Dopiero zaczynam przygodę z oglądaniem filmów z Meryl Streep. Do tej pory nie widziałam żadnego, w którym śpiewa - możecie podać mi jakieś tytuły? Oprócz ostatniej produkcji - Mamma mia.
Meryl śpiewa jeszcze w filmie "Ostatnia audycja". Nie oglądałam więc nie moge powiedzieć czy fajny, ale oglądałam na Youtubie kawałki które śpiewa Meryl. Nawet nieźle:)
Meryl śpiewa w następujących filmach:
- Silkwood (tu wspaniale śpiewa "Amazing Grace")
- Chwasty
- Pocztówki znad krawędzi
- Ze śmiercią jej do twarzy (bardzo polecam)
- Ostatnia audycja
- Mamma mia!
I tyle. Więcej nie ma takich filmów.
Bardzo proszę. A co do "Ostatniej audycji" to bardzo polecam. Bardzo klimatyczny, muzyczny film, pełny czasem nawet refleksyjnych piosenek. Aż robi się szkoda i przepełnia serce dziwny żal, że jest to naprawdę ostatnia audycja... Polecam jeszcze raz!
Zaczęłam oglądanie właśnie od "Ostatniej audycji" i nie zawiodłam się. Znalazłam tam to czego szukałam - czyli śpiewającą Meryl Streep. A co do swego rodzaju żalu, że to ostatnia audycja to muszę przyznać Ci rację.
Uwielbiam zakończenie "Postcards from the edges", kiedy to Meryl wykonuje popisowy numer "I'm checking out". Polecam :-)
Skoro wymieniamy filmy w których śpiewa Meryl to trzeba dodać jeszcze "Taniec ulotnych marzeń", gdzie wraz z siostrami wykonuje fragment "Down by the Salley gardens" (ale to tylko krótki epizod).