które grają z zamiłowaniem a P.Kraftówna z resztą tak samo jak i P.Janda napewno kochają swoją pracę :-)

wero55

Danuta Stenka :):), myślę, że jej aktorstwo też się kwalifikuje :):)
Co do Krystyny Jandy jestem oczywiście za :)

kam001

Zgadzam sie!! Danuta Stenka to tez jedna z lepszych (polskich) aktorek!!

wero55

TAK NAPRAWDĘ TO NIE WIEM KTO JESZCZE ??? NA PEWNO BY SIĘ ZNALAZŁY JESZCZE JAKIEŚ TRZY NAZWISKA NIE WIĘCEJ :):)

kam001

A co powiecie o Danucie Szaflarskiej?

wero55

Hmm ... Pani Danuta bardzo dobra aktorka :)
pzdr

Marzena Trybała ?? :):)

kam001

Trudno wybrać kilka odpowiednik Meryl, bo to raczej niemożliwe. Może Beata Tyszkiewicz...?

talia007

Myślę, że pani Beata raczej nie :):)
jakoś mi nie pasuje :):) bez obrazy

kam001

Masz rację, tak jakoś strzeliłam . ;D
Nie wiem,czemu, ale na tym zdjęciu wydaje mi się do Meryl, kiedy była młoda trochę podobna: http://filmpolski.pl/z1/14z/8914_1.jpg ale chyba całe podobieństwo kończy się na długości włosów... ;/

talia007

:):) dokładnie tak włosy się zgadzają, a jak już poruszyłaś temat "fizycznego" podobieństwa do Meryl to nie mam zielonego pojęcia :):)

talia007

Hmm ... Agata Kulesza ?? :)

kam001

Raczej nie, ona ma za duże usta...
Chociaż może spojrzenie, takie radosne ;]

talia007

No wiesz wizualnie to nie na pewno, ale aktorsko :)

kam001

aktorsko, nawet nawet ;)
a fizycznie to...hmm...nie wiem...
fizycznie sama nie wiem...

wero55

wydaje mi się ze z polskich aktorek nikt nie jest podobnym do M względem urody :):)

kam001

no masz racje, chociaz jakby tak ''intensywniej'' poszukac to moze by sie ktos znalazl, ale z tych bardziej znanych to chyba nie ma :)-)

wero55

Wśród ludu polskiego moż i tak :):) przecież, każdy ma brata bliźniaka :)

kam001

Wydaje mnie się, że p. Jadwiga Barańska jak była młodsza to była podobna do Meryl, ale to tylko moje takie odczucie. :)

armida70

Trochę tak :):) ale nie dokońca tak miejscami zależy jak ją kamera/aparat ujął :):)

armida70

no, nawet troche ;) na tej fotce mi Meryl troszke przypomina ;) http://1.fwcdn.pl/p/03/92/392/150248.1.jpg

wero55

Może jeszcze trochę podobna jest p. Grażyna Barszczewska:)http://1.fwcdn.pl/p/05/05/505/241214.1.jpg