Meryl Streep

Mary Louise Streep

8,2
121 700 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Meryl Streep

Dopiero zaczynam przygodę z oglądaniem filmów z Meryl Streep. Do tej pory nie widziałam żadnego, w którym śpiewa - możecie podać mi jakieś tytuły? Oprócz ostatniej produkcji - Mamma mia.

h_anka

Meryl śpiewa jeszcze w filmie "Ostatnia audycja". Nie oglądałam więc nie moge powiedzieć czy fajny, ale oglądałam na Youtubie kawałki które śpiewa Meryl. Nawet nieźle:)

h_anka

Meryl śpiewa w następujących filmach:

- Silkwood (tu wspaniale śpiewa "Amazing Grace")
- Chwasty
- Pocztówki znad krawędzi
- Ze śmiercią jej do twarzy (bardzo polecam)
- Ostatnia audycja
- Mamma mia!

I tyle. Więcej nie ma takich filmów.

Swoj

Wielkie dzięki.

h_anka

Bardzo proszę. A co do "Ostatniej audycji" to bardzo polecam. Bardzo klimatyczny, muzyczny film, pełny czasem nawet refleksyjnych piosenek. Aż robi się szkoda i przepełnia serce dziwny żal, że jest to naprawdę ostatnia audycja... Polecam jeszcze raz!

Swoj

Zaczęłam oglądanie właśnie od "Ostatniej audycji" i nie zawiodłam się. Znalazłam tam to czego szukałam - czyli śpiewającą Meryl Streep. A co do swego rodzaju żalu, że to ostatnia audycja to muszę przyznać Ci rację.

h_anka

Uwielbiam zakończenie "Postcards from the edges", kiedy to Meryl wykonuje popisowy numer "I'm checking out". Polecam :-)

Skoro wymieniamy filmy w których śpiewa Meryl to trzeba dodać jeszcze "Taniec ulotnych marzeń", gdzie wraz z siostrami wykonuje fragment "Down by the Salley gardens" (ale to tylko krótki epizod).

Eroll_3

Jeszcze "Marvin's room" - Meryl śpiewa "Two Little Sisters".

Eroll_3

Oprócz tego jeszcze "Alice an the Palace", gdzie można obejrzeć wygłupiającą się, młodziutką Streep. Oprócz tego mnóstwo śpiewa w filmie "The Music of Regret", który chyba tylko na YouTube można zobaczyć.