Zapraszam do wpisywania kto waszym zdaniem NIE zasługuje na miejsce w tym rankingu,
kogo byście dodali lub kogo dalibyście na niższe a kogo na wyższe miejsce. Uważam, że
ten ranking stał się jakimś jednym wielkim żartem i powoli robi się rankingiem najbardziej
popularnych, a nie najlepszych aktorek. Chociaż i to już teraz się chwieje. Nie potrafię
zrozumieć dosłownie połowy tego całego rankingu więc proszę Was o wpisywanie swoich
typów.
Byłabym zapomniała o moich własnych propozycjach :)
Kto powinien pójść zdecydowanie w górę:
Whoopi Goldberg, Kate Winslet, Judi Dench, Jodie Foster, Cate Blanchett, Meryl Streep, Audrey Hepburn, Marion Cotillard, Tilda Swinton, Glen Close, Dakota Fanning (jeszcze dziecko ale chyba najlepiej grające dziecko jakie widziałam ;)) kolejność teraz nie ma znaczenia, może ją kiedyś dodam ;)
Kto powinien pójść w dół:
Helena Bonham Carter, Charlize Theron (niewiele, ale jednak pierwsza 10. to za wysoko), Natalie Portman, Sandra Bullock, Jennifer Aniston (gdzies pod koniec jeżeli w ogóle), Reese Witherspoon (gdzieś pod koniec). Do tych dwóch ostatnich mam sentyment dlatego trudno mi być obiektywną i dać ocenę jedynie za aktorstwo, także nie jestem pewna czy w ogóle powinny być w top 100...
Kto na pewno nie powinien się znaleźć w Top 100:
Kate Beckinsale, Catherine Zeta-Jones, America Ferrera(!!!), Katherine Heigl, Eva Longoria (!!), Mandy Moore (!)
to takie pierwsze przemyślenia, które przychodzą mi do głowy bez zagłębiania się specjalnie w ten ranking, ale myślę że wkrótce do tego wrócę i dodam jeszcze sporo aktorek, a może i zrobię własny ranking :)
Zachęcam do spisywania swoich typów. Pozdrawiam
Moim zdaniem aktorki słynące przeważnie z jednej lub dwóch ról maksymalnie nie powinny zajmować tak wysokich pozycji, np. Katherine Heigl, Kate Beckinsale, Marion Cotillard, Milla Jovovich.
W górę: Kate Winslet, Marion Cottilard, Jodie Foster, Meryl Streep
W dół: Krystyna Feldman, Charlize Theron, Jennifer Aniston
W górę: Kate Winslet, Whoopi Goldberg,Scarlett Johansson,Queen Latifah
W dół: Krystyna Feldman, Irena Kwiatkowska,Ziyi Zhang,Audrey Hepburn
Muszę się z Tobą nie zgodzić w jednej kwestii... Jak dla mnie Sandra Bullock zasługuje na top 10... Ale to tylko moje przeczucie...
W górę ; Meryl Streep powinna być 1 w rankingu,
W dół : Preity Zinta; muszę powiedzieć, że nawet nie wiem kto to jest, ale raczej jej role nie wyglądają na zbyt oszałamiające, jednak mogę się tu mylić.. Krystyna Feldman; szanuję tą aktorkę ale top 2 to troche za dużo... Jeszcze mieszane uczucia mam jeżeli chodzi o Helene Bonham Carter - Bellatrix z Harrego Pottera, również wydaję mi się , że jej pozycja jest zbyt wysoka...