Meryl Streep

Mary Louise Streep

8,2
120 363 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Meryl Streep

jeden post mnie zainternsował "...Meryl... Wydaje mi się, ze kobieta chce zarobić jak najwięcej na emeryturę i dzięki temu staje się gniotem samym w sobie.."(blazej 2)
Ja bardzo ją cenie, podziwaim i szanuje.Uwielbiam Jej wywiady i wystapienie na galach,rozbawia mnie do łez.Jest jedna rzecz,nad która sie zastanawiam..czemu Meryl gra ostatnio w tylu filmach???..., niekoniecznie najlepszych (julie&julia,ledwo dotarłam do końca).
Mam nadzieje ,ze nie obraziłam "absolutnych fanów"Meryl.
pozdrawiam.

Ivaa

jako fanka Meryl nie poczułam się urażona, ale odpowiem na Twoje pytanie; otóż sądzę, że Meryl po prostu lubi to co robi, uwielbia grać w filmach; to ewenement w świecie aktorów, że artystka w jej wieku regularnie dostaje propozycje ról i pojawia się w 2,3 filmach rocznie i uważam, że to właśnie stara się pokazać, że w tym zawodzie po sześćdziesiątce też można pracować, zdobywać nagrody, a nie tylko położyć się w trumnie
i czekać na śmierć; co do jakości filmów z jej udziałem to wydaje mi się, że wybiera role, które po prostu przypadają jej do gustu i świetnie wywiązuje się ze swojego zadania, a że film nie zawsze jest arcydziełem to już inna sprawa
pozdrawiam :)

kasia_1493

Myślę, że Meryl wie dobrze co robi. Jeżeli uwielbia to i granie sprawia jej totalną frajdę to dlaczego by miała z tego rezygnować? Jeżeli czuje się na siłach to proszę bardzo. Ale patrząc na jej filmografię to wydaje mi się, że od dawna grywa w kilku filmach w rok...:)
Po prostu jest idealną aktorką :D

daria2490

Nawet jesli zdazy jej sie zagrac z gniocie (To skomplikowane bylo straszneee!) to i tak jej grze nigdy nie mam nic do zarzucenia :) jest cudowna!

Avaia

<To fakt jest świetną Aktorką!> i nikt przy zdrowych zmysłach :)nie powinien mieć wątpliwości.Mi chodzi o to,że dużo nie znaczy dobrze,skoro dostaje tyle propozycji...czemu nie wybiera bardziej ambitniejszych filmów (jak dawniej)
Taka wybitna Aktorka nie powinna grać w kom.rom to dobre dla Roberts czy Bullock..
pzdr.