Obejrzałem wczoraj dramat sportowy z Panią Bullock, gdyż pojawiły się głosy, że może zagrozić bogini Streep w drodze po statuetkę i muszę przyznać... Nie ma się czego obawiać!
Osobiście lubię Sandrę Bullock - nic do niej nie mam ale jej kreacja w "The Blind Side" w porównaniu z Julia w wykonaniu Meryl wypada słabo; nie mówię tutaj o gatunkach filmowych - każdy ma swój gust ale na tegorocznej ceremonii Oscarów będę spokojny
Gdybyś miał jako takie pojęcie o Oscarach, to byś wiedział, że w tych nagrodach nie liczy się kto lepiej zagrał, tylko kto jest popularniejszy w danym momencie. Widziałem wszystkie nominowane główne role kobiece i bez dwóch zdań przyznałbym Oscara Mirren, jednakże jest ona bez szans, bo mało kto jej film w ogóle widział (na szczęście mi się akurat udało, chwała niech będzie Niemcom! :P). Oscara zgarnie niestety Sandra, która u mnie w rankingu zajmuje ostatnie miejsce. Nie jest to rola godna nawet nominacji, a co dopiero statuetki, ale jest ona obecnie najpopularniejszą aktorką w Ameryce i tylko to niestety się liczy. Większość głosujących nawet nie ogląda tego na co głosuje, tylko głosują na to o czym akurat jest głośno, co ma tzw. "buzz". Z dwojga złego, wolałbym zobaczyć Streep z trzecim Oscarem, niż Sandrę z pierwszym, ale co zrobić... to nie my głosujemy, ale leniwi członkowie Akademii.
To Ty źle sformułoweś swoją wypowiedź. Jeśli miała to być recenzja filmu Sandry i jej roli, to powinna się znaleźć na stronie filmu lub Sandry. Piszesz tu o Oscarach, więc Ci odpisałem nawiązując do Oscarów. Widzę jednak, że zupełnie niepotrzebnie, bo jako FANatyk Meryl nie jesteś zdolny do prowadzenia jakichkolwiek dyskusji. Tutaj już moja rola się więc kończy.
I chwała Ci za to, że się kończy...
... fanatyzm Streep to akurat pochwała ;D
A tak poważnie to widzę mijamy się w temacie - gdzieś na forum Meryl przeczytałem, że Oscara wytrącić jej może TYLKO Sandra, toteż z miejsca obejrzałem NAJPIERW film z nią i postanowiłem się swoim spostrzeżeniem podzielić, iż o TĘ pogłoskę fani Meryl Streep mogą być spokojni.
Ty zamiast napisać, że można brać pod uwagę inne kandydatki bo jest "tak i tak" to wyleciałeś z tekstem "Jeśli byś coś tam wiedział na temat Oscarów" - k***a z księżyca nie spadłem i czaję CHARAKTER tej imprezy!
Więc zachęcam - czytanie za zrozumieniem nie boli to raz, a dwa jeśli chciałeś, szanowny użytkowniku, przekazać, że inne kandydatki też są silne w stosunku do kreacji Streep to było tak właśnie napisać a nie zadzierać nosa tak bardzo, że mi o mało monitora nie potrzaskałeś!