'Żelazna Dama'? Owszem, ale w całej reszcie jej gra aktorska jest niespecjalna. 2 miejsce
w rankingu? Jestem na nie.
Ojej widzę, że uraziłam swoją opinią wielką fankę. Mam Ci teraz rzucać tytułami tylko po to, żebyś mogła doczepić się rzekomo 'niewystarczającej' liczby tudzież 'mniej udanych produkcji' lub jeszcze czegoś innego co tam sobie wymyślisz, aby utwierdzić mnie w fakcie, że nie mam racji? Oj nieładnie.
Po to istnieje możliwość pisania czegoś od siebie w danym temacie, żeby wyrazić swoją opinię. Skoro Ciebie to nie interesuje to nie widzę najmniejszego powodu, dla którego miałabyś komentować moją wypowiedź prowokacją tak banalną jak 'kogo to obchodzi?' :)
Tyle, że to nie jest żadna prowokacja więc daruj sobie. Dobra - wyraziłaś swoją opinię więc się nie gorączkuj, zadałam pytanie, że kogo ma to interesować a Ty już wyskakujesz na mnie. Nie ma to jak kłócić się w internecie. Mogłaś odpisać troszkę mniej po chamsku , ale wolisz się kłócić to Twoja sprawa. Ale dalej uważam, że wyrażając taką opinię mogłaś trochę bardziej uzasadnić, chociażby wypisać filmy te lepsze i te złe według Ciebie czy coś podobnego.
....Wyraziłam krótko, jasno i na temat swoją opinię. Taki mam zwyczaj, że nie rozpisuję się na 4 strony, skoro można to ująć w 2-3 zdaniach. Poza tym z Twojego pierwszego komentarza wynika, że nikogo nie obchodzi, co mi się podoba, a co nie, więc nie rozumiem teraz wypowiedzi typu 'mogłaś trochę bardziej uzasadnić, chociażby wypisać filmy te lepsze i te złe według Ciebie czy coś podobnego.' (gdzie, tak na marginesie, po części zawarłam to w swojej wypowiedzi, ale mniejsza). A teraz koniec tej dyskusji, która na celu ma NIC.
Proponuję obejrzeć "wątpliwość", "diabeł ubiera się u Prady", "Co się wydarzyło w Madison County" oraz "Dom dusz" wtedy można zobaczyć jak świetnie potrafi wczuć się w każdą rolę. Każdą postać odgrywa inaczej. "Żelazna dama" było tylko kolejnym potwierdzeniem, że należy do tej nielicznej grupy aktorek które potrafią stać się każdym
Moim zdaniem powinna się znaleźć nie na 2 miejscu tylko na 1. Szanuje twoje zdanie ponieważ każdy ma inny gust :-) Ale może gdybyś obejrzała z nią film pt" Wybór Zofii" lub "Jedyna Prawdziwa Rzecz" a nawet "Mamma mia!" to może wtedy byś zmieniła o Meryl opinie? Ona jest naprawdę świetna z resztą ja nie muszę tego udowadniać. O tym świadczą jej wszystkie nagrody i nominacje. A co do "Żelaznej Damy" To się z tobą w 100% zgadzam :-)
Widzę, że istnieją jeszcze osoby na filmwebie, które potrafią uszanować czyjeś zdanie i chwała Bogu za to! Za 'Wybór Zofii' zabiorę się z ciekawości na dniach, resztę widziałam i póki co moje zdanie pozostaje niezmienione ;) Mimo wszystko gratuluję bycia fanką Meryl (tak sądzę po nicku) i jednocześnie nie 'hejtowania' odmiennych opinii na jej temat.
Dziękuję ci za tak ciepłe słowa :-). Wiesz niektórych fanów Meryl, trochę dnerewuje gdy któś nie zgdadza się z ich opinią. Ale bycie tego rodzaju fanem jest trochę niezdrowe. Twój post jest wart naprawdę wart szacunku,ale bywają nieraz na tej stronce osoby które nie potrafią zachowywać sie przyzwoicie. Niestety :- Polecam również film pt "Ze śmierciajej do twrazy" mozna się uśmiać :-)
Twoje pytanie pozostawiam bez komentarza i następnym razem radzę przeczytać całą dyskusję zanim cokolwiek napiszesz, bo nie zamierzam się powtarzać. Ludzie, litości!
Dla mnie Meryl to świetna aktorka. Problem w tym, że jej filmografia jest po prostu nudna. Bardzo często gra w podobnych filmach mam tu na myśli filmy obyczajowe. Oczywiście zdarzają się filmy w których Meryl nie gra samą siebie np właśnie ''Żelazna Dama'' ale jest ich stosunkowo mało do całej filmografii, a szkoda.
Muszę przyznać, że to bardzo celna uwaga. Faktycznie, może problem nie tkwi w samej aktorce, ale w rolach, które dane jest jej grać... Hmmm... Przemyślę to.
A to co ma grac w horrorach? Jej filmografia jest zroznicowana. Gra w komediach, dramatach, kryminałach oraz thrillerach. A pozatym skad wiesz jaka jest i na jakiej podstawie mowisz ze gra sama siebie, skoro jej nie znasz.