http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/03/9a2f29a0bd7b0adfa36885123329db01.j pg?1330892752
O tak! Święta prawda... mowie ostatnio kumplowi, wiesz Meryl Streep w koncu dostała oscara. A on na to? Kto? Ale mozna to łatwo wytlumaczyc, Cichopek jest (albo raczej była) wszędzie. Reklamy, seriale itd. Meryl nie puszczają super często no i oprócz Mamma Mia czy Prady nie pojawia sie w młodzieżoywch filmach, tylko bardziej poważniejszych produkcjach ...
Dlaczego zawsze atakujemy młodzież? Wielu starszych obywateli również nie kojarzy Meryl, a ma pojęcie o Cichopek. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że o właściwie to więcej młodszych ludzi, ją zna. Przynajmniej ja mam takie wrażenie. Zresztą co z tego, że ktoś kojarzy Meryl? Lepiej żeby kojarzył z nią filmy;)
z moich znajomych większość kojarzy ją z Prady czy teraz z Żelaznej Damy.. nie twierdze że tylko młodzież nie wie ale osoby starsze żyją troszkę dłużej i wiedza cos nie coś z każdej materii życia. A my powiedzmy sobie szczerze współczesna młodzież mamy mała wiedzę ogólną i wiemy "coś" co obejmuje nasze zainteresowania..
Nie wiem, może to ja mam takich "dziwnych" znajomych, którzy owszem, kojarzą ja z "Diabła", ale również ze "Sprawy..." czy "Wyboru...", "Domu dusz", "Ze śmiercią...", "Pożegnania...". Chociaż szczerze powiedziawszy nie podlegam pod kategorię "młodzież", a i kierunek studiów mam podchodzący pod kino więc grono moich znajomych bądź co bądź ją zna.
pewnie nie masz dziwnych ale to jest inne pokolenie.. osoby mające po 13 lat nie są przyzwyczajone do oglądania filmu który daje do myślenia (na pewno są wyjątki) ale teraz są które są robione pod masówkę.. American Pie, Wieczny Student to są filmy godne oglądania dla dzisiejszych nastolatków.. Ja osobiście wole oglądnąć film który coś wniesie, który daje do myślenia..
a wracając do znajomości Kto to jest Meryl Streep wśród moich znajomych to rośnie bo dużo o niej mówię i nawołuje do oglądania filmów z nią !
ja mam 13 i zdecydowanie wole filmy Meryl . u mnie w klasie już prawie wszyscy ją kojarzą , ze względu na moje ciągłe gadanie o niej ;p ale tak na prawde to kogo by się nie zapytać to mało kto ją zna :(
Moi znajomi ją kojarzą, a właściwie większość kojarzy nazwisko " Mery Streep, to jakaś znana aktorka, nie?". Mnie to kompletnie nie dziwi, jeśli ludzie wolą komedie romantyczne (osobiście nic do tego gatunku filmów nie mam, czasami sama potrzebuję czegoś lekkiego i przewidywalnego...) oraz filmy akcji ( X-meni, Transformers, Batman itd). Prawda jest taka, że jeśli ktoś chociaż trochę interesuje się kinem, nie boi się sięgnąć po bardziej wymagający materiał, to na pewno wie kim jest Meryl (bo na portalach plotkarskich raczej jej nie poznają, bo nie wywołuje skandali).
I agree with you ;-) Meryl można poznać z tego jak świetnie gra, w jakich filmach występuje a nie że jest pokazywana na ploteczkach .. Jest znakomitą aktorka, gwiazdą a jest normalną osobą. Nie przewróciło jej się w głowie bo jak sama mówi: rodzica i przyjaciele są najważniejsi.
yyy... ja jestem młodzież a jakoś znam Meryl Streep i ją lubie, ba nawet jest lepsza niż Kasia Cichopek
Kasia Cichopek gra w filmach nie wymagających od widza ani skupienia czy przygotowania do niego, ani żadnej wiedzy. Nie pokazuje żadnych wartości, to po prostu niskobudżetowe filmy o niczym, łatwe i przyjemne w oglądaniu, na dodatek ogłupiające.
Z Meryl Streep jest inaczej. To są ambitne produkcje, których niektórzy po prostu nie są w stanie zrozumieć. Poza tym, jak już parę osób wspomniało, nie mozna poczytać o niej na pudelku czy innym portalu podobnego pokroju. Dlatego ludzie jej nie kojarzą. Co więcej, w telewizji rzadko puszcza się filmy z jej udziałem (co strasznie mnie denerwuje, bo od dłuższego czasu nie było nic prócz ,,Mamma Mii" bądź ,,Diabła..." ). Sądzę jednak, że każdemu chociaż raz obiło się jej nazwisko o uszy, a jeśli nie, to mam gorącą nadzieję, że kiedyś się obije.